JPS taisteli voiton ja jatkaa cupin 6. kierrokselle

(VEHKA 25.3.2012) 50-vuotista taivaltaan juhliva JPS otti taistelevalla ja uhrautuvalla peli-ilmeellä komean voiton sarjaporrasta ylempänä pelaavasta Rauman Pallo-Iiroista ja eteni näin Suomen cupin 6. kierrokselle. Vehkalammella pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen punanuttujen 3-2 jatkoaikavoittoon.

JPS kyykytti Iiroja!

rn

JPS nousi Pallo-Iirojen yläpuolelle.

rn

JPS lähti otteluun kapealla, mutta nälkäisellä rosterilla. Paineet oli asetettu raumalaisten niskaan, joten peliin pystyttiin lähtemään rennolla ja iloisella ilmeellä. Ensimmäinen jakso olikin kotijoukkueelle mieluisa, sillä puoliaikaan mennessä tuomarin vihkossa komeilivat lupaavasti kaksi kotijoukkueen osumaa. Molemmat JPS:n maalit syntyivät erikoistilanteista. Ensimmäisen puski sisään rajaheiton jälkitilanteesta Timo Eirola. Toisen maalin upotti Lasse Saari ja vielä hyvin erikoisella tavalla, nimittäin suoraan kulmalipulta.

rn

Vierasjoukkue Pallo-Iirot tuli väkevästi toiselle jaksolle ja pääsi vyöryttämään tilanteita punanuttujen maalille. Vieraat onnistuivatkin ensin kavennusmaalilla 50 minuutin kohdalla ja 7 minuuttia myöhemmin kuvitteellisella tulostaululla komeilivat jo tasalukemat. Molemmista maaleista vastasi Juho Patola. Tässä vaiheessa kotijoukkueen teräksinen selkäranka taipui, mutta ei katkennut. Peli tasoittuikin jakson edetessä, vaikka kotijoukkueen hyökkäyksistä puuttui se viimeinen terävyys. Punanuttujen fyysisyys oli koetuksella, eikä tilannetta helpottanut kahden miehen vaihtopenkki tai Anton Stützlen loukkaantuminen (seitsemän tikkiä silmäkulmaan). Näin Stutzle veresti viime vuoden cup-muistoja, jolloin tuloksena oli murtunut leukaluu. Tällä kertaa selvittiin siis huomattavasti pienemmillä vaurioilla. Toinen jakso päättyi lopulta lukemiin 2-2, mikä tarkoitti 2x15min pituisen jatkoajan pelaamista.

rn

Jatkoajalla raumalaisvieraille siunaantui lukuisia maalipaikkoja, jopa tyhjää maalia tarjottiin kertaalleen, mutta palloa ei koskaan saatu erinomaisen ottelun pelanneen maalivahti Teemu Holopaisen selän taakse. Peli aaltoili päädystä toiseen ja myös JPS onnistui rakentamaan useita maalipaikkoja. Jatkoaikaa oli enää reilut 5 minuuttia jäljellä, kun kotijoukkueen taistelu palkittiin. Ottelun ratkaisijaksi nousi vahvan ottelun pelannut Saari murtautumalla röyhkeästi laidasta keskustaan ja lähettämällä väsyneillä jaloillaan viuhuvan vedon noin 20 metristä, joka lopulta upposi sisään vastustajan maalivahdin haparoinnin tuloksena. Viimeisten minuuttien aikana Iiroilla oli vielä paikkoja maalintekoon, mutta JPS pelasi uhrautuvasti ja varmisti näin upean voiton ja sitä myötä paikan cupin 6. kierrokselle.

rn

Toropaisten esitys oli kokonaisuudessaan erinomainen ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Hyvän joukkuepelaamisen jäljiltä on vaikea nimetä yksittäisiä onnistujia. Mainittakoon tällä kertaa vaihdosta sisään tulleet Jarkko Jokiranta ja Eemeli Jokinen, jotka pelasivat tärkeässä paikassa energisen ja hyvän ottelun. Kokonaisuudessaan joukkue pelasi yhteneväisesti ja peliä järkevästi rytmittäen. Tämä lupaa hyvää lähestyvää sarjakautta ajatellen.

rn

JPS kohtaa Suomen Cupin 6. kierroksella Laajasalon Palloseuran (LPS). Ottelu pelataan sunnuntaina 1.4. klo 16.30 Vehkalammen stadionilla. Tervetuloa!

rn

JPS - Rauman Pallo-Iirot 3-2 ja. 2-2 (2-0)

rn

15 min 1-0 Eirola (Peitola)
42 min 2-0 Saari
50 min 2-1 Patola
57 min 2-2 Patola
114 min 3-2 Saari

rn

JPS: Teemu Holopainen - Olli Vainio, Timo Eirola (v), Anton Stützle (68 min Jarkko Jokiranta), Riku Lamberg - Roope Luomala, Jaakko Hanhikoski, Aapo Autio (c), Jaakko Ahokas, Lasse Saari (v) - Justus Peitola (78 min Eemeli Jokinen)