BANDYLIIGA

ToPV - JPS 5-5 (3-4)

Kahta pistettä tarjottiin, mutta vain yksi jäi käteen. Onneksi edes yksikin!

Näin voisi analysoida tiukan Bandyliigakamppailun Torniossa. Kaksi ensimmäistä maalia ToPV:lle syntyi rangaistuslaukauksista. Molemmat rankkarit löi verkon perille Jyväskylässäkin pelannut Harri Hiukka. JPS:n ensimmäiset maalit syntyi Maksimenkon komealla ylänurkkakudilla ja maalivahti Baranovin heitettyä Joni Vuopio läpiajoon, josta nuorukainen teki ensimmäisen liigamaalinsa. Seuraavissa JPS maaleissa oli vahvasti esillä Tuomas Rintala, joka ensin paukautti itse kolmannnen ja alusti neljännen syöttämällä Matti Oksaselle tekopaikan. "Masi" kiitti hyvästä esityöstä lyömällä taukotilanteeksi 3-4.

Vesitihku jatkui myös toisella jaksolla Haaparannassa. ToPV tasoitti heti jakson aluksi 4-4. Sen jälkeen oli molemmilla omat etsikkoaikansa ratkaista ottelu edukseen, kunnes lopussa alkoi tapahtua. ToPV meni onnekkaasti 5-4 johtoon. Tornion kaksi maalia tehnýt Väinö Vierelä laukoi ja pallo muutti suuntaa JPS-puolustuksesta yllättäen maalivahti Baranovin. 5 min. ennen täyttä aikaa otti valmentaja Knuuttila aikalisän muuttaen pelisysteemiä. JPS painostus tuotti loppujen lopuksi tuloksen viimeisellä lisäajan minuutilla. Maalinedustan kovassa väännössä pääsi Matti Oksanen tasoittamaan ottelun ja näin JPS:n ensimmäinen sarjapiste näki päivänvalon.

Kaiken kaikkiaan virheitä oli vähemmän kuin OPS vastaan, mutta paljon on pelin vielä parannuttava ensiviikon lopuksi, sillä Viitaniemeen saapuu kovan luokan joukkueet HIFK ja Narukerä.