BANDYLIIGA

Sami Kalajan esittely ja mietteitä pestistään!

Olen Sami Kalaja, 51-vuotias aluerehtori Jyväskylästä. Perheeseeni kuuluu vaimo Merja (jonka varttuneempi lukijakunta saattaa muistaa kilpa-aerobicin historian ensimmäisenä Suomen Mestarina). Lapsia meillä on kolme, liikunnalla opiskeleva Säde, sekä alakoululaiset Severi ja Simeoni.
Tekemisistäni voisi ehkä mainita noin 30 vuotta kestäneen "valmentajauran" eri lajien parissa. Valmennuksestani huolimatta urheilijat, joiden kanssa olen työskennellyt ovat saavuttaneet n. 400 SM- mitalia ja joitakin arvokisamenestyksiäkin. Olen siis onnistunut hankkiutumaan mukaan porukoihin, jotka menestyvät ja tämän vuoksi nyt siis JPS:n mukana. JPS on kipuamassa bandyliigan huipulle ja siinä prosessissa on etuoikeutettua saada olla mukana. Arvostan myös suuresti Timoa valmentajana ja aion oppia häneltä paljon ryhmän johtamisesta.
Urheilijan suorituskyvyn eri osa-alueista taitavuus on lähimpänä sydäntäni. Oma tekemistä vaille valmis väitöskirjani käsittelee liikuntataitojen oppimista. Jatko-opintojeni ja valmennuskokemusteni myötä oppimiani asioita tarjoan nyt JPS:n käyttöön. Uskon monipuoliseen ja vaihtelevaan harjoitteluun, nämä elementit näkyvät harjoitusohjelmakäsialassani selvästi. Uskon myös rajoittavan tekijän filosofiaan, jossa jokainen suorituskyvyn osa-alue treenataan siihen tilaan, että se ei rajoita huippusuoritusta. Mitään yksittäistä osa-aluetta ei siis välttämättä harjoitella enempää kuin mitä on tarpeellista. Esimerkiksi ei ole itsetarkoitus, että jokainen pelaaja nostaa kaksi kertaa oman painonsa penkistä, vaan riittää että voimatasojen alhaisuus ei rajoita jääpallon pelaamista. Samalla logiikalla esimerkiksi notkeudessa ei tavoitella Jani Tanskasen tasoa, riittää ettei päävalmentaja mahdu ryömimään seuran pikkujouluesityksen esiintyjien spagaattien alta.
"Jaa tietosi niin saavutat kuolemattomuuden!". Tätä viisautta noudattaen yritän tehdä itsestäni tarpeettoman ja keskittyä makkaran syömiseen Montun laidalla.

Näytä lisää uutisia

BANDYLIIGA

Vastuuvalmentaja
Topi Rytkönen
Joukkueenjohtaja
Jarkko Lampinen
0405535305
jlampine[at]gmail.com
Huoltaja
Juha Niiranen
Seppo Rytkönen
Jesse Svärd
Fysiikkavalmentaja
Joni Vuopio
Jari Linjala