BANDYLIIGA

JPS - ToPV 7-1 ( 3-0)

JPS:n bandyliigajoukkueen kausi paketoitiin päätökseen selvällä voitolla. Sarjasijoitusten kannalta merkityksettömän ottelun voittamista halusi kotijoukkue selvästi vieraita enemmän. Toki yritystä löytyi Tornion pelaajiltakin ja varmasti aina on keskimääräisesti mukavampi voittaa kuin hävitä. Sakea lumisade ja ajoittain voimakkaasti puhaltava tuuli teki olosuhteista haastellisen ja lisäsi peliin oman mausteensa.

Ensimmäisellä jaksolla JPS teki alkuun kolme maalia. Maksimenko kulmalyönnistä, Mikko Böhm ja Matti Oksanen pelitilanteista. Ottelu oli ehtinyt tuolloin vanheta vain 16 minuuttia. JPS sommitteli hyviä hyökkäyksiä ja olisi voinut tehdä pari maalia lisääkin, mutta se viimestely?? Jakson loppupuoli oli sitten lähes pelkkää pitkää palloa, jossa JPS:n puolustus hoiteli  tyylikkäästi pallot pois ToPV:n hyökkääjien ulottuvilta.

Toisen jakson alkuun tuli vierasjoukkueen paras hetki. ToPV painoi väkevästi palloa JPS-päätyyn, mutta maalivahti Baranovin johdolla kotijoukkue selvisi takaiskuitta. JPS pelasi ensimmäisen vartin yhden vajaalla ja se sekoitti hiukan peliä. Sitten polki Sampsa Purhonen  ToPV:n hyökkäysalueelle, syötti Arto Smedsille, joka paukautti kaarelta loistavasti aivan takaylänurkkaan. Viisi minuuttia myöhemmin oli ajoitukset kohdallaan, kun Mikko Böhm vapautti Atte Pihlavamäen läpiajoon ja tilanne 5-0. Muutama minuutti myöhemmin taisteli Matti Oksanen päätyviivalla pallon itselleen ja syötti maalin eteen Smedsille ,joka pisti pallon helposti verkkoon 6-0 .84 min. ja  Arto Smeds täydensi hattutemppunsa. Maalivahti Baranov vapautti Smedsin läpiajoon, joka nosti hallitusti yli vastaan tulevan maalivahti Koivurannan, Hiukan ennen päätösvihellystä ToPV sai kuparisen rikki. Kulman jälkitilanteesta Tero Pikkarainen löi päätösnumeroiksi 7-1.

Molempien joukkueiden parhaina palkittiin maalivahdit. Kotijoukkueessa oli paljon onnistujia ja jokainen täytti paikkansa hyvin. Tästä on hyvä jatkaa jääpallokulttuurin kehittämistä Jyväskylässä, vaikka pudotuspelit jäivätkin haaveksi tällä kaudella!

Jäähyt: JPS 20 min.   ToPV 35 min.