BANDYLIIGA

JPS kuittasi Porvoon tappionsa!

Kuuden viikon tauon jälkeen pääsi "punanutut" vihdoin kotiotteluiden makuun. Vastaan luisteli Porvoon Akilles, jolle JPS hävisi reilu viikko sitten lukemin 6-2 Porvoossa.

JPS aloitti ottelun räväkästi, sillä jo kolmen minuutin kohdalla Tuomas Rintala lyö hienosti takakulmaan JPS:n juhlavuoden ensimmäisen kotimaaliin. Sen jälkeen pelattiin tarkkaa puolustuspeliä molemmin puolin. JPS:n puolustus Matti Viitasen johdolla pelasi kylmäverisesti, jättäen hyvin vähän tilaa Akilles-hyökkäyksille. Virkaveli Tomi Gröhn ei päästänyt myöskään kotijoukkueen pelaajia hyville maalintekopaikoille. 38 minuutilla  Mikko Böhm kaadetaan läpiajosta ja Visa Knuuttila lyö pilkun varmasti sisään. Näin taukoa lähdettiin viettämään 2-0 kotijohdossa.

JPS aloitta toisen jaksonkin kovalla temmolla. Kolme minuuutttia oli kulunut, kun kovan maalinedusta hässäkän jälkeen pallo ponnahtaa Sampsa Purhoselle. "Sande" pamauttaa napakan lyönnin Akilles-verkkoon ja tilanne on 3-0. Muutama minuutti myöhemmin sattuu JPS-puolustajalle paha purkuvirhe. Rasmus Lindqvist kiittää vieden pallon maaliin! Avausmaalistaan Akilles sai otetta pelistä. Akilles vyörytti vaarallisia hyökkäyksiään ja lyöntipaikkojakin tuli. JPS-vahti Aatu Valtonen torjui kuitenkin eleettömän varmasti Akilles lähentelyt. JPS:n oma pelinrakentelu oli hiukan kadoksissa ja päävalmentaja Sillgren harkitsi aikalisän ottamista. Samalla kuitenkin kentän hahmo Tuomas Rintala pamauttaa JPS:n 4-1 johtoon ja näin "Silu" sai hetken mielenrauhan. Akilles lähti vielä viimeiseen rynnistykseensä, aiheuttaen hämminkiä sekä pari jäähyä. JPS selvisi kuitenkin kahden vajaallakin ilman takaiskumaalia. Viisi minuuttia ennen loppua Visa Knuuttila oli jälleen rangaistuslyönnissään. Tällä kertaa Akilleksen palkittu maalivahti Lukas Tallberg koppaa pallon. Minuuttia myöhemmin JPS:n Mikko Böhm luikertelee päätyviivaa pitkin ja sinetöi loppunumerot 5-1. JPS:n parhaana palkittiin näkymätöntä uurastusta raatanut Atte Pihlavamäki. Lisäksi JPS:n 16-vuotias Tuukka Penttinen pelasi hyvin ensimmäiset bandyliigaminuuttinsa. JPS puolusti uhrautuvasti ja piti palloa maltilla. Tästä on hyvä jatkaa kolmen kotiottelun sarjaa!

Mahdollisesti viimeistä kertaa Jyväskylässä puhaltanut Kaj Wallen piti pelin kohtalaisen hyvin käsissään. Ainoa mihin koko kolmikon olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomioita oli turhat vihellyksen jälkeiset jälkipelit!

JPS pisteet: Tuomas Rintala 2+1, Mikko Böhm 1+2, Visa Knuuttila 1+0 ja Sampsa Purhonen 1+0. mv. Aatu Valtonen

Jäähyt: JPS 30 min   Akillles 25 min.

erotuomarit: Wallen - Tyni - Väisänen