Peitolan maali riitti täyteen pistepottiin

rn

JPS kohtasi kauden kolmannessa sarjaottelussaan joensuulaisen JoPS:in, joka oli aloittanut kautensa yhden maalin tappiolla KuFua vastaan. Jipsillä puolestaan oli alla tasapeli ottelusta Huimaa vastaan, josta oli budjetoitu ennen ottelua kolme pistettä. Punaisten leirissä haluttiin palata voittojen tiellä ja tiukan taistelun jälkeen kaikki kolme pistettä lopulta jäivätkin Jyväskylään.

rn

Pelin ensimmäinen puolituntinen oli melko tasaista ja mitäänsanomatonta peliä. Molemmat joukkueet pyörittivät palloa vuorollaan, mutta vaarallisia maalitilanteita ei kumpikaan pystynyt luomaan. Pelin avausmaali oli ensimmäisen kerran lähellä puolen tunnin pelin jälkeen, kun JoPS:in pelaaja pääsi laukomaan sivuttaissyötön jälkeen noin 20 metristä ja laukaus suuntautuikin vaarallisen oloisesti kohti kotijoukkueen maalin takakulmaa, mutta Teemu Holopainen venyi hienoon torjuntaan ja pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Tämän jälkeen JPS lisäsi höyryä ja jakson viimeinen vartti olikin mainiota peliä punapaidoilta. Ensin Eemeli Jokinen pääsi ampumaan kierteisen laukauksen boksin sisältä Santeri Paajasen esityön jälkeen, mutta pallo pomppasi takatolpasta takaisin kentälle harmittavasti tilanteeseen rynnänneiden Paajasen ja Jaakko Ahokkaan ohitse. Hieman myöhemmin Paajanen oli itse tekopaikassa, kun Justus Peitolan keskitys tavoitti miehen maalin edessä, mutta Paajanen myöhästyi tilanteesta hieman ja laukaus painui yli maalin. Jokinen sai vielä toisen paikan Marcus Åbergin keskityksen jälkeen, mutta tällä kertaa noin 10 metristä lähtenyt laukaus suuntautui suoraan päin JoPS:in veskaria. Puoliaikojen välinen tauko koitti siis kiikarilukemissa.

rn

rn

Eemeli Jokinen oli ensimmäisellä jaksolla lähimpänä maalintekoa

rn

Toinen jakso alkoi pitkälti samalla tavoin kuin ensimmäinen eli melko tasaisella pallottelulla, mutta ottelun loppua kohti JPS sai koko ajan rakennettua enemmän maalitilanteita. JoPS ei montaa kertaa päässyt murtautumaan kotijoukkueen boksiin ja vieraiden parhaat maalipaikat syntyivätkin kaukolaukauksista, joista useimmat kuitenkin suuntautuivat reilusti ohi maalin. Jipsin ensimmäinen hyvä tilanne syntyi Ahokkaalle, mutta tämän laukaus Riku Lambergin keskityksestä kolisutteli maalin takana olevia koivuja. Pian tämän jälkeen Peitola pääsi väliin puolustuksen alaspäin suuntautuneeseen syöttöön ja onnistui jo kiertämään maalivahdin, jonka jälkeen pyrki nostamaan pallon yli maalin edessä olleiden puolustajien, mutta nosto oli liian korkea ja meni yli maalin. 77 minuuttia oli pelikellossa, kun toropaiset vihdoin iskivät vapauttavan johto-osuman. Åberg syötti pallon 20 metriin Ahokkaalle, joka jatkoi sen päällään Peitolalle, joka pääsi vastakkain maalivahdin kanssa ja sijoitti pelivälineen varmasti takakulmaan. Maalin jälkeen JPS rakensi vielä mainioita tilanteita maalitilin kasvattamiseen. Ensin Peitola pääsi laukomaan keskityksestä, mutta kuti painui jälleen yli maalin. Tämän jälkeen vaihdosta sisään tullut Roope Luomala katkaisi JoPS:in puolustajan purkupallon ja pääsi läpiajoon. Harmittavasti Luomalan takareisi sanoi työsopimuksensa irti kesken läpiajon, jonka mies kuitenkin vei loppuun asti, mutta ei kivuiltaan enää kyennyt viimeistelemään. Ahokkaalla oli vielä aivan lopussa yksi loistava tilanne Lambergin keskityksestä, mutta jälleen koivut kolisivat tuskasta. JoPS ei missään vaiheessa saanut kunnon kirivaihdetta päälle ja näin peli päättyi 1-0 kotivoittoon.

rn

rn

Justus Peitola iski ottelun ainokaisen

rn

JPS jatkaa siis kolmen pelatun kierroksen jälkeen edelleen tappioitta. Pelissä oli jo joitain hyviä elementtejä, mutta parannettavaa riittää vielä rutkasti. Varsinkin keskityspeli oli edelleen heikkoa, ei kuitenkaan niin surkeaa kuin Huimaa vastaan. Puolustuspeli toimi melko moitteettomasti topparipulan vuoksi alakertaan siirretyn Aapo Aution johdolla. Koska seuraava sarjapeli KuFua vastaan siirrettiin opiskelijoiden SM-kisojen takia, seuraava sarjapeli on vasta perjantaina 1.6, kun Vehkalammella vastaan asettuu paikallispelissä FC Vaajakoski. Tätä ennen JPS pelaa vielä Region’s cupin 3. kierroksella Haapamäen Pallo-Poikia vastaan. Tämä ottelu pelataan lauantaina 26.5 Haapamäellä.

rn

rn

Sami Myllymäki kirmasi pelin lopussa kärkimiehenä kuin nuori varsa

rn

JPS – JoPS 1-0 (0-0)

rn

77 min 1-0 Peitola (Ahokas)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg, Aapo Autio, Timo Eirola, Riku Lamberg – Jonne Silonsaari (70 min Roope Luomala (90 min Sami Myllymäki)), Santeri Paajanen (v), Simo Ihalainen, Eemeli Jokinen, Jaakko Ahokas – Justus Peitola (82 min Jahad Yari)