BANDYLIIGA

Akilles ratkaisi vahvalla avausjakson lopulla!

Pitkän ottelutauon jälkeen pääsi JPS vihdoin tositoimiin, matkaten Porvooseen Akilleksen vieraaksi. Akilles tuli ottelun alkuun hieman hermostuneesti, mutta aloitti kuitenkin maalinteon! JPS puolustus otti vartalokontatkin aivan päätyrajalla ja tuomaristo näki rikkeen tapahtuneen rangaistusalueella. Tomi Gröhn vei kotijoukkueen johtoon jo pelin 7.minuutilla rankkarimaalilla. JPS ei osannut hyödyntää muutamia Akilles virheitä, eikä myöskään kotijoukkueen muutamaa jäähyä. JPS:n peli oli takkuista ja tahmeaa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen kulman jälkitilanteessa osuu pallo vahingossa JPS-kypärään rangaistusalueella ja Gröhn niittaa varmasti 2-0 "pilkulta". Viisi minuuttia myöhemmin Jani Hietikko lyö kulmalyönnin sisään 3-0. Jälleen viisi minuuttia ja Andreas Flink karkaa "paitsioansasta" tehden taukonumeroiksi 4-0.

Rasmus Lindqvist vie "vihreät" jo 5-0 karkumatkalle,kunnes Sampsa Purhonen rikkoo JPS:n kuparisen vapaalyönnistä 57.minuutin kohdalla. JPS:n kirivaihdetta sotki pahasti turhat jäähyt. Mikko Böhm tekee paluupallosta 5-2 ja Hietikko niittaa loppunumerot 6-2 lisäajalla. Akilleksella oli toisella jaksolla vielä kaksi rangaistuslyöntiä, mutta JPS-vahti Aatu Valtonen torjui molemmat Gröhnin laukaukset. Ottelussa vierailijoilla oli myös mahdollisuudet ainakin kolmeen rangaistuslyöntiin, mutta tuomariston mielestä rikkeet olivat juuri viivan väärällä puolen. Päätuomari näyttikin jo yhtä rangaistuslyönnin merkkiä, mutta linjatuomari käänsi keskustelun päätteeksi senkin vapaalyönniksi. JPS:n parhaana palkittiin maalivahti Aatu Valtonen ja kotijoukkueelta Jouko Turpeenniemi.

Akilles oli alun hermoilunsa jälkeen selvästi vaisusti esiintynyttä vierasjoukkuetta etevämpi ja ansaitsi lisäystä pistesarakkeeseensa. JPS:n on löydettä alkukauden vireensä nopeasti, mikäli aikoo haaveilla pudotuspelipaikasta!

JPS pisteet: Sampsa Purhonen 1+0, Mikko Böhm 1+0, Jaakko Liukkonen 0+1 ja Atte Pihlavamäki 0+1. mv. Valtonen

jäähyt:  Akilles 45 min.    JPS 70 min.

erotuomarit: Tyni - Gustafsson - Sipilä