JPS hyydytti rummun kuminan ja eteni cupin 5. kierrokselle

(KOUVOLA) JPS kohtasi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa kouvolalaisen FC Peltirummun. Erinomaisessa, tosin melko vaihtelevassa kevätsäässä pelattu ottelu oli toropaisille vaikea, mutta joukkue osoitti vahvuutensa ja nousi ensimmäisen jakson 1-0 tappioasemasta komeaan 1-3 voittoon.

Ensimmäinen jakso käynnistyi JPS:n kovalla painostuksella. Hyvällä sykkeellä peliin lähtenyt joukkue onnistui luomaan jatkuvaa painetta vastustajan maalille, vaikka todelliset huippupaikat jäivät tulematta. Kotijoukkue Peltirummun joukkuepuolustaminen toimi hyvin ja he onnistuivat kuolettamaan punanuttujen hyökkäykset melko tehokkaasti. Jakso eteni pitkälti JPS:n hallinnassa, mutta jakson ainokaisen maalin iski kuitenkin kotijoukkue noin puolen tunnin pelin jälkeen kulman jälkitilanteesta.

Toisella jaksolla Jipsi kuitenkin osoitti vahvuutensa. Tappiotilanteesta huolimatta joukkue ei sortunut yliyrittämiseen, vaan rakensi maltilla ja 1. jaksoa harkitummalla hyökkäyspelillä tilanteita vastustajan maalille. Tie voittoon kulki tällä kertaa laitojen kautta, sillä kaikki kolme JPS:n maalia tulivat hyvän ottelun pelanneen Lasse Saaren keskityksistä. Tasoitusmaalin puski sisään Aapo Autio reilun 50min pelin jälkeen. Voittomaalin sekä ottelun viimeiseksi jääneen 1-3 osuman iski kovassa maalivireessä oleva Roope Luomala

Voitosta huolimatta JPS ei tällä kertaa ollut parhaimmillaan. Ottelun terävän alun jälkeen punanutut sortuivat harmittavan helppoihin virheisiin. Syötöt eivät napsahtaneet kohdalleen, eivätkä haltuunotot olleet riittävän pehmeitä. Toisaalta täytyy muistaa, että joukkue ei ole juurikaan päässyt pelaamaan tai harjoittelemaan näin suurella kentällä, joten kenttätasapaino, pelaajien sijoittuminen ja pelin rytmitys ovat vasta hioitumassa kohdalleen. Summa summarum: lievien vaikeuksien kautta tyylipuhtaaseen voittoon!

Kotijoukkue Peltirumpu tarjosi oivan vastuksen, vaikka pelasikin hieman ailahtelevasti. Erityisesti keskikentän Heikki Pulkkinen sekä oikean laidan Toni Marttila erottuivat edukseen. Myös ottelutapahtuma oli hienosti järjestetty!

Käy vilkaisemassa ammattivalokuvaaja Pekka Vainion kuvia ottelusta: Rumpu - JPS 11.3.2012

JPS kohtaa Suomen Cupin 5. kierroksella Rauman Pallo-Iirot (2. div). Ottelu pelataan sunnuntaina 25.3. klo 15.00 Vehkalammen stadionilla.

FC Peltirumpu - JPS 1-3 (1-0)

27 min 1-0 Lyyra
50 min 1-1 Autio (Saari)
77 min 1-2 Luomala (Saari)
86 min 1-3 Luomala (Saari)

JPS: Teemu Holopainen - Antti Vanhala (2xkelt, pun), Joonas Heino, Timo Eirola, Jonne Silonsaari (74min Olli Vainio) - Lasse Saari (87min Riku Lamberg), Santeri Paajanen, Aapo Autio, Jaakko Ahokas (c), Jaakko Hanhikoski (45min Roope Luomala) - Justus Peitola