JPS palasi voittokantaan Kuopiossa

rn

JPS lähti maanantaina Kuopioon KuFu:n vieraaksi hakemaan pitkästä aikaa voittoa kyseisestä joukkueesta. Kyseessä oli samalla Jipsin kauden ensimmäinen nurmipeli sarjassa. Nämä etukäteisnegaatiot eivät kuitenkaan hidastaneet toropaisia ja kotiin palattiin täyden pistepotin kera.

rn

Ottelun alusta asti oli selvää, että pallon pyörittäminen pelaajalta toiselle Rauhalahden pomppuisalla nurmella on huomattavasti haastavampaa kuin totutulla tekonurmella. KuFu oli selvästi paremmin sinut kenttänsä kanssa ja se hallitsikin lievästi ottelun alkua. JPS ei pelin alussa päässyt hätyyttelemään KuFu-maalia, mutta ei kotijoukkuekaan hallinnastaan huolimatta päässyt todellisille tekopaikoille. 26 minuutin kohdalla kotijoukkue kuitenkin hyödynsi Jipsin keskialueen pallon menetyksen, josta lähti nopea vastahyökkäys ja pallo pelattiin Henri Lehijoelle, joka pääsi nokikkain Teemu Holopaisen kanssa ja sijoitti pallon hallitusti takakulmaan. Jipsin selkäranka ei tähän maalin katkennut ja tasoitusosuma syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä. Pelivälinettä syöteltiin nätisti jonkin aikaa vasemmassa laidassa, kunnes Olli Vainio lähetti keskityksen hieman pilkun taakse, missä Simo Kinnunen nousi korkeimmalle ja puski pallon upeasti maalin yläkulmaan. Ensimmäisellä jaksolla ei enää enempää osumia nähty, joten tauolle siirryttiin tasalukemissa. KuFu pelasi kokonaisuutena ekalla nelivitosella paremmin kuin JPS. Joukkue käytti laitoja hyvin hyväkseen ja pääsi usein keskityspaikoille, jotka Jipsin puolustus kuitenkin hoiti mallikkaasti. Punanutut eivät maalin lisäksi paikoille päässeet ja lisäksi pallonmenetyksiä tuli aivan liian paljon, joista KuFu pääsi monta kertaa lähtemään terävään vastahyökkäykseen.

rn

Päävalmentajana tällä kertaa toiminut Veli-Matti Tranberg juotti Jipsille puoliajalla oikeat käärmekeitot, sillä toinen jakso alkoi vierailla paljon paremmalla sykkeellä. Ensimmäisen viiden minuutin aikana JPS rakensi kaksi hyvää maalipaikkaa. Ensin Vainio pääsi 16 metristä ampumaan matalasta keskityksestä, mutta laukaus suuntautui liiaksi kohti maalivahtia. Muutama minuutti tästä Simo Ihalainen pääsi ampumaan samalta etäisyydeltä volleysta, mutta jälleen KuFun maalivahti Juho Kauppinen oli mies paikallaan ja torjui kudin kulmapotkuksi. Reilun tunnin jälkeen JPS parantunut peli-ilme palkittiin ja johtomaali näki päivänvalonsa. Marcus Åbergin kulmapotku kilpistyi ensimmäiseen puolustajaan, mutta pallo palautui Åbergille, jonka toinen keskitys putosi nätisti takatolpalle, missä Justus Peitola niittasi pelivälineen päällään maaliin. Jipsin peli kulki toisella jaksolla huomattavasti paremmin kuin ensimmäisellä eikä kotijoukkue pystynyt montaa kunnollista maalipaikkaa rakentamaan. JPS oli todella lähellä johdon lisäämistä, kun Peitola jätti oikeassa laidassa pakin jälkeensä ja kuljetuksen päätteeksi syötti pallon kohti keskellä pystyyn juossutta Jaakko Ahokasta, jolla olisi ollut tyhjä maali edessä, mutta Peitolan syöttö meni harmittavasti hieman liiaksi eteen eikä Ahokas palloon ehtinyt. KuFu ei kunnollista loppukiriä aikaan saanut vaikka aivan pelin lopussa se oli lähellä maalintekoa, mutta pilkun kohdalta lähtenyt pusku painui punaisten onneksi ohi maalin. Näin loppuvihellyksen kaikuessa Rauhalahdessa oli JPS ottanut tärkeät kolme pistettä.

rn

Pelissä toistui jälleen sama kaava kuin monesti tällä kaudella eli ehjää 90-minuuttista eivät toropaiset taaskaan pystyneet esittämään. Toisen jakson peli oli kuitenkin varsin hyvää ja tämä takasi tärkeän vierasvoiton.

rn

Jipsin härkäviikot jatkuvat jo torstaina, kun Vehkalammelle saapuu Region’s Cupin 4. kierroksella Sääksjärven Loiske. Seuraava sarjapeli on heti sunnuntaina Vehkalammella SC Riverballia vastaan.

rn

KuFu – JPS 1-2 (1-1)

rn

26 min 1-0 Lehijoki

rn

27 min 1-1 Kinnunen (Vainio)

rn

62 min 1-2 Peitola (Åberg)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg, Joonas Heino, Erkka Pönni, Riku Lamberg, Simo Kinnunen (45 min Kimmo Väre), Santeri Paajanen (63 min Anton Stutzle (v)), Simo Ihalainen, Olli Vainio (90 min Timo Eirola), Jaakko Ahokas – Justus Peitola (88 min Ville Kujanpää)

rn

-VK-


Näytä lisää uutisia