BANDYLIIGA

Jääpalloliiton Bandyliiga info

 

98. SM KAUSI KÄYNTIIN

 

Jääpalloilun miesten Suomen Mestaruus on ratkaistu 97 kertaa ja alkava sarja on historian 98 kausi. Jääpallossa onkin tulossa merkkivuosia, keväällä 2008 tulee 100 vuotta ensimmäisestä Suomen mestaruudesta ja 2010 ratkaistaan 100s. Suomen mestaruus

 

Sarja käynnistyy 10.11 paikallisottelulla OLS vs. OPS. 16.11 HIFK mittaa Veiterän taidot ja viikonloppuna 17/18 pelataan kuusi ottelua. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 24.2.2008.

 

Miten mestaruus ratkaistaan

 

Bandyliigassa pelataan aluksi 11 joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa play offs otteluilla (1.vs. 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6. ja 4. vs. 5.), joista puolivälierissä pelataan kaksi ottelua, yksi kummankin kotikentällä. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina 29.2. huonommin sijoittuneen kotikentällä ja jälkimmäinen paremmin sijoittuneen kotikentällä sunnuntaina 2.3. Paremmuuden ratkaisevat pisteet, ei maalit. Pisteiden ollessa tasan jatketaan jälkimmäistä ottelua 2 x 15 minuutin jatkoajalla.

 

Välierät pelataan paras kolmesta periaatteella. Ottelut aloitetaan perjantaina 7.3. paremmin sijoittuneen kotikentällä, toinen ottelu pelataan sunnuntaina 9.3. huonommin sijoittuneen kotikentällä ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona 12.3. paremmin sijoittuneen kotikentällä. Runkosarjassa parhaiten sijoittunut saa aina vastaansa huonoimmin sijoittuneen jatkoon selviytyneen joukkueen.

 

Pronssiottelu pelataan sarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä 14.3.  

Finaali pelataan 15.3.2008 Helsingissä.

 

Runkosarjassa pelataan 110 ottelua ja ottelumäärä enimmillään play offs ottelut mukaan lukien on 122.

 

Osa Bandyliigan otteluista on totuttuun tapaan Veikkauksen tulosvetokohteina ja play offs otteluissa on paikalla myös veikkausraati, joka palkitsee kohdeottelun vahvassa vedossa olevan pelaajan. Kauden aikana valitaan aikaisempien vuosien tapaan bandyliigan kuukauden pelaaja ja nimeäminen tapahtuu heti ko. kuukauden viimeisen kierroksen päätyttyä seuraavana arkipäivänä.

 

Tulospalvelu

 

Liigan ja liiton muiden sarjojen tulosten ja tilastojen seuraaminen käy vaivatta liiton kotisivujen http://www.finbandy.fi/ kautta. Bandyliigan tulospalvelu YLE:n teksti-tv:n kautta toteutetaan myös reaaliajassa. Tulokset ja taulukot toimitetaan eteenpäin myös STT:n kautta.

 

Olosuhteet

 

Bandyliigan joukkueista 10 joukkueella 11:sta on käytettävissä tekojäärata. Mikkelin Kampparit tarvitsee pikaisesti oman tekojääradan käyttöönsä, nykyisin mikkeliläiset käyttävät ensisijaisesti Varkauden tekojäärataa. Katsojien olosuhteissa on paljonkin parantamisen varaa, ainoastaan Pori, Tornio, Varkaus ja uutena Kallion tekojäärata tarjoamaan kotiyleisölleen katettua katsomotilaa.

 

Edessä hallihaasteet

 

Venäjän ja Ruotsin kehitys näyttää, että jääpalloilu on lähitulevaisuudessa siirtymässä halliaikaan. Onpa Ruotsissa väläytelty, että jo vuonna 2012 liigalisenssi edellyttäisi hallia. Ruotsin ja Venäjän liigajoukkueiden kilpailukausi alkaa parhaimmillaan jo elokuussa ja Suomessa usea joukkue ei ole päässyt vielä marraskuussa isolle tekojäälle. Suomessa olisi hyvin tilaa 2-4 hallille, jolloin voitaisiin Suomessakin käynnistää kilpailukausi aikaisin kilpailijamaiden tapaan. Puhumattakaan, miten kv. kilpailukalenteri voitaisiin rakentaa uudelleen.

 

Vastus luopui

 

Veitsiluodon Vastus luopui liigapaikastaan pelaajapulan vuoksi. Pohjoisessa kilpailutilanne pelaajista koveni Eurocity Bandyn tultua pelaajamarkkinoille. Vastuksen luonnonjääolosuhteet heikensivät myös seuran kilpailukykyä.

 

Neljä maailmanmestaria

 

Vuoden 2004 Maailman mestarijoukkueesta pelaa neljä pelaajaa kauden Bandyliigassa: Markus Hiukka, Mika Mutikainen, Samuli Niskanen ja Vesa Vuokila.

