JPS eteni Region's Cupin 5. kierrokselle

rn

JPS:n tiivis ottelutahti sai torstaina jatkoa Region’s Cupin merkeissä, kun Sääksjärven Loiske saapui punanuttujen vieraaksi Vehkalammelle. Panoksena ottelussa oli paikka cupin 16 parhaan joukkoon. Tiukka pelitahti näkyi jonkin verran Jipsin otteissa, mutta viimeisen kymmenen minuutin rypistyksen ansiosta jatkopaikka heltisi lopulta selkein lukemin.

rn

Loiske tuli peliin yllättävän aggressiivisella taktiikalla ja yritti kovalla prässillä estää Jipsin pelinrakentelun, jossa se myös onnistui kohtalaisen hyvin. Välillä JPS onnistui kuitenkin ohittamaan Loiskeen prässin, mutta tämänkään jälkeen ei yleensä maalipaikoille päästy, sillä viimeistään viimeinen ratkaiseva syöttö meni harakoille. Toisaalta myöskään Loiske ei juuri maalipaikoille päässyt. Parhaat tilanteensa vierasjoukkue sai kaukolaukauksista, joiden osoitteessa oli kuitenkin toivomisen varaa. Kerran Loiske oli päästä loistavaan paikkaan, kun Teemu Holopainen lähti vastaan rangaistusalueen ulkopuolelle, mutta Loiskeen pelaaja ehti ensin palloon ja yritti laukoa sen ohi Holopaisen, mutta tämä onnistui kropallaan peittämään laukauksen. JPS siirtyi ottelussa johtoon 39 minuutin kohdalla, kun Marcus Åberg oman pallonriistonsa jälkeen eteni pitkin oikeaa laitaa ja lähetti komean keskityksen pilkun kohdalle, jossa Justus Peitola odotti vapaana ja puski pallon komeasti maan kautta verkkoon. Tämän jälkeen ei ensimmäisellä jaksolla enää ihmeitä nähty ja tauon koittaessa lukemat olivat 1-0.

rn

JPS sai heti toisen jakson alkuun loistavan tilanteen siirtyä kahden maalin johtoon. Åberg lähetti jälleen yhden loistavan keskityksen takatolpalle, jossa tällä kertaa odotteli Jaakko Ahokas, mutta hänen puskunsa parista metristä suuntautui harmittavasti ohi. Muutoin toinen jakso alkoi Jipsin osalta laiskahkolla pelailemisella ja Loiske oli pelissä koko ajan paremmin mukana ja painoi hyökkäyksiään kohti JPS-maalia. Ensimmäisen kunnon paikan vieraat saivat kun Jolopaisen avaus epäonnistui ja Loiskeen pelaaja pääsi ampumaan vastapalloon, mutta maaliin asti peliväline ei mennyt. 70 minuutin kohdalla Loiskeen yritys palkittiin maalin muodossa. Pallo pelattiin vapaapotkusta korkeana Jipsin maalin ohi, jonne Holopainen lähti katkaisemaan keskitystä, mutta arvioi pallon lentoradan hieman väärin ja Loiskeen pelaaja pääsi päätyrajalta jatkamaan päällään maalin eteen, josta Petteri Väänänen luuti Selectin sisään. JPS:n valmennusjohto alkoi jo pelätä ottelun menevän jatkoajalle asti, joka tässä peliruuhkassa ei olisi ollut kovinkaan toivottavaa. 80 minuutin kohdalla JPS sai kuitenkin huokaista helpotuksesta johtomaalin syntyessä. Ville Kujanpää pelasi pallon puolustuslinjan yli Ahokkaalle, joka murtautui boksiin ja laukoi ensin tolppaan, josta tuleen riparin murjoi väkisin vasurilla sisään. Vain kolme minuuttia tästä ja ottelu sai lopullisen ratkaisunsa. Tällä kertaa Ahokas toimi tarjoilijana antaen läpisyötön Kujanpäälle, joka maalivahdin kanssa kaksi päästyään sijoitti kuulan tämän längistä sisään. Punanutut iskivät vielä kertaalleen kaksi minuuttia ennen loppua. JPS sai vapaapotkun noin 25 metristä. Pallon taakse asettui Åberg, joka päätti laukoa suoraan kohti etukulmaa. Loiskeen maalivahti ehti torjuntaan, mutta sylki pallon eteensä, jossa ensimmäisenä haaskalla oli Kujanpää joka törkkäsi pallon polvella verkon perukoille. Näin loppulukemiksi kirjattiin pelitapahtumiin nähden turhankin selkeät 4-1.

rn

Jipsin peliesitys ei ollut kovinkaan kummoinen, josta on tosin annettava ansio myös hyvin pelanneelle vierailijalla. Tuollaisella peliesityksellä luulisi Nelosessa pisteitä ropisevan. Tärkeä jatkopaikka kuitenkin saavutettiin ja mikä tärkeintä yhtään uutta loukkaantumista ei tullut. Jipsin härkäviikot jatkuvat jo sunnuntaina, kun Vehkalammelle saapuu SC Riverball. Tämän jälkeen ohjelmassa on vielä ennen juhannusta vierasreissu Kuopioon keskiviikkona, jossa isäntänä toimii Zulimanit.

rn

JPS – Loiske 4-1 (1-0)

rn

39 min 1-0 Peitola (Åberg)

rn

70 min 1-1 Väänänen

rn

80 min 2-1 Ahokas (Kujanpää)

rn

83 min 3-1 Kujanpää (Ahokas)

rn

88 min 4-1 Kujanpää (Åberg)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg, Erkka Pönni, Anton Stutzle (83 min Timo Eirola), Joonas HeinoSimo Kinnunen (45 min Lasse Saari), Santeri Paajanen (65 min Kimmo Väre), Simo Ihalainen, Olli Vainio (56 min Jahad Yari), Jaakko Ahokas – Justus Peitola (69 min Ville Kujanpää)