Ennakko: Suomen cup 5. kierros JPS - Pallo-Iirot

rn

JPS jatkaa pelejään sunnuntaina Suomen cupin 5. kierroksen merkeissä Vehkalammella. Vastus kovenee selkeästi edellisistä kierroksista, sillä vastaan asettuu Pallo-Iirot Raumalta, joka pelaa tulevalla kaudella Kakkosen Läntisessä lohkossa. Kaudella 2011 Pallo-Iirot sijoittui Kakkosen B-lohkossa sijalle kolme.

rn

Pallo-Iirot omaa seurana pitkän historian, sillä se on perustettu jo vuonna 1930. Seura ei ole koskaan pelannut ylimmällä sarjatasolla, mutta pelasi pitkään läpi 1990-luvun ja vielä 2000-luvulla muutamaa vuotta lukuun ottamatta Ykkösessä, kunnes vuonna 2005 putosi Kakkoseen, jolla sarjatasolla joukkue on siitä asti tahkonnut. Pallo-Iirojen pelaajalista on komeaa luettavaa, sillä joukkueesta löytyy Veikkausliigakokemusta yhteensä 551 ottelun verran. Vastaavasti Jipsiltä Veikkausliigakokemusta löytyy 0 ottelua. Veikkausliigapelaajan statuksen omaavia pelureita vastustajien riveissä ovat Iiro Aalto (200 ott), Jani Tuomala (130 ott), Jussi-Pekka Savolainen (103 ott), Vasile Marchis (101 ott) ja Kimmo Hörkkö (17 ott). Näiden liigajyrien lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti hyökkääjä Juho Patolaan, joka iski viime kaudella sarjassa peräti 25 osumaa voittaen samalla Kakkosen B-lohkon maalintekijätilaston. Patola maalasi lähes puolet kaikista Pallo-Iirojen maaleista.

rn

JPS:n tilanne ennen kutkuttavaa cup-taistoa on samankaltainen kuin muissakin kauden tähänastisissa mittelöissä eli otteluun lähdetään kapealla mutta timanttisella ringillä. Loukkaantumislista on edelleen pitkä kuin nälkävuosi. Tälle listalle kuuluvat Mikko Huhtiniemi, Niko Nuttunen, Veli-Matti Tranberg, Esko Häyrynen, Simo Kinnunen, Jukka Hanhela, Erkka Pönni ja Aapo Salopelto. Lisäksi Antti Vanhala on pelikiellossa ja muista syistä ottelusta puuttuvat Joonas Heino, Santeri Paajanen ja Ville Kujanpää. Näiden lisäksi joidenkin pelaajien osanotto on vielä ennakkoa kirjoitettaessa epävarmaa. Päävalmentajan viittaa kantava Huhtiniemi kommentoi joukkueen vireystilaa ennen ottelua seuraavasti: ”Paljon on jätkiä poissa, mutta treeneissä on silti ollut hyvä syke ja tahtotila on korkealla. Vaihtopenkki ei pelaajista pullistele, mutta eipä ainakaan tarvitse jättää hirveän montaa jätkää penkille. Ilolla lähdemme haastamaan ylemmällä sarjatasolla pelaavan vastustajan, joka ainakin nimilistan perusteella on todella laadukas nippu. Tulevaa sarjakautta ajatellen on todella antoisaa päästä tässä vaiheessa kautta pelaamaan näin kovia matseja ja cupin peleissä on tietenkin aina aivan oma hohtonsa. Mikäli onnistumme sunnuntaina pelaamaan omalla tasollamme omaa peliämme, tulemme varmasti tosissamme taistelemaan jatkopaikasta. Toivottavasti yleisö löytää tiensä sunnuntaina Vehkalle, tiedossa on varmasti viihdyttävä ottelu.”

rn

Suomen cupin seuraavakin kierros on jo arvottu ja sunnuntaisen ottelun voittaja kohtaa kotiottelussa 6. kierroksella voittajan ottelusta Lahden Reipas – LPS.

rn

JPS – Pallo-Iirot alkaa sunnuntaina klo 15.05 Vehkalammen kentällä. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Näytä lisää uutisia