 

Paluumuuttajia Ruotsista oli yhteensä seitsemän: maailmanmestari Vesa Vuokila (ToPV), Jari Hyttinen (Botnia) Jarmo Mällinen (OLS), Pekka Paasovaara (OLS), kauden 2005/06 liigan maalikuningas Mikko Rytkönen (ToPV), Joni Kauhanen WP 35, Harri Hiukka (JPS).

 

Ruotsin sarjoihin siirtyivät Kimmo Huotelin (Edsbyn), Antti Ekman (Bollnäs), Marko Herajärvi (Bollnäs), Pekka Hiltunen (Kalix), Tommi Pikkuhookana (Falun), Miikka Tujula (Tillberga), Ljusdaliin Jari Avellan ja Sami Mustonen, HT Bandyyn Jussi Karjalainen, Juha Nousiainen ja Kari Perkaus. JPS:n riveistä Norjaan siirtyi Matti Viitanen (Stabaek)

 

Venäjälle Ruotsin liigasta siirtyivät Ville Aaltonen (Zorki), Petteri Lampinen (Raketa) ja Timo Oksanen (Uralski Trubnik).

 

Tällä kaudella Ruotsin (2.11.2007) sarjoissa pelaa 25 suomalaista, Venäjän liigassa neljä ja Norjan sarjassa kaksi suomalaispelaajaa.

 

Kotimaassa tapahtui myös merkittäviä siirtoja. Oulu oli siirtomarkkinoiden ykkönen. Ahkerin oli OLS, peräti yhdeksän pelaajaa siirtyi seuraan ja pois lähti kuusi pelaajaa. OPS seurasi tiiviisti kannoilla, joukkueeseen liittyi seitsemän uutta pelaajaa ja riveistä poistui kuusi. Neljä uutta pelaajaa riveihinsä hankkivat Botnia ja HIFK. Kamppareiden riveihin liittyi kolme uutta pelaaja. Siirtoja tällä kaudella 2.11 mennessä on tapahtunut 48 ja "Come backeja" kuusi ja omista nuorista edustusjoukkueeseen nostettiin yhteensä 28 pelaajaa.  Merkittävimmät kotimaan siirrot olivat MM-rinkiläisten siirrot. Janne ja Tomi Hauska HIFK:n riveihin, Ville-Veikko Angeria, Markus Kumpuoja ja Pekka Paasovaara OLS:n paitaan sekä Joakim Nyström Botnian riveihin.  

 

Kotimaan liigassa pelaa kolme venäläistä pelaajaa; Arthur Fedorov Akilles, Pavel Maksimenko JPS ja Alex Baranov JPS ja yksi ruotsalainen Peter Norén ToPV.

 

Valmentajarintamalla oli vilkasta, sillä viime kaudesta valmentajiaan vaihtoi neljä joukkuetta valmentajaansa. Uusia valmentajia ovat, Akilles, Pertti Koponen, WP 35 Jorma Saastamoinen, Narukerä Tomi Leivo, Veiterä Markus Saukkonen. Botnialla on alkavalla kaudella kaksi vastuuvalmentajaa, Jari Hyttinen tuli Jouni Tiaisen kumppaniksi. Valmentajakaartin kokenein on Pertti Koponen, joka on ollut vastuuvalmentajana 14 kautta, Timo Tiusasella on koossa 11,5 kautta.

 

Kolmen kauppa?

- OLS, HIFK ja ToPV kamppailevat pytystä

 

Seuroille tehdyn kyselyn pohjalta ToPV ja HIFK ilmoittivat tavoitteekseen mestaruuden ja OLS loppuotteluun pääsyn. Mitalisijoille ei ollut muita pyrkijöitä, pelillisiä haastajia kylläkin.

Joukkueiden nimeämä selvä mestarisuosikki on OLS, kuusi seuraa nimesi oululaiset suosikiksi, muut mestariksi esitetyt olivat ToPV (3) ja HIFK (2).  

 

Hopeasijalle isoimman kiinnityksen ottaa HIFK - seitsemän nimeää joukkueen hopeapallille. OLS ja ToPV saavat kaksi ääntä.   

 

Kolmannelle sijalle on esitetty neljää seuraa, jotka ovat HIFK, Narukerä, OLS ja ToPV.

 

Seuroilta tiedusteltiin myös kauden yllättäjää ja selkeästi nousivat esille WP 35 ja Botnia. Yllättäjiksi nimettiin myös Akilles, JPS, Kampparit ja OPS.

