Akilles - JPS 2 - 4 (2-2)

Suomen cupin B-lohkon toinen  peli alkoi vihreäpaitaisen Akilleksen komennossa. Akilles painoi pelin väkisin JPS:n maalille ja 9min. kohdalla saa V-V Angeria hyvän vapauttavan syötön eikä erehdy läpiajossaan. Toinenkin avopaikka siunaantui, mutta JPS maalissa tällä kertaa pelannut Iikka Lempinen veti pidemmän korren. Kellossa noin parikymmentä minuuttia, kun JPS luo kovan hässäkän Akilles maalille. Riku Hämäläinen tyrkkää hässäkästä tasoituksen 1-1. JPS laittoi hieman luistinta liikkumaan ja Akilles joutui rikkomaan. 37min ja Tuukka Penttinen vapauttaa loistavasti ajoitetulla syötöllä Hämäläisen läpiajoon. Riku siirtää Jipsin riemukkaasti 1-2 johtoon. Viisi minuuttia ennen jakson loppua purjehtii Angeria laitaan ja näkee kaarella hienosti Andreas Flinkin, joka tykittää puoliaikanumeroiksi 2-2.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä Akilleksen luodessa kuitenkin vaarallisimmat tilanteet. Tunnin pelin kohdalla oli Akillekselle pari täysin ns. varmaa maalintekopaikkaa. Sami Laakkosen läpiajot torjui ilmiömäisesti JPS-vahti Lempinen, joka pelasi läpi ottelun varmaotteisesti. Raati ( Antti Parviainen) noteerasi Iikan otteet myös palkinnon arvoiseksi. Hiukan Akilleksen tilanteiden jälkeen Ville Utti laukoo tulisesti ja Akilles-vahti Pete Pättiniemi torjuu. Pallo häviää kuitenkin kontrollista ja Lasse Tammilehto käy pistämässä tilanteeksi 2-3. Akilles jatkaa vyöryttämistä, mutta tällä kertaa JPS kestää. Viisi minuuttia ennen loppua Sampsa Purhonen pääsee lataamaan tykkiään kaikessa rauhassa ja viuhuva kuti kohti alanurkkaa löytää tiensä verkkoon asti. Lopussa Akilles painaa päälle ja JPS kontraa. Nico Nevalaisella oli vielä viime minuuteilla  paikka lisätä Jipsin maalitiliä, mutta Pättiniemi torjuu. Akilleksesta palkittin pirteitä otteita esittänyt nuori venäläispelaaja  Artem Lapshin.

Iikka Lempisellä onnistunut debyytti JPS-maalilla.

Sunnuntaina klo 14 ratkeaa cupin finalisti, kun Kampparit ja Akilles kohtaavat Viitaniemessä. Jipsin mahdollisuudet kirvelevän Kampparitappion vuoksi piilevät sopivan ristiinpelaamisen myötä.

JPS pisteet: Riku Hämäläinen 2+1, Lasse Tammilehto 1+0, Sampsa Purhonen 1+0, Nico Nevalainen 0+1, Tuukka Penttinen 0+1. mv. Lempinen

Kulmat: JPS   6   Akilles  6

Erotuomarit: Pietiläinen - Niiranen - Lindlöf