JPS jatkaa Regions' Cupin 4. kierrokselle

Toropaiset vierailivat lauantaina Haapamäen HPP:n kotipyhätössä ja kotiin tuomisena oli helpohko 1-5 voitto sekä pääsylippu Regions' Cupin seuraavalle kierrokselle. Ilman vaihtomiehiä peliin lähtenyt JPS hallitsi ottelua alusta alkaen, eivätkä haapamäkeläiset päässeet juurikaan hätyyttelemään punanuttujen maalia.

HPP - JPS 26.5.2012

Jaakko Ahokas on löytämässä maalijyväänsä. Tänään mies osui kahdesti.

Ottelun alku oli mielenkiintoinen, sillä JPS joutui aloittamaan pelin vajaalla. Logistisista ongelmista kärsineet Eemeli Jokinen ja Jaakko Ahokas kurvasivat Haapamäen urheilukentän parkkipaikalle vasta muutama minuutti ennen aloitusvihellystä. Hätäisestä alusta huolimatta JPS otti heti pelin hallintaan. Ensimmäinen maali syntyi 16 min kohdalla, kun Jaakko Ahokas puski pallon verkkoon Marcus Åbergin erinomaisesta keskityksestä. Ottelun toinen maali sai alkunsa toppariksi palanneen ja pitkään selkävaivoista kärsineen Erkka Pönnin upeasta ristipallosta, joka tavoitti laidassa viilettäneen Åbergin. Mies murtautui laidasta läpi ja sijoitti tyylipuhtaasti pallon ohi vastaan tulleen HPP:n maalivahdin. Heti perään Ahokas viimeisteli päivän toisen maalinsa Eemeli Jokisen matalasta keskityksestä. Vain muutama minuutti tästä ja maaliverkot heiluivat jälleen. Tällä kertaa asialla oli Justus Peitola, joka karkasi läpiajoon Ahokkaan oivallisesta syötöstä, kiersi maalivahdin ja sijoitti varmasti pallon verkkoon.

JPS:n Justus Peitola viimeisteli ottelussa kaksi maalia ja sananmukaisesti käveli vastustajan yli.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin kaksi maalia. Ensimmäisen niistä teki HPP, kun 57min oli pelattu. Tilannetta edelsi hätäisesti annettu keskialueen vapaapotku ja pallonmenetys, josta vastustaja pääsi vastahyökkäykseen. Maalilla pelannut Teemu Holopainen torjui ensimmäisen laukauksen, mutta pallo jäi vastustajalle, josta se onnistuttiin toimittamaan punanuttujen maaliin. JPS:n maali toisella jaksolla syntyi Riku Lambergin antamasta kulmapotkusta. Kierteisen ja tarkan keskityksen puski sisään Justus Peitola.

Marcus Åberg viimestelemässä kauden ensimmäistä maaliansa.

Vaikka peli ei tasoltaan tai temmoltaan noussut korkeaksi, otti JPS tärkeän voiton edeten näin Regions' Cupin 4. kierrokselle. Tämän lisäksi pelissä oli myös muita ilonaiheita. Joukkue välttyi lisäloukkaantumisilta, mikä oli tärkeää ajatellen kesäkuun otteluruuhkaa. Lisäksi aihetta iloon antoi Erkka Pönnin upea paluu kentille. Mies hallitsi suvereenisti ilmatilaa ja pelasi virheettömän ottelun.

HPP - JPS 1-5 (0-4)

16min 0-1 Ahokas (Åberg)
34min 0-2 Åberg (Pönni
36min 0-3 Ahokas (Jokinen)
41min 0-4 Peitola (Ahokas)
57min 1-4 Aalto
74min 1-5 Peitola (Lamberg)

JPS: Teemu Holopainen - Riku Lamberg - Timo Eirola (v) - Erkka Pönni - Marcus Åberg - Yari Jahad - Simo Ihalainen - Olli Vainio - Jaakko Ahokas - Eemeli Jokinen - Justus Peitola

Ottelun erikoisin tilanne koettiin, kun pallo jäi Erkka Pönnin jalkojen alle JPS:n maalin edessä. Tilanteessa kokeiltiin tyylikkäitä rugbymaisia otteita - tuloksena vapaapotku toropaisille.