Autio tykitti SaPa:n nurin

rn

JPS sai kauden sarja-avauksessaan vastaansa saman joukkueen mitä vastaan viime kauden sarja päätettiin eli Savon Pallon (SaPa). SaPa tarjosi ottelussa toropaisille kovan vastuksen, mutta toisen jakson maaleilla se joutui lopulta taipumaan tappioon.

rn

SaPa oli suuri arvoitus ennen ottelua, sillä joukkue oli pelannut vain kaksi harjoitusottelua kauden alla, joten suurelta osin hämärän peitossa oli, millainen vastustaja kentälle astelee. Jipsin tilanne oli pelaajien suhteen paras koko kaudella, sillä penkille saatiin täysi seitsikko miehiä. Näistä Justus Peitola ja Jaakko Hanhikoski olivat tosin siinä kunnossa, että heitä ei lopulta kentälle asti päästetty. Ottelu alkoi punanuttujen kannalta lupaavasti, sillä heti alkuun SaPa:n päätyyn saatiin rakennettua painetta. Maalitilin avaus oli lähellä heti ensimmäisestä kulmapotkusta, jonka Timo Eirola puski ylärimaan. Rimaosuman jälkeen pallo jäi vielä elämään vieraiden maalin edustalle, mutta verkkoihin sitä ei onnistuttu toimittamaan. Jipsin alkurynnistys palkittiin kuitenkin 9 minuutin kohdalla, jolloin kauden avausmaali näki päivänvalonsa. Jonne Silonsaari lähetti keskityksen oikealta pilkun kohdalle, jossa Aapo Autio nousi korkeimmalle ja liippasi pallon taaksepäin Jaakko Ahokkaalle. SaPa:n maalivahteja tuurannut Pekka Lohi tavoitteli Aution kanssa samaa palloa ja oli täten ulkona tilanteesta, kun Ahokas pääsi helposti nostamaan pallon tyhjään maaliin. Avausosuman jälkeen punanutut taisivat tuudittautua helppoon voittoon, sillä selät nousivat hieman pystyyn samalla kun vierailijat kiristivät ruuvia ja alkoivat pelata. SaPa:lle avautuikin mainio tekopaikka, kun pallo pelattiin laidasta toiseen aaltoon keskelle, josta SaPa-peluri pääsi etenemään boksiin ja ampumaan noin 10 metristä, mutta kuti suuntautui yli maalin. Jipsin pelinrakentelu oli tahmeaa koko ensimmäisen jakson. Keskikentän kautta ei päästy juurikaan pelaamaan, vaan pääasiassa pallot lähtivät puolustuslinjasta pitkänä kohti hyökkääjiä. SaPa prässäsi hyvin ja näin teki kotijoukkueen pelaamisen vaikeaksi. Vieraiden hyvä peli-ilme palkittiin 38 minuutin jälkeen, kun SaPa:n pelaajaa rikottiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Teemu Holopainen oli Jussi Kauppisen pilkussa hyvin mukana, mutta epäonnekkaasti pallo löysi tiensä nuottaan Holopaisen ja yläriman kautta. Taukoa poistuttiin viettämään Jyväskylän kosteassa ja viileässä illassa lukemissa 1-1.

rn

Toinen jakso alkoi pitkälti samalla tavalla mihin ensimmäinen loppui. SaPa esti edelleen melko tehokkaasti JPS:n pelinrakentelun, mutta pikkuhiljaa kapealla miehistöllä liikkeellä olleiden vieraiden pelistä alkoi paistaa pienoinen väsymys. Tämä ilmeni selkeimmin siitä, että omia maalipaikkoja vieraat eivät enää juurikaan pystyneet rakentamaan. Jipsin oma pelikin parani ehkä hienoisesti toisen jakson edetessä ja 51 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon. Riku Lamberg antoi kovan ja kierteisen vapaapotkun noin 30 metristä, jonka Autio puski kohti maalia. Lohi onnistui torjumaan ensimmäisen yrityksen, mutta Autio oli lempinimensä mukaisesti pippomaisesti haaskalla ja iski toisella yrittämällä pallon verkkoon. JPS jatkoi johtomaalin jälkeen edelleen painostustaan vastustajan väsyessä ja ilmassa oli ratkaisun makua, kun kotijoukkue siirtyi kahden maalin johtoon varttia ennen loppua. Ahokas pelasi pallon pystyyn Eemeli Jokiselle, joka näki Aution vapaana pilkun kohdalla. Jokisen syöttö tavoitti Aution, joka otti pallon haltuun ja viimeisteli hallitusti. Tästä mentiin vain kolme minuuttia eteenpäin, kun Ahokas chippasi linjan yli Autiolle, joka jälleen toimitti pelivälineen varmasti verkon perukoille sinetöiden näin hattutemppunsa. SaPa ei kuitenkaan vieläkään heittänyt kirvestä lopullisesti kaivoon, vaan tuli jälleen kahden maalin päähän 82. peliminuutilla. Holopaisen ja puolustuslinjan aivoitukset eivät aivan osuneet yhteen ja Juuso Liukkonen pääsi nostamaan pystypallon jälkeen pelivälineen yli Holopaisen JPS-maaliin. Vierailijat eivät kuitenkaan enää lähemmäksi päässeet ja loppulukemat 5-2 viimeisteli kukas muukaan kuin illan neljäntensä iskenyt Autio. Jokinen antoi laidalta matalan keskityksen, jonka Ville Kujanpää päästi jalkojensa välistä ja pallo lipui suoraan Aution juoksulinjalle pilkun kohdalle, josta Autio taas sijoitti pelivälineen varmasti maalin etukulmaan.

rn

rn

Kapteeni Autio vastasi valmennusjohdon huutoon ja iski neljä osumaa kauden avauksessa

rn

Jipsin peli oli kokonaisuudessaan kauden avauksessa tahmeaa ja pelinrakentelu vaikeaa. Osasyy tahmeuteen löytyi tosin hanakasti prässänneestä vastustajasta, joka vähäisestä pelaajamäärästä huolimatta kunnioitettavasti jaksoi pelata läpi ottelun. Tuloksena oli kuitenkin kolme pistettä ja valmentaja Huhtiniemeä ilahdutti erityisesti hurjan maalivireen löytäneen Aution (8 maalia kahdessa viime pelissä) esitys ja viime kauden maalikuningas Ahokkaan kauden avausmaali. Seuraavan kerran JPS on tulessa sunnuntaina 6.5 Äänekoskella Huimaa vastaan.

rn

rn

Jonne Silonsaari esiintyi ensimmäisen kerran JPS-paidassa sarjaottelussa ja pelasi hyvän pelin oikeana puolustajana

rn

JPS – SaPa 5-2 (1-1)

rn

9 min 1-0 Ahokas (Autio)

rn

38 min 1-1 Kauppinen rp

rn

51 min 2-1 Autio (Lamberg)

rn

76 min 3-1 Autio (Jokinen)

rn

79 min 4-1 Autio (Ahokas)

rn

82 min 4-2 Liukkonen

rn

89 min 5-2 Autio (Jokinen)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Riku Lamberg, Joonas Heino, Timo Eirola (v) (70 min Aapo Salopelto), Jonne Silonsaari – Roope Luomala (24 min Eemeli Jokinen), Santeri Paajanen (70 min Anton Stutzle), Simo Ihalainen, Lasse Saari (82 min Jahad Yari (v)), Jaakko Ahokas (85 min Ville Kujanpää) – Aapo Autio

rn

rn

Viime kauden maalikuningas Ahokas onnistui avaamaan maalitilinsä kauden avauksessa