 

Joukkueilta kyseltiin myös keitä pelaajia kannattaa kauden aikana seurata. Esityksiä tulikin varsin runsaasti, eniten ääniä saivat: Jarmo Mällinen OLS, Tomi Hauska HIFK, Juho Liukkonen HIFK Jani Hietikko Narukerä, Mikko Lukkarila ToPV, Mikko Rytkönen ToPV., kaikki 2 ääntä ja lisäksi äänen saivat Andreas Flink Akilles, Jari Hyttinen Botnia, Joakim Nyström Botnia, Janne Hauska HIFK, Atte Hänninen JPS, Joni Maaranen Kampparit, Ilari Moisala OLS, V-V Angeria OLS, P. Paasovaara OLS, Peter Noren ToPV, Vesa Vuokila ToPV, Igor Zolotarev ToPV.

 

97 mestaruutta ratkaistu

 

Jääpalloilun mestaruudesta pelaaminen aloitettiin 1908, jolloin ratkaistiin ensimmäistä kertaa joukkuepelien Suomen mestaruus. Ensimmäisen mestaruuden 1908 voitti Polyteknikkojen Urheiluseura kaatamalla finaalissa HIFK:n maalein 8-3.

 

Bandyliigassa ratkaistaan 98. mestaruus. Ainostaan vuosina 1918, 1940 ja 1942 sarja on jäänyt pelaamatta. Bandyliigassa pelaavista joukkueista useat ovat myös huomattavan iäkkäitä. Yli satavuotiaita seuroja ovat OLS, HIFK ja Akilles.

WP 35 on pelannut 66 kautta ja HIFK 65 kautta mestaruussarjassa. OLS johtaa maratontaulukkoa 1251 pisteellä ja toisena oleva WP 35 on kerännyt 1161 pistettä. Kaiken kaikkiaan 59 joukkuetta on tavoitellut mestaruutta.

 

17 joukkuetta on voittanut mestaruuden. Menestyksekkäin on ollut WP 35, peräti 16 voittoa ja parhaimmillaan neljästi peräkkäin (1993-96). OPS on voittanut ennätykselliset viisi perättäistä mestaruutta vuosina 1960-64. Helsinki on ollut menestyksekkäin kaupunki. Botnia, HIFK, HJK, KUV ja PUS ovat voittaneet 26 miesten mestaruutta. Toisena tulevat oululaiset OLS:n ja OPS:n voittamilla 20 mestaruudella.

 

Kauden juhlijat

 

Helsingin IFK on liigan toiseksi vanhin seura ja täyttää 2007 peräti 110 vuotta. Juhlaottelu pelataan 8.12, HIFK vs. OLS. Porvoon Akilles täyttää kauden aikana 105 vuotta..

 

Niskanen jatkaa pistepörssin kärjessä - tuhat pistettä rikki 10.11.2007?
- Niemikorpi edelleen vakuuttava maalintekijätilastossa

 

Maalintekijätilastoa on pidetty vuodesta 1963 lähtien ja tilaston kärki on seuraava:

692 Veikko Niemikorpi OPS, OLS, HIFK

605 Marko Kilpeläinen OPS, OLS

570 Harri Kauhanen WP 35

551 Jari Vaattovaara ToPV

495 Matti Alatalo OLS

439 Pekka Vartiainen OLS, Akilles

437 Samuli Niskanen OLS, OPS

402 Lasse Laakkonen WP 35, Akilles

385 Arto Loukkola OLS, OPS

376 Jarmo Kehusmaa ToPV, Botnia, Vastus

359 Igor Zolotarev ToPV

 

Viime kaudella maalintekijätilaston voitti ToPV:n Jari vaattovaara viimeistelemällä 51 maalia ja häntä seurasi OLS:n kaksikko Arto Loukkola 49 ja Samuli Niskanen 44 täysosumaa..

 

Pistepörssiä on pidetty vuodesta 1979 lähtien ja ko. tilaston pisteissä on huomioitu maalit ja syötöt em. vuodesta alkaen. Kaudesta 2004/05 alkaen kulmalyönnistä ei saa syöttöpistettä.

 

Pistepörssissä kaikkien aikojen kärkinimenä jatkaa Samuli Niskanen, tavoitteena 1000 pisteen rajan rikkominen

 

999 (437+562) Samuli Niskanen

894 (551+243) Jari Vaattovaara

837 (605+232) Marko Kilpeläinen

757 (570+187) Harri Kauhanen

601 (434+167) Veikko Niemikorpi

580 (385+95)   Arto Loukkola

577 (376+201) Jarmo Kehusmaa

553 (402+151) Lasse Laakkonen

551 (359+202) Igor Zolotarev

505 (168+337) Petteri Luomansuu

439 (346+130) Janne Koponen

430 (299+131) Matti Alatalo

426 (315+111) Petri Parviainen

 

Viime kaudella pistepörssin paras oli OLS:n Samuli Niskanen 99 (44 + 49) pistettä. Toiseksi sijoittui Jari Vaattovaara 67 (51+16) ja kolmas oli Marko Kilpeläinen 61 (35 + 26).

