Kampparit katkaisi JPS:n kauden toisella jaksolla!

JPS haastoi tänäänkin  kunnolla runkosarjan ykkösen Mikkelin Kampparit toisessa puolivälieräottelussa Mikkelin Hänskissä. Pitkään JPS pysyi mukana ottelusssa, jonka Kampparit voitti 6-2 (1-1). Tasoitusta JPS antoi jo ennen ottelua, kun Tuomas Rintala ei ollut lainkaan mukana. Pieni, mutta äänekäs, JPS:n faniryhmä jaksoi kannustaa punaisia koko ottelun ajan kiitettävästi. Myös ottelun aikana vallinnut lumisade antoi omat mausteensa peliin. Pelkäksi pitkän pallon lyömiseksi peli ei kutenkaan mennyt.

Ottelu alkoi mustapaitaisten hallinnalla ja JPS joutui puolustuskannalle. JPS-puolustus ja maalivahti Aatu Valtonen oli työllistetty heti ottelun alusta asti. JPS ei ollut liikkeellä yhtä hyvällä jalalla kuin keskiviikkona Jyväskylässä ensimmäisessä ottelussa. Pelin 14 minuutilla Kimmo Huotelin pääsi purjehtimaan JPS:n kaaren tuntumaan, josta hän löi pallon vastustamattomasti maalin taka-alanurkkaan.

Punapaitainen vierasjoukke tasoitti 20 minuutin kohdalla melkoisen myllytyksen päätteeksi. Joni Vuopio löi lopulta pallon verkkoon. Hän sai syötön Anssi Hänniseltä, jonka lyönti kimposi kampparimaalin tolpan kautta Vuopiolle kaaren tuntumaan.

Kohta tämän jälkeen pääosaan astui jälleen jipsivahti Aatu Valtonen, joka torjui Tero Kumelan rankkarin varmasti. Lähinnä Aatu Valtosen hyvien torjuntojen sekä uhrautuvan puolustustaistelun avulla JPS pääsi tauolle tasatilanteessa.

Toisen jakson alussa JPS pääsi peliin mukaan paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla. Paras paikka johtomaaliin tuli kulmalyönnin jälkitilanteesta, josta palloa ei pystytty survomaan viivalta maaliin. Muutama muukin maalipaikka pystyttiin luomaan.

Tunnin kohdalla Kamppareiden Huotelin syötti JPS -maalille, jossa Antti Laine osoitti kylmäverisyytensä viimeistelijänä vetämällä pallon ahtaassa paikassa ensin sivuun ja sitten verkkoon.

JPS pyrki sitkeästi vielä takaa-ajoon, mutta se tyrehtyi kahteen jäähyyn 70. minuutin vaiheilla. Kampparikärki Laine viimeisteli pikatahtiin maalin edustalta 3-1 ja 4-1. Aikalisän jälkeen JPS kavensi 4-2 Mikko Böhmin kovalla etunurkasta mikkeliläismaalivahti Kimmo Kyllösen yllättäneellä laukauksella. Hänet maalintekoon vapautti JPS-vahti Valtonen.

Ottelun lopussa Kampparit kaunisteli numeroita Antti Laineen neljännellä ja Tero Kumelan ensimmäisellä maalilla. JPS:n kausi päätyi tähän otteluun, jossa leveämmän ja kokeneemman materiaalin omannut Kampparit vei voiton.

Kampparit kohtaavat välierissä Porin Narukerän. Toisessa välierässä kohtaavat OLS-HIFK.

JPS:n paras Mikkelissä Aatu Valtonen

JPS pisteet: Joni Vuopio 1+0, Mikko Böhm 1+0, Anssi Hänninen 0+1 ja Aatu Valtonen 0+1.

Jäähyt: Kampparit 15 min.    JPS 70 min.

Erotuomarit: Vainikka - Niiranen - Oksanen