JPS - Veiterä 1 - 2 (0-2)

JPS luisteli Veiterää vastaan hieman vajaamiehisenä. Ville Utti oli palannut kooonpanoon, mutta poissa olivat Lasse Tammilehto (armeija), Mikko Tammilehto (pelikielto) ja kovan iskun käsille HIFK:n pelissä saanut Miika Putkonen (sormi murtunut). JPS esitteli uuden juniorimyllynsä tuotoksen, kun 16-vuotias Saku Hämäläinen viiletti punaisessa paidassaan  Jipsin kokoonpanossa.

Peli alkoi todella tarkalla puolustuspelillä. Ensimmäinen oikea maalipaikka siunaantui vartin kohdalla, kun Mikko Rytkönen nousee vahvasti ja lakaisee kohti takakulmaa. Tolppa pelastaa Veiterän takaiskulta. Hetkeä myöhemmin nuorella Aleksi Lamminmäellä on edessään tyhjä maali, mutta ohjaus suuntautuu rajusti yli maaliin. Veiterällä muutama lyöntipaikka, joista parista maalia kohti tulleista JPS-vahti Aatu Valtonen selviytyy. Jakson loppu oli synkkä kotijoukkueelle. JPS-puolustuksen pallokontrolli katosi ja siitä seuranneesta kulmalyönnistä Tomi Hauska pistää JPS-kypärien kolistessa pallon pussiin. JPS hyvän hyökkäyksen jälkeen Veiterä kontraa nopeasti ylivoimahyökköyksen ja Janne Hauska löytää täysin vapaana olleen Tomin ja tauolle lähdettiin 0-2 vierasjohdossa. JPS oli hallitsevampi osapuoli, mutta Veiterä kävi tekaisemassa maalit.

Toiselle jaksolle JPS lähti kovalla luistelulla ja jo parin minuutin kohdalla pallo oli Veiterän maalissa. Tilanne vihellettiin kuitenkin paitsioksi. Tunnin pelin kohdalla Veiterällä oli jakson muutamat vaaralliset tilanteet kulmalyönteineen, kuitenkin ilman tulosta. Sitten alkoi Jipsin pyöritys. JPS-palkittu  Atte Hänninen lyö vaparista 1-2 kavennuksen Veiterä-vahdin käsien kautta. JPS vyöryttää jatkuvasti hyökkäyksiään kohti Veiterän maalia.  Vieraiden  sumppupuolustus taistelee taidolla ja välillä tuurillakin. Veiterän palkittu maalivahti Topi Peuhkuri esittää pari loistavaa paraatipelastusta ja muutaman kerran pallo löytyy kuin vahingossa Topin suojista. Ei onnistunut JPS:n kulmalyönnitkään. Pari minuuttia ennen loppua kotiyleisöllä oli jo kädet ylhäällä tasoituksen merkiksi, mutta niin vain Tuomas Rintalan viimeistely avopaikasta sujahtaa maalin ohi.

JPS hallitsi kenttäpeliä, mutta maalinteko oli täyttä tuskaa. Tosin Veiterän puolustus taisteli leijonan lailla ja näin palkinnoksi Etelä-Karjalaan matkasi kaksi pistettä.

JPS:n pelit jatkuvat jo heti lauantaina, kun Viitaniemeen vieraaksi saapuu aina vaarallinen OLS. Ottelu alkaa klo 15. Tervetuloa.

JPS pisteet: Atte Hänninen 1+0, Tuukka Penttinen 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:  JPS 9   Veiterä  7

Jäähyt:   JPS -   Veiterä  30min.

Erotuomarit: Tuhkanen - Rekilä - Lindlöf