BANDYLIIGA

Mielenkiintoinen iltapäivä päättyi Akilleksen juhliin!

Viitaniemen tekojään pohjarakennevikojen vuoksi äkilliset lämpötilojen vaihdokset ja varsinkin korkeat pakkaslukemat synnyttävät poikkikentän mentäviä railoja. Ottelun päätuomari oli jo siirtämässä peliä toiselle paikkakunnalle, kunnes päätettiin kolmen vartin kentänkunnostuksen jälkeen yrittää pelata. Ottelu käytiin kolmessa 30 minuutin jaksossa ja kenttää kunnostettiin kahdella tauolla. Jää saatiin siedettäväksi ja loukkaantumisriski lähes olemattomiin.

Ensimmäisen puolentunnin jakson aloitti JPS terävästi. Mikko Böhmin ja Arto Smedsin maaleilla kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Sitten molemmat joukkueet tuhrivat yhden rankkarin. Akilles tuli tasoihin Andreas Flinkin kulmalyönnillä ja Rasmus Lindqvistin onnistuneella rangaistuslyönnillä. Heti perään kuittasi JPS:n palkittu Joni Vuopio soolomaalillaan JPS:n johdoksi 3-2.

Toisella jaksolla sattui JPS:lle musta neljä minuuttinen pelin 40min. kohdalla. Ensin Rasmus Lindqvist lyö kulmalyönnin verkkoon. Sitten kolme porvoolaista olivat yksin läpi, viimeistelijänä Akilleksen palkittu "taskuraketti" Jani Hietikko. Pisteenä vielä, linjatuomarin selän takana parin metrin paitsiosta läpi luikerrellut Flink, joka lisäsi Akilles-johdoksi 3-5. Lindqvist lisäsi vielä JPS:n tuskaa 3-6 maalillaan, kulman jälkitilanteesta. Toisella jaksollakin oli "Jipsillä" muutama hyvä maalintekopaikka, mutta huono viimeistely sekä Akilleksen puolustuksen hyvä mailahäirintä estivät maalien synnyn. Lisäksi jäi yksi selvä rangaistuslyönti puhaltamatta.  Akilles oli nostanut karvaustaan ja se tuotti JPS:n pelinavauksille välillä harmaita hiuksia.

Kolmannella jaksolla Akilles pelasi niinkuin toisellakin. Hyvällä karvauksella, lyhyillä syötöillä ja välillä nostoilla JPS-puolustuksen selustaan Akilles loi vaarallisia tilanteita. Haluttomasti pelailleet "punapaidat" selvisivät vain kolmella takaiskumaalilla viimeisen puolituntisen aikana. Ja totutusti parista paikasta ei palloa vierasjoukkueen verkkoon saatu! Porvoon Akilles vei ansaitusti pisteet Etelä-Suomeen numeroin 3-9.

Kolmessa peräkkäisessä kotiottelussa on JPS:n verkkoon mennyt 24 maalia. Alkukauden tiukka ja yhtenäinen puolustuspelaaminen on ollut hiukan kadoksissa. Pelin ja asenteen on parannuttava, jos mielii loppukaudesta haaveilla voitoista.

JPS matkaa heti sunnuntaina HIFK:n vieraaksi ja korjausliike otteisiin olisi hyvä aloittaa sieltä.

JPS pisteet: Mikko Böhm 1+1, Joni Vuopio 1+0, Arto Smeds 1+0, Anssi Hänninen 0+1 ja Tuomas Rintala 0+1. MV. Valtonen

Jäähyt:   JPS 35 min        Akilles 40 min.

erotuomarit: Vuorenmaa - Hirvola - Flink