 

32 erotuomaria liigassa

 

Bandyliigan otteluiden tuomaroinnista vastaa 32 valittua liigatuomaria. Tuomarit ovat pääosin kokeneita ja luettelo liigatuomareista löytyy jääpallokirjasta. Tälle kaudelle ei ole tehty sääntömuutoksia.

 

Bandyliigan joukkueet

 

Jääpallolehti arvioi joukkueita bandyliigan joukkueita alkaneella kaudella. Joukkueita käsitellään aikaisempien vuosien tapaan viime kauden menestyksen mukaisessa järjestyksessä.

 

 

Helsingissä 5. päivänä marraskuuta 2007

 

PEKKA LIIKANEN

Pekka Liikanen

 

 

 

 

 

 

 

1/2007 ToPV:n kiikarissa viides perättäinen mestaruus

 

Hallitseva Suomen mestari ToPV jatkaa vahvasti. Viime kausi päättyi loistavasti, SM kultaa kotikentällä. Torniolaisilla on taas takanaan hyvä valmistautuminen sarjaan. Euroopan ja Maailman cupin ottelut, Haaparannan turnaus, ne kaikki antavat hyvät valmiudet sarjakauteen. Lisäksi joukkue on pelannut muitakin otteluja joten pelin pitäisi olla valmista heti sarjan alusta lähtien.

 

Torniolaiset lähtevät liigaan hyvin harjoitelleina ja kultaa tavoitellen. Pelaajavalmentaja Jukka Ohtosen johtamalla joukkueella on tosin sarjan kynnyksellä ollut muutamia loukkaantumisia, mm. Igor Zolotarev ja Mikko Rytkönen eivät pelanneet Maailman cupissa. Ohtosen tukena ottelutilanteissa on kokenut Timo Kurtti.  Määrätietoinen toiminta on nostanut ToPV:n 2000 luvun joukkueeksi.

 

Siirtomarkkinoillakin tapahtui, tulopuoli: Mikko Rytkönen (Villa BK), Vesa Vuokila (Kalix) ja Kimmo Nurkkala (Vastus). Omista nuorista on nostettu kuusi pelaajaa. Come Backin tekivät Jari Haapakoski ja Janne Hietala. Mestareista lopetti Jussi Harjuoja. Menetyksiä olivat: Markku Aarni ja Jussi Karjalainen (ECB), Pekka Hiltunen (Kalix), Antti Ekman ja Marko Herajärvi (Bollnäs).  

 

ToPV pelaa kotiottelunsa upeissa puitteissa Gränsvallenissa. Jukka Ohtosen vetämässä edustusjoukkueessa on tällä kaudella 25 pelaajaa. Ydinjoukko on laadukas ja joukkueen hyvä voittamisen kulttuuri takaa sen, että torniolaiset tulevat jälleen kamppailemaan kirkkaimmista mitaleista. Hyökkäystehoihin peli ei ainakaan kaadu, kärjessä pelaavat kahden viimeisen kauden maalikunkut. ToPV:n ruotsalaistyylinen kahden suunnan peli on tehokasta ja näyttävää. Ainut heikkous on huippupelaajien pieni määrä (joukkueellinen) ja loukkaantumiset saattavat sotkea peliä pahastikin.

 

Avainpelaajat ovat Mikko Lukkarila, Jukka Ohtonen, Peter Norén, Paulus Pörhölä, Vesa Vuokila ja Igor Zolotarev ja tietysti viime kauden maalikunkku Jari Vaattovaara.

Avausottelu vs.  Lappeenranta 1.12.2007 klo 15.00

Ensimmäinen kotiottelu 5.12 ToPV vs. OPS klo 18.30

2000 luvun menestys:

2000                                                          1

2001                                                          2

2002                                                          1

2003                                                          2

2004                                                          1

2005                                                          1

2006                                                          1

2007                                                          1

Valmentajat:                                               Jukka Ohtonen 5 kautta

Kapteeni                                                    Igor Zolotarev

Pelaajamuutokset, uudet                              Mikko Rytkönen (Villa), Vesa Vuokila (Kalix), Kimmo Nurkkala (Vastus) ja omista junioreista Antti Sailamaa, Markku Pantti, Jonne Juusola, Jani Lukkarila, Henri Sailamaa ja Ville Taramaa

                                                                 Come back Jari Haapakoski ja Janne Hietala

Siirtyneet                                                    Antti Ekman, Marko Herajärvi, Pekka Hiltunen ja Jussi Karjalainen ja Markku Aarni

Lopettaneet                                                Jussi Harjuoja

Pistepörssin kärki 2006/07                           Jari Vaattovaara                   67 (51+16) + 12 (9+3)

