JPS nousi tasapeliin Äänekoskella

rn

JPS:n lähtöasetelmat vierasotteluun Huimaa vastaan eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä erilaisten vammojen takia kokoonpanosta puuttui toistakymmentä pelaajaa. Lisäksi Huima on ollut viime vuosina sarjasijoituksista huolimatta Jipsille aina todella hankala vastustaja, joten vaikeaa peliä osattiin odottaa ja sellainen siitä myös tuli. Loppujen lopuksi JPS sai olla tyytyväinen, että tuliaisena Äänekoskelta oli edes yksi piste.

rn

Punanutut aloittivat ottelun todella vahvasti ja ensimmäisen viiden minuutin aikana vierailla oli kaksi loistomahdollisuutta iskeä avausmaali. Heti ensimmäisellä minuutilla hyvän prässin seurauksena pallo riistettiin Huiman pakilta ja Aapo Autio pääsi keskittämään pallon Eemeli Jokiselle avopaikkaan, mutta Jokinen arvioi pallon lentoradan väärin ja ohjaus suuntautui yli maalin. Viiden minuutin kohdalla Lasse Saari pääsi vastapallosta laukomaan reilusta kymmenestä metristä, mutta veto epäonnistui lähes täydellisesti. Pelin käsikirjoitus oli alusta lähtien selvä. Huima vetäytyi syvälle omalle kenttäpuoliskolleen ja keskittyi vastahyökkäyksiin kun taas JPS pyöritti palloa ja yritti murtaa Huiman bussin seinät. Toropaiset pitivätkin palloa barcelonamaisin lukemin, mutta murtautumisyrityksistä puuttui viimeinen terä. Varsinkin keskitykset olivat todella luokattomia. Kotijoukkue ei montaa kertaa organisoidusti hyökännyt, mutta yhdestä vastaiskusta 24 minuutin pelin jälkeen syntyi johtomaali. Hyökkäys lähti oikeaa laitaa pitkin, josta syötettiin keskelle Toni Koskiselle, joka murtautui todella komeasti boksin sisään ja ampui pallon melko pienestä kulmasta vastustamattomasti etuyläkulmaan. Tauolla oltiin siis Huiman 1-0 johtoasemissa.

rn

rn

Lasse Saaren vaparista oli tuloksena ainoastaan reisivamma

rn

Toinen jakso alkoi Jipsin kannalta todella synkästi. Jaksoa oli pelattu vain kolme minuuttia, kun keskialueen pahan pallonmenetyksen jälkeen peliväline pelattiin pystyyn Huiman hyökkääjälle. Toppari Joonas Heino oli tilanteesta jäljessä ja päätti estää maalin syntymisen kiskaisemalla Huiman pelaajaa paidasta. Maalia ei syntynyt, mutta Heino sai suorituksestaan palkinnoksi punaisen kortin ja näin JPS oli vajaalukuisena ja tappiolla, kun peliä oli pelaamatta vielä yli 40 minuuttia. Pelin luonne ei ulosajosta huolimatta juurikaan muuttunut. Huima vetäytyi edelleen ja kyttäsi vastaiskuja miesylivoimasta huolimatta. Jipsin keskittäessä koko ajan enemmän miehiä hyökkäyspäähän alkoivat Huiman vastaiskut olla koko ajan vaarallisempia. JPS pääsi kuitenkin alivoimasta huolimatta hieman paremmin Huiman maalin läheisyyteen kuin ensimmäisellä jaksolla. Justus Peitola sai pelin ensimmäisen maalipaikkansa reilun tunnin jälkeen, kun Autio keskitti matalan pallon laidalta pilkun kohdalle, jossa Peitola sai aikaan hyvän laukauksen, mutta pakki onnistui blokkaamaan vedon. Heti tämän jälkeen Huima pääsi yhteen lukuisista vastaiskuista. Peliväline pelattiin Mahmud Abdullah Alille boksin sisään, jossa tämä käänsi vielä keskelle ja ampui kohti takakulmaa, mutta Sami Myllymäki venyi tilanteessa todelliseen paraatipelastukseen. 75 minuutin kohdalla Huima näytti ratkaisevan ottelun, kun se siirtyi kahden maalin johtoon. Maali oli kuin kopio edellisestä tilanteesta. Tällä kertaa pallo pelattiin boksin sisään Aristote Mbomalle, joka sai pelattua JPS:n pakin pois tilanteesta ja ampui pallon takakulmaan. Tällä kertaa Myllymäki oli täysin voimaton hyvän viimeistelyn edessä. JPS ei kuitenkaan vieläkään luovuttanut ja muutaman minuutin päästä vieraat saivat kuparisen rikki. Autio eteni komeasti vasenta laitaa pitkin ja yritti syöttää boksin sisään Peitolalle, jonka etenemisen Huiman pakki esti sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin pilkulle. Peitola asettui itse laukomaan rankkaria ja sijoitti pallon kylmästi alakulmaan. Tämän jälkeen punaiset lisäsivät edelleen voimaa hyökkäyspäähän ja saivat muutaman hässäkän aikaan kotijoukkueen maalille, kuitenkin ilman tulosta. Huima sai edelleen myös vaarallisia vastahyökkäyksiä jotka päättyivät usein siihen, että hieman liian innokkaat kärkimiehet olivat ehtineet paitsioasemaan. Pelikello tikitti uhkaavasti kohti loppuvihellystä, mutta kolme minuuttia ennen tätä JPS viimeisteli takaa-ajonsa ja nousi pelissä tasoihin. Jälleen asialla oli kaksikko Autio-Peitola. Ensin mainittu syötti vasemmalta laidalta Peitolalle boksin rajalle, jossa tämä onnistui kääntymään pakin ympäri ja lähettämään saman tien komean laukauksen, joka viuhui maalin etuyläkulmaan. Lisäajalla Huima sai vielä luotua kovaa painetta JPS-maalille, mutta osumia ei enää nähty ja näin peli päättyi 2-2 lukemiin.

rn

rn

Kahden maalin Justus Peitola oli vahva myös ilmassa

rn

Huima – JPS 2-2 (1-0)

rn

25 min 1-0 Koskinen

rn

xx min 2-0 Mboma

rn

79 min 2-1 Peitola

rn

87 min 2-2 Peitola (Autio)

rn

JPS: Sami Myllymäki – Jonne Silonsaari, Jarkko Jokiranta, Joonas Heino (48 min ua), Antti Vanhala – Lasse Saari (35 min Timo Eirola (v)), Riku Lamberg, Simo Ihalainen, Eemeli Jokinen, Aapo Autio (v) – Justus Peitola