JPS jatkoon cupissa Jämsänkosken Ilveksen kustannuksella

rn

JPS lähti kauden ensimmäiseen viralliseen otteluunsa Ilvestä vastaan kapealla ringillä, sillä vaihtopenkiltä löytyi ainoastaan kaksi pelaajaa ja heistäkin Santeri Paajanen uhrautui reissuun mukaan puolikuntoisena. Ensimmäisen virallisen ottelunsa joukkuetta päävalmentajana luotsannut Mikko Huhtiniemi joutuikin rukkaamaan varsinkin keskikentän keskustaa isolla kädellä ja Jipsin avauksessa nähtiinkin keskikentän pohjalla kaksikko Jaakko Ahokas – Aapo Autio, jotka normaalisti pelaavat kärkiparina. Ensimmäistä kertaa Jipsin riveissä virallisessa ottelussa esiintyivät Antti Vanhala, Olli Vainio, Roope Luomala ja Justus Peitola.

rn

Pelin ensimmäisen vajaan puolen tunnin aikana kentällä ei tapahtunut oikeastaan mitään merkittävää. Piispalan hallin pieni kenttä mahdollisti kovan prässäämisen, jota Ilves alusta asti käyttikin ja sai Jipsin pelinrakentelun melkoisiin vaikeuksiin. Toisaalta myöskään Ilves ei kyennyt rakentamaan Jipsin maalille tilanteita. 29 minuutin kohdalla JPS kuitenkin onnistui maalinteossa käytännössä ensimmäisestä paikastaan. Vieraat saivat kulmapotkun vasemmalta ja pallon taakse asettui totutusti Marcus Åberg. Macken kirurgintarkka kulma tavoitti Peitolan pään takatolpalta ja tämä jatkoi pelivälineen maalin eteen, josta Aapo Autio törkki pallon pippomaisesti verkon perukoille. Muutama minuutti tästä ja Ilves sai loistotilanteen tasoitukseen. Ilveksen kova prässi yllätti Timo Eirolan, joka antoi harhasyötön keskialueelle, mistä välittömästi lähtenyt pystysyöttö vapautti Arash Muridiyadzin läpiajoon. Vastassa oli enää Teemu Holopainen, mutta tämä oli tarpeeksi ja Temppeli onnistui pysäyttämään Muridiyadzin viimeistely-yrityksen. Ensimmäisellä jaksolla ei enempää tilanteita nähty ja tauolle poistuttiin Jipsin 0-1 johtolukemissa.

rn

Toisen jakson JPS aloitti vahvasti, sillä jo toisella peliminuutilla Ahokas syötti pystyyn Peitolalle, joka kylmästi kääntyi ympäri Ilveksen puolustajan ja pienen kuljetuksen jälkeen viimeisteli varmasti alakulmaan. Pian tämän jälkeen Ilves sai toisen paikkansa, jälleen kovan prässin ansiosta. Tällä kertaa Ilveksen hyökkääjä pääsi Holopaisen avauksen väliin, mutta tämän jälkeen lähtenyt laukaus painui ohi etukulmasta. 56 minuutin kohdalla nähtiin ottelun komein osuma ja samalla pelin lopullinen ratkaisu. Luomala sai pallon noin 20 metrin päähän maalista ja pyöri hetken paikallaan ja kun ei enää muuta keksinyt, niin lähetti oikealla jalallaan todellisen ohjuksen, joka tärisytti Ilveksen maalin yläkulmarautoja. Vain viisi minuuttia kului tästä Eurogoals-maalista, kun Jipsi iski jälleen. Juuri vaihdosta kentälle tullut Ville Kujanpää jatkoi pallon Peitolalle, joka kaatuessaankin onnistui pienestä kulmasta lähettämään laukauksen, joka leijaili maalin takakulmaan. JPS iski vielä kertaalleen, kun edellisen maalin syöttänyt Kujanpää karkasi paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa Ilveksen puolustukselta Lasse Saaren läpisyötön jälkeen ja viimeisteli ottelun viimeisen maalin harkitusti maalivahdin längistä. Ilves loi lopussa vielä jonkin verran painetta Jipsin maalille, mutta Holopainen onnistui pitämään maalinsa koskemattomana.

rn

Jipsin esitys ottelussa oli varsin kypsä ottaen huomioon oudohkon avauskokoonpanon ja sen, että ison kentän kokemusta ei tältä kaudelta ole yhtä harjoitusottelua enempää. Pallo pyöri välillä varsin mallikkaasti ja etenkin viimeistely oli loistavalla tasolla. Pelissä on toki vielä paljon hiomista, mutta kehitystä varmasti alkaa tapahtua, jahka joukkue pääsee harjoittelemaan isommalle kentälle.

rn

Cupin neljännellä kierroksella JPS kohtaa kouvolalaisen FC Peltirummun, joka pelaa Kaakkois-Suomen piirin Nelosta.

rn

JIlves – JPS 0-5 (0-1)

rn

29 min 0-1 Autio (Peitola)

rn

42 min 0-2 Peitola (Ahokas)

rn

56 min 0-3 Luomala

rn

61 min 0-4 Peitola (Kujanpää)

rn

70 min 0-5 Kujanpää (Saari)

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg, Joonas Heino, Timo Eirola, Antti Vanhala – Lasse Saari, Jaakko Ahokas, Aapo Autio, Olli Vainio (60 min Ville Kujanpää), Roope Luomala – Justus Peitola (v) (75 min Santeri Paajanen)