                                                                 Peter Noren                         50 (18+32) + 11 (6+5)

:                                                                 Igor Zolotarev                       46 (25+21) + 10 (4+6)

Veikkaus mitalikolmikosta:     1. ToPV 2. HIFK 3. Veiterä

Sarjan yllättäjä                                            WP 35

Tavoite:                                                      Mestaruus

Toimituksen arvio:                                       Sijat 1-3

2/2007 HIFK tavoittelee mestaruutta

 

Viime kauden päätteeksi HIFK:n pelaajien kaulaan pujotettiin hopeiset mitalit. Kausi olikin seuran paras koko 2000 luvulla. Seura on valmistautunut huolella alkavaan kauteen, hyvät otteet Maailman cupissa osoittivat, että joukkue on oikealla tiellä. Pulmana on Helsingin jäätilanne, Oulunkylä on valmis vasta marraskuussa ja hyvä jos kotikentälle Kallioon HIFK pääsee sarja-avaukseen 16.11. Olosuhteet ovat kuitenkin parantuneet Kallioon rakennetun katsomon myötä.

 

HIFK jatkaa samalla valmennustroikalla Timo Partanen, Petri Laakso ja Tomi Lavi. Joukkue lähtee sarjaan hyvin harjoitelleena ja tavoitteenaan mestaruus.

 

Siirtomarkkinoilla HIFK oli aktiivinen ja joukkueeseen tuli muutoksia. MM rinkiin valitut Janne ja Tomi hauska siirtyivät Veiterästä, Juho Liukkonen Kamppareista ja Tomi Tukiainen Akilleesta. Suurin menetys oli Miikka Tujulan siirtyminen Ruotsiin.

 

HIFK:lla on kokemusta kentän jokaiselle osa-alueelle. Maalivahtiosasto Aimo Vainio, Juha Erkkilä on luotettava, alakerrassa riittää kokemusta Juha Laitisen johdolla. Keskikenttä meni uusiksi ja se on kilpailukykyinen: Mutikainen, Partanen, Tomi Hauska. Hyökkäyspää on myös vahva, kolmikko Söderström Laine ja Janne Hauska on vaikeasti pideltävä. Puolustuspeli ei tähtirinnoilla ole koskaan ollut ongelma ja se on tälläkin kaudella joukkueen vahva osa-alue. Luisteluvoimaa joukkueella on, joten tälläkin kaudella HIFK kamppailee pytystä. Parannettavaakin on: pallollinen pelaaminen ylöspäin.

 

Avainpelaajia ovat mv Aimo Vainio, Mika Mutikainen, Janne ja Tomi Hauska..

 

Avausottelu vs.  Helsinki, Kallio 16.11 klo 18.30

Ensimmäinen vierasottelu WP 35 vs. HIFK 18.11 klo 13.00

 

Menestys 2000 luvulla:                               

2000                                                           3

2001                                                           3

2002                                                           5

2003                                                           4

2005                                                           4

2006                                                           5

2007                                                           2

Valmentajat:                                               Timo Partanen, Petri Laakso ja Tomi Lavi

Kapteeni                                                    Juha Laitinen

Pelaajamuutokset, uudet                              Janne ja Tomi Hauska, Juho Liukkonen, Tomi Tukiainen

Siirtyneet                                                    Miikka Tujula

Lopettanut                                                  Jarno Bedda ja Stefan Kämpe

Pistepörssin kärki 2006/07:                           Lauri Söderström                  40 (32+8)   + 10 (9+1)

                                                                 Mika Mutikainen                   31 (16+15) + 8 (4+4)

                                                                  Antti Laine                           28 (24+4)   + 6 (3+3)

Veikkaus mitalikolmikosta:                           1. HIFK 2. OLS 3. ToPV

Sarjan yllättäjä                                            -

Tavoite:                                                      Mestaruus

Toimituksen arvio:                                       1-3.

 

 

 

 

3/2007 Narukerä kamppailee mitaleista

 

Narukerän viime kausi päättyi pronssiotteluun, jossa seura kukisti OLS:n Oulussa. Ottelun erikoisuus oli ottelun keskeyttäminen ja mitalin ratkaiseminen rangaistuslyöntikilpailussa. Poriin jää tuli varsin myöhään, vasta marraskuun alussa. Ison jään tuntumaa joukkue hakikin Ruotsista, Västeråsin uudesta jääpallohallista.

 

Narukerän valmennusjohto vaihtui, Tomi Leivo on pelaajauransa jälkeen siirtynyt edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi. Apunaan hänellä on Seppo Koskinen. Tomilla on siis ensimmäinen kausi valmentajana, toki hän pelannut seurassa 14 kautta ja siten tuntee hyvin porilaisen pelitavan.

