HIFK ratkaisi erikoistilanteilla!

Oulunkylässä pelatun bandyliigan ottelun HIFK - JPS käänsi kotijoukkue edukseen avausjakson erikoistilanteilla. Loppulukemat olivat 6-3 (5-1).

Kotijoukkueen maalitilin avasi Mika Mutikainen lyöden jo ottelun toisella minuutilla kulmalyönnin sisään. 8 minuutin kohdalla Janne Hauska lisää HIFK:n johdon jo 2-0 rangaistuslyönnistä. Sitten oli jälleen kulmalyönnin vuoro, kun Tomi Niemikorpi lyö tilanteeksi 3-0. Ensimmäisen jakson lopussa nähtiin vielä kolme maalia. Jari Hyttinen vie kotijoukkueen jo 4-0 karkumatkalle, jakson ainoalla pelitilannemaalilla. Atte Pihlavamäki rikkoo JPS:n kuparisen, lakaisemalla kulmalyönnin paluupallon verkkoon. Lisäajalla saa HIFK vielä rangaistuslyönnin, josta Janne Hauska ei erehdy.

kuva: Pekka Huovila

Mistä se kulmalyönti oikein livahti sisään?

Toisen jakson alussa sattuu HIFK:n puolustukselle harvinainen pallon hukkaaminen. Mikko Böhm kiittää ja lyö pallon alakulmaan. JPS pääsi toisella jaksolla paremmin pelitempoon mukaan, luoden maalipaikkoja avausjaksoa paremmin. Toki hukkasi HIFK:kin muutaman ns. "varman paikan". Pelin 66 minuutilla hassutti Joni Vuopio HIFK:n puolustuksen, tuoden vierailijat jo 5-3 tilanteesen. Enempää maaleja JPS ei saanut hyvistä yrityksistä huolimatta aikaiseksi. Loppulukemat 6-3 tekee Lauri Södeström kaaripallon haltuunoton päätteeksi pelin 87.minuutilla.

Eteenkin toisen jakson peli-ilme antoi taas viitteitä hiukan paremmasta JPS-bandysta. Jos oli jääongelmia lauantaina Viitaniemessä, oli niitä hiukan Oulunkylässäkin. Molemmat joukkueet valittelivat pallon pomppineen aivan liikaa epätasaisella pinnalla.

Atte Pihlavamäki survoo JPS:n avausmaalin!

JPS pisteet: Atte Pihlavamäki 1+0, Mikko Böhm 1+0, Joni Vuopio 1+0 ja Anssi Hänninen 0+1. mv. Valtonen

Jäähyt:  HIFK 3x10 min +1x5 min. JPS 2x10 min + 2x5 min.

erotuomarit: Vainikka - Juvonen - Vauhkonen