BANDYLIIGA

JPS - HIFK 1 - 4

JPS lähti ratkaisevaan kolmanteen otteluun luottavaisin mielin. Tosin koko aamun jatkunut lumiräntäsade ei hurraa-huutoja aiheuttanut. Paikalle oli saapunut runsaslukuinen yleisö kannustamaan kotijoukkuetta. Ensimmäinen jakso oli lähes pelkkää pitkän lyöntiä ja hurjaa taistelua irtopalloista, jossa HIFK:n isokokoinen puolustus veti pitemmän korren. Ottelun avausmaali syntyy parinkymmenen minuutin jälkeen, kun Patrik Huber lyö kaukaa ruuhkasta pallon ohi JPS-vahti Valtosen. JPS saa muutaman kulmalyönnin, joista vain yksi oli kunnollinen yritys, kimmoten ylärimasta yli maalin. 36min. kohdalla JPS-palkittu Ville Utti pääsee nokikkain HIFK:n maalivahdin Niko Laakson kanssa, eikä erehdy. Jipsillä oli vielä jakson lopulla pari paikkaa, mutta taukoa lähdettiin viettämään jännittävässä 1-1 tilanteessa.

Toisella jaksolla sade laantui ja jääkin oli hivenen pelattavampi. Heti jakson alkuun ylivoimaisesti vierailijoitten paras pelaaja maalivahti Laakso esittää kaksi huipputorjuntaa. Ensin upea jalkatorjunta tuliseen vetoon ja heti perään upea venytys JPS:n kulmalyöntiin aivan ylänurkasta. JPS rakenteli hyviä hyökkäyksiä, mutta pallot sujahtivat sivuverkkoon tai jäivät HIFK:n uhrautuvaiseen puolustukseen. Loput hoiti taidolla ja tuurilla hienosti läpi ottelun pelannut palkittu maalivahti Laakso. JPS painoi päälle ja näin ollen vierailijoillekin aukesi vastaiskun paikkoja. Reilun puoletunnin pelin jälkeen HIFK saa kulmalyönnin, jonka Mika Mutikainen paukauttaa Jipsin muurimiesten kypäriä hipoen verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Tomi Tasten ohjaa yhdellä kädellä maalin edestä HIFK:n jo 1-3 karkumatkalle. JPS lähtee viimeiseen rynnistykseen, mutta HIFK puolustus taisteli leijonan lailla. Palloa ei saatu millään HIFK:n verkkoon. HIFK:n maali pysyi kuin taianomaisesti koskemattomana koko toisen jakson. Lopussa Harri Hiukka käy vielä lyömässä sinetin  HIFK:n välieräpaikalle. HIFK puolusti suurella sydämellä ja ansaitsi pääsyn mitalipeleihin. Jipsiäkään ei voi moittia yrityksen puutteesta, mutta kahdessa tappiopelissä oli myös onni kääntänyt selkänsä nuorelle ryhmälle.

JPS:n kausi siis päättyi ennen mitalipelejä, mutta päätä pensaaseen ei tarvitse laittaa. Varsinkin vuodenvaihteen jälkeen tehty ryhtiliike ja uusien nuorien esiinmarssi jättää aivan hyvän maun kaudesta, vaikka juuri tällä hetkellä se ei ehkä hyvältä tunnu. Tarkempaa analyysiä myöhemmin ja tsemppiä kaikille JPS:n junnujoukkueille omissa mitalijahdeissaan.

JPS pisteet:  Ville Utti 1+0, Santeri Laitinen 0+1, mv. Valtonen

Kulmat:  JPS  8    HIFK   4

Jäähyt:  JPS  -    HIFK  20min.

erotuomarit: Kanniainen - Rekilä - Mård