HIFK napsi tarjotut pisteet!

Bandyklassikko oli houkutellut Viitaniemeen hiukan yli kolmesataa katsojaa talviseen iltapäivään. Yleisö odotti tiukkaa kamppailua, mutta hiukan toisin kävi. JPS joutui antamaan tasoitusta, kun joukkueen libero ja puolustuksen johtohahmo Matti Viitanen ei pukenut peliasua ylleen. Syynä oli Matin vihoitellut sitkeä nivusvamma, joten valmennus päätti säästellä "Maffaa" kevään koitoksiin. Muutenkin puolustuslinjaa muokattiin!

HIFK aloitti vahvasti ja saa vielä onnekkaan avausmaalin jo kymmenen minuutin kohdalla. JPS-vahti Baranovin torjumasta kulmalyönnistä osuu pallo maalille rynnänneeseen Aku Ojasen vartaloon, josta se kimmahtaa maalin kattoon! HIFK vyöryttää hyökkäyksiään ja JPS-puolustus on hätää kärsimässä. Tasaiseen tappavaan tahtiin tekee HIFK avausjaksolla maalejaan. Välillä hyvillä nostoilla puolustuksen selustaan ja välillä kotijoukkueen "kardinaalimunauksista". JPS rikkoi kuparisen minuutti ennen jakson päätöstä., kun Joni Vuopio purjehtii keskustaan ja levittää älykkäästi laitaan täyteen vauhtiin Mikko Böhmille. Mikko ei erehdy ja tauolle lähdettin kotijoukkueen kannalta murheellisissa luvuissa 1-5.

Tauolla esiintyi Jyväskylän Taitoluisteluseuran ICE DIAMONDS-ryhmä, tuoden hienon tuulahduksen muodostelmaluistelun maailmasta.

Toiselle jaksolle tuli JPS paremalla asenteella, mutta HIFK tekaisee kuitenkin ensimmäisenä maalin. Maalintekijänä illan koitoksessa kunnostaunut HIFK:n Eetu Karhunen (4maalia) tekee kolmannensa! Minuutti myöhemmin Matti Oksanen kaventaa 2-6 tarkalla alanurkka laukauksella. 62 minuuttia ja HIFK:n puolustus lahjoittaa paikan JPS:n palkitulle Mikko Böhmille, joka kiittää ja kuittaa tilanteeksi 3-6. JPS:n hyökkäyspeli parani huomattavasti. Maalinteko paikkoja luotiin mukavasti, mutta viimeinen silaus puuttui. Lisäksi HIFK joutui rikkomaan parin jäähyn arvoisesti. JPS ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa ja HIFK rankaisee kymmenen minuuttia ennen loppua kahdesti. Ensin pitkä pallo ja unohdettu Tomi Tasten ja sitten Eetu Karhunen täydentää saldonsa pienestä kulmasta. Niko Herranen maalaa loppunumeroiksi 4-8. HIFK oli varsinkin avausjaksolla parempi, puhkoen JPS-puolustusta mielin määrin. Toisella jaksolla kotijoukkueella oli hyviä hetkiä ja jopa pelin hallintaakin. Valitettavasti vain tänään näkyi puolustuksen johtajan puuttuminen juuri sen verran, ettei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä. HIFK:n parhaana palkittiin peliä hyvin järjestellyt Rolf Larsson.

JPS:lla alkaa kahden viikon maaottelutauko, joka käytetään lepoon, vaivojen paranteluun sekä tiukkaan harjoitteluun kevään koitoksia varten!

JPS pisteet: Mikko Böhm 2+0, Matti Oksanen 1+0, Niko Herranen 1+0, Joni Vuopio 0+1 ja Tuomas Rintala 0+1. mv. Alex Baranov.

Jäähyt: JPS 20 min.  HIFK 40 min.

erotuomarit: J-M. Kanniainen - Harri Siniaalto - Jyrki Rekilä