 

Joukkueen harjoittelu on mennyt suunnitelmien mukaisesti ja Narukerän vahvuutena on monipuolisuus. Hyvä nuorisotyö takaa jatkuvasti hyviä nuoria pelaajia edustusjoukkueeseen. Narukerä on vakiinnuttanut paikkansa Suomi Bandyn terävimmässä kärjessä. Leivo mukaan parannettavaakin on yksilö- ja joukkuetaktiikassa.

 

Siirtomarkkinat Narukerä menetti kaksi viime kauden avainpelaajaansa: Jari Avellan ja Tomi Mustonen siirtyivät Ruotsiin. Avellan oli joukkueen viime kauden ykköspyssy. Liigajoukkueen riveihin liittyivät välivuoden pitänyt Markku Arola ja nuorista nostettu Samuli Helavuori.

 

Narukerä on pelannut perinteisesti oikeaoppista kahden suunnan jääpalloa. Luisteluvahvat ja teknisesti taitavat pelaajat tekevät Narukerästä hyvän kotijoukkueen. Nuoruuden into, kokemus, kova yritys, joukkueyhtenäisyys, nämä ovat alkaneen kauden päätermit. Kotonaan Narukerä tulee olemaan vahva, pystyykö Narukerä tuottamaan myös tälle kaudelle hyvän ykköspyssy? Kahden viime kauden jälkeen paras maalintekijä on poistunut edarin käytöstä.

 

Avainpelaajia on koko joukkue. Tunnetusti hyviä pelaajia on mm. Heikki Hyvönen, Janne Väkiparta,  Jani Hietikko, Ilkka Vesalainen ja Petri Perkaus

 

Avausottelu  vs. Porissa 17.11 klo 15.00

Ensimmäinen vierasottelu 1.12 HIFK vs. Narukerä 1.12. klo 15.00

2000 luvun menestys

2000                                                           6

2001                                                           5

2002                                                           3

2003                                                           7

2004                                                           5

2005                                                           2

2006                                                           3

2007                                                           3

Valmentajat:                                               Tomi Leivo ja Seppo Koskinen

Kapteeni:                                                    Heikki Hyvönen

Pelaajamuutokset uudet                               Markku Arola ja omista junioreista Samuli Helavuori

Lopettaneet                                                Taneli Katila ja Jussi Pohjaranta

Siirtyneet                                                    Jari Avellan, Tomi Mustonen, Miika Liljeroos

Pistepörssin kärki 2006/07                           Jari Avellan                          39 (24+15) + 6 (6+0)

Heikki Hyvönen                    30 (13+17) + 5 (2+3)

Ilkka Vesalainen                   25 (23+2)   + 0 (0+0)

Veikkaus mitalikolmikosta                            1 OLS 2. HIFK 3. ToPV

Kauden yllättäjä:                                         Jos joku muu kuin kolmikosta OLS/ToPV/HIFK on mita                                                                       leilla

Tavoite:                                                      -

Toimituksen arvio:                                        4-6

4/2007 OLS tavoittelee loppuottelupaikkaa                                                                                       

 

OLS:n viime kausi pronssiottelun jään sulamisen myötä oli pettymys - neljäs sija ja ensimmäistä kertaa koko 2000 luvulla OLS jäi mitaleitta. Tulos ei luonnollisesti tyydyttänyt seurajohtoa ja panostus alkaneeseen kauteen onkin ollut kova.

 

Päävalmentajana jatkaa Timo Tiusanen yli 11 vuoden OLS:n valmennuskokemuksella ja tukena hänellä ovat Petteri Luomansuu ja Niilo Kemppe. Oulaisten tavoitteena on mikäpä muukaan kuin loppuottelu.

 

Siirtomarkkinat kävivät Oulussa kuumana. Tulopuolelle kirjattiin Pekka Paasovaara (Ljusdal) Jarmo Mällinen (Sirius), OPS:sta Petri Paasovaara, Ilari Moisala, Ville-Veikko Angeria ja Janne Parpala. ToPV:sta seuraan siirtyivät Hannu Kauttio ja Vesa Leino ja Vastuksesta Markus Kumpuoja. OPS:n riveihin siirtyivät Hannu Mokko, Kimmo Keränen, Jukka Loukkola, Matti Väärälä ja Joni Tero.

Nyt oululaisilla on laaja pelaajamateriaali. Kärjessä on hyviä maalintekijöitä (Loukkola, Parpala, Petri Paasovaara). Keskikentälle Samuli Niskanen tulivat V-V Angeria, Mällinen ja huippulahjakas Kumpuoja. Alakertaan tuli Pekka Paasovaara ja Ilari Moisala Harjuojan ja Arjangon tueksi. OLS:lla on laaja ja nuorentunut materiaali, nälkää riittää. Saakohan Tiusanen hitsattua laajan ja laadukkaan materiaalin yhteen hiileen puhaltavaksi joukkueeksi? Haaparannan ja Oulun turnauksen voitot kertovat OLS:n olevan potentiaalinen mestarisuosikki.

