BANDYLIIGA

JPS-Veiterä 5-7 (2-3)

JPS palasi maajoukkuetauon jälkeen bandyliigan alemman jatkosarjaan arkeen karusti, kun Veiterä voitti tosen jakson tehospurtin ja kotijoukkueen virhesuman ansiosta.

Ottelu alkoi kotijoukkueen puolustuksen karmealla uinahduksella, jossa vain Veiterän Sasu Söderholm näki ilmapallon ja pääsi nostamaan tilanteeksi muutamassa sekunnissa 0-1. Parin minuutin kuluttua kulman jälkitilanteesta JPS muurin jalat eivät olleet oikein ja pallo livahti etunurkasta sisään.

Tämän shokkialun jälkeen kotijoukkue alkoi heräillä. JPS:n avausmaali syntyi pistevaparista Visa Knuuttilan toimesta 15 minuutin kohdalla. Kohta perään JPS karvaus onnistui häiritsemään Veiterän alakertaa, joka söhräsi pallon Mikko Böhmille, joka kiitti ja vei pallon tyhjään maaliin. Näin alun katastrofi oli paikattu.

Peli oli ensimmäisen jakson loppupuoliskon varsin tasainen ja paremmat paikat lisämaaleihin oli koti joukkueella mm. yksi avopaikka aivan jakson loppuhetkillä. Kuitenkin ainoan onnnistumisen sai Veiterän Ville Utti, jonka kaukolaukaus pyörähti Aatu Valtosen torjunnasta maalin puolelle.

Toisen jakson alussa pelattiin tasaista vääntöä, jossa oli mahdollisuuksia molemilla joukkueilla. Visa Knuuttila pamautti kulmasta 3-3 tasoituksen 54. minuutilla. Kotijoukkue oli tasoituksen jälkeen hyvin pelissä mukana. Veiterä sai rangaistuslaukauksen 64 minuutilla. JPS-vahti Aatu Valtonen veti kuitenkin pidemmän korren jalkatorjunnalla. Näin tilanteesta Otto Töytärille tuomittu 10 min. jäähy jäi voimaan.

Veiterän tehospurtti alkoi heti edellisen tilanteen jälkeen. Veiterä teki 65.-71 minuutiln välillä neljä maalia. Maalareina olivat kaksi kertaa Nieminen ja kertaalleen Kinnunen ja Huipero. Varsinkin ensimmäisessä maalissa oli isossa roolissa kotijoukkueen puolustuksen kommmunikaatio katkos.

Vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua JPS otti aikalisän ja sai aikaan kelvollisen takaa-ajon, jossa mestarina hääri Matti Oksanen kahdella maalilla. Toinen syntyi piste vaparista ja toinen Joonas Janhusen pitkän syötön vapautettua Masi yksin läpi.

Ottelun lopputulos tietää sitä, että kotijoukkueen pitää käytännössä voittaa kolme viimeistä otteluaan, jos aikoo Playoff-peleihin. Näissä vastassa on ToPV vieraissa ja kotona sekä niiden välissä WP-35 vieraisssa.