Botnia - JPS 3-2 (2-2)

Kolmannella yrittämällä sai Botnia kammettua pisteet JPS:ltä. Viime kaudella tuli Oulunkylässä myös karvas maalin tappio. Silloinen tulos oli aika ratkaisevassa roolissa, kun JPS jäi niukasti ulos pudotuspeleistä. Toivottavasti näin ei käy tänä kautena, mutta onneksi kaikki on edelleen omissa käsissä play-offpaikan suhteen.

Maalin teon aloitti Botnia, kun tuore HIFK-vahvistus Patrik Huber löi kulmalyönnin maalivahti Valtosen alta, mennen vielä JPS-muurin kautta sisään. Pari minuuttia myöhemmin JPS:n päivän paras pelaaja Sampsa Purhonen purjehti päädystä sisään ja punnersi pallon verkon perukoille. 23 min. ja Botnialle tuomitun rangaistuslyönnin ampui varmasti maaliin Teemu Määttä. 35min. Matti Oksanen syötti Pavel Maksimenkon kaarelle hyvään lyöntipaikkaan ja Maksi täräytti pallon sivuverkkoon maalin paremmalle puolelle. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus lisämaaleihin, mutta onnea ei ollut matkassa kummallakaan. JPS:n tiivis karvauspeli oli hukassa, varsinkin jakson alkupuolella.

Toinen jakso ja JPS hiukan painosti, mutta kesken JPS-hyökkäyksen Botnia katkaisi ratkaisevan syötön. Nopea suunnanmuutos ja näin syntyneen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pääsee Tomi Lappi viemään kotijoukkueen 3-2 johtoon. JPS:n edellisessä ottelussa onnistuneet kulmalyönnit olivat nyt täyttä tervanjuontia ja syötöt karkailivat liian usein vastustajalle. Lisäksi jäähyt sotkivat normaalia peliä molemmilla jaksoilla. Botnian karvaus toisella jaksolla valui hyvin pallon alle ja näin JPS:n hyökkäykset kilpistyivät hyvin uhrautuvaan Botnian puolustukseen. Lopussa muutama hässäkkä kotijoukkueen maalille ilmaantui, mutta maaliin asti ei JPS palloa saanut. Jonkun verran aneemisesti esiintyneen JPS:n on ryhdistäydyttävä jatkossa pelaamaan enemmän  joukkueena, jos mielii pudotuspeleihin.

Jäähyt: Botnia 20 min.   JPS  50 min.