 

OLS:n perinteisesti vahvin osa-alue on ollut hyökkäyspeli ja erikoistilanteet. Viime vuosina oululaiset ovatkin tehneet liigassa paljon maaleja. Jos jotakin tehostamista tarvitaan niin se kohdistuu puolustuspelin osalle. Raksilan tekojäärata tarjoaa hyvät puitteet jos vain katsojien olosuhteet saataisiin kuntoon.

Avainpelaajia on koko joukkue

Avausottelu vs. Oulu 10.11.2007 klo 15.00

Ensimmäinen vierasottelu 17.11.2007 Narukerä vs. OLS klo 15.00

Menestys 2000 luvulla:

2000                                                          2

2001                                                          1

2002                                                          2

2003                                                          1

2004                                                          2

2005                                                          3

2006                                                          2

2007                                                          4

Valmentajat:                                               Timo Tiusanen 11,5 kautta, Petteri Luomansuu ja Niilo Kemppe

Kapteeni                                                    Samuli Niskanen

Pelaajamuutokset, uudet                              Pekka ja Petri Paasovaara, Jarmo Mällinen Ilari Moisala, V-V Angeria, Janne Parpala,  Hannu Kauttio, Vesa Leino, Markus Kumpuoja

Siirtyneet                                                    Hannu Mokko, Kimmo Keränen, Jukka Loukkola, Matti Väärälä, Joni Tero

Lopettaneet                                                Jarno Alatalo, Pasi Laitio, Kimmo Jacklin, Heikki Niva

Pistepörssin kärki 2005/06:                           Samuli Niskanen                   93 (44+49) + 6 (4+2)

                                                                  Marko Kilpeläinen                 61 (35+26) + 12 (5+7)

                                                                  Arto Loukkola                       59 (49+10) + 4 (2+2)

Veikkaus mitalikolmikosta:                           1. OLS 2. ToPV 3. HIFK

Kaudenyllättäjät                                          WP 35 ja Botnia

Tavoite:                                                      Loppuottelu

Toimituksen arvio:                                       1-3

5/2007 OPS pyrkii kahdeksan joukkoon

 

Viime kaudella muutaman laihan vuoden jälkeen OPS haastoi kärkijoukkueita tosissaan, mutta putosi jatko-otteluissa Narukerälle ja sijoittui viidenneksi. Nuorekas joukkue kuitenkin hajosi ja OPS:lla on taas edessään uuden joukkueen rakentaminen.

 

Ari Koivuniemi teki viime kaudella hyvää työtä ja jälki näkyi peleissä. Uutta rakennusurakkaa Arin kanssa tekee Jari Loukkola. OPS:n tavoitteena selviytyä mustana hevosena play offs otteluihin.

 

Siirtomarkkinoilla Oulussa oli kova kuhina - Palloseurasta kilpailijaan siirtyi neljä pelaajaa ja toisinpäin viisi pelaajaa. Suurimmat menetykset olivat viime kaudella itsensä läpilyönyt Tommi Pikkuhookana, V-V Angeria, Petri Parpala, Ilari Moisala ja Pekka Paasovaara. Tilalle tuli hieman nuorempaa kalustoa, lahjakas Jukka Loukkola, Hannu Mokko, Teemu Collin ja kokemusta alakertaan tuo Kimmo Keränen sekä hyökkäyspäähän maalitykki Aku Pylvänäinen Kamppareista.

 

Viime kausi siis sujui hyvin ja OPS paransi esitystään kaikilla osa-alueilla. Erityisesti keskikenttäpeli oli vahvaa. Joukkueesta valittiin MM kisoihin Tommi Pikkuhookana. Tällä kaudella joukkueessa on runsaasti kokemusta omaavia pelaajia sekä nuoria pelaajia. Haaparannan turnauksessa joukkuetta ajettiin sisään ja tuloksena oli viides sija. Harjoituspelien myötä palikat alkavat mennä kohdalleen ja kaiken mennessä kohdalleen kamppailee joukkue paikasta pudotuspeleissä. Parannettavaa löytyy: maalinteko, tekniikka, taktiikka...

Siirtojen myötä OPS menetti kaksi viimekauden tehopelaajaansa, pystyvätkö Samuli Koivuniemi ja Aku Pylvänäinen korvamaan kadonneen kaksikon tehot. Keskikenttä näyttää myös hyvältä.

.

Avainpelaajia on joukkueellinen. Nimistä voidaan mainita Timo Koivikko, Aku Pylvänäinen, Samuli Koivuniemi, kokenut Jari Valta..

Avausottelu vs.  Oulu 10.11.2007 klo 15.00

Ensimmäinen kotiottelu OPS vs. Botnia 8.12 klo 15.00

 

Menestys 2000 luvulla:

2000                                                          4

2001                                                          6

2002                                                          7

2003                                                          6

2004                                                          7

2005                                                          10

2006                                                          11

2007                                                          5

Valmentajat:                                               Ari Koivuniemi 8 kausi valmentajana ja Jukka Loukkola

Kapteeni                                                    Jari-Pekka Haverinen

Pelaajamuutokset, uudet                              Hannu Mokko, Kimmo Keränen, Jukka Loukkola, Matti Väärälä, Joni Tero, Teemu Collin, Aku Pylvänäinen. Omita nuorista Mikko Myllylä ja come back Mikko Parpala

Lopettaneet                                                Eero Mäntykenttä, Timo Mustonen

Siirtyneet                                                    Tommi Pikkuhookana, V-V Angeria, Petri Parpala, Ilari Moisala, Pekka Paasovaara, Kari Perkaus

Pistepörssin kärki 2006/07:                           Tommi Pikkuhookana            46 (28+18) + 0

                                                                 V-V Angeria                        34 (20+14) + 1 (1+0)

                                                                 Samuli Koivuniemi                24 (18+6)   + 0

Veikkaus mitalikolmikosta:                           1. ToPV 2. HIFK 3. Narukerä

Kauden yllättäjä:                                         OPS

Tavoite:                                                      Mustana hevosen play offs otteluihin

Toimituksen arvio:                                       7-11

6/2007 Veiterä tähtää kahdeksan sakkiin

 

Kahden viime kauden ajan Veiterän suunta on ollut ylöspäin. Viime kauden lopussa Veiterä haastoi OLS:n puolivälierissä, mutta OLS meni jatkoon. Päättyneen kauden jälkeen ryhmä on "hajonnut". Valmennusjohto on muuttunut. Niinpä taas joukkueella on edessään uuden ryhmän rakentaminen.

 

Markus Saukkonen otti päävalmentajan vastuun tukenaan Antti Vihtonen ja Mikko Ikävalko. Valitettavasti hiukan liian myöhään ja osa pelaajista kerkesi siirtymään muihin seuroihin. Joukkueen tavoitteena on paikka pudotuspeleissä.

 

Siirtomarkkinoilla Veiterä oli menettävänä osapuolena. MM-rinkiin valitut Hauskan veljekset Janne ja Tomi siirtyivät HIFK:n riveihin, Alpo Kaartinen, Manu Puumalainen ja Toni Taalikka siirtyivät Kamppareiden riveihin. Kun Mikko Kiiskinen ja kokenut Juha Mustalahtikin löivät luistimet naulaan niin kova oli suonenisku. Aukkoja on paikattu omilla lahjakkailla nuorilla, mutta heillä kestää vielä muutaman vuoden ennen kuin pystyvät kantamaan vastuuta.  . 

 

Siirtojen myötä katosi kaksi parasta tehomiestä ja pelintekijä. Siinä onkin Saukkosella pulma ratkaistavaksi: pelinrakentaminen ja viimeistely. Sasu Söderholmin tukena maaleja iskee Jani Tähkä. Keskikentällä Teemu Häkkinen ja Jarkko Kinnunen ovat paljon vartijoita. Nyt taas uusilla pelaajilla mahdollisuus näyttää osaamistaan. Avainpelaajien pitää pysyä terveenä ja puolustuspeli on saatava tiiviiksi, nuoruuden into siinä lienevät lääkkeet millä Veiterä tavoittelee pudotuspelipaikkaa. Lappeenrantalaiset lähtevät sarjaan varsin vähäisellä ison jään kokemuksella ja harjoitusottelujakin on vain kaksi. Toisaalta lyhytsyöttöpeli on ollut monelle joukkueelle vaikea pala purtavaksi ja kauden edetessä Veiteräkin tulee yllättämään monta joukkuetta.

 

Avainpelaajat: Markus Hartikainen, Teemu Häkkinen, Jarkko Kinnunen, Sasu Söderholm ja Antti Vihtonen

Avausottelu vs.  Helsinki, Kallio 16.11 klo 18.30

Ensimmäinen kotiottelu Veiterä vs. ToPV 2.12 klo 15.00

Menestys 2000 luvulla:                               

2000                                                           13

2001                                                           13

2002                                                           10

2003                                                           8

2004                                                           11

2005                &nb


Näytä lisää uutisia

BANDYLIIGA

Vastuuvalmentaja
Topi Rytkönen
Joukkueenjohtaja
Jarkko Lampinen
0405535305
jlampine[at]gmail.com
Huoltaja
Juha Niiranen
Seppo Rytkönen
Jesse Svärd
Fysiikkavalmentaja
Joni Vuopio
Jari Linjala