HIFK tasasi voitot

JPS lähti Helsinkiin katkaisemaan puolivälieräsarjaa, mutta sisuuntunut kotijoukkue oli toista mieltä. HIFK aloitti väkevästi ja 11min. kohdalla Joel Juvonen siirtää kotijoukkueen 1-0 johtoon maaliedustan hässäkästä. JPS pääsi kuitenkin peliin mukaan ja muutama minuutti myöhemmin Ville Utti lataa tarkan alanurkkakudin ja tasoittaa pelin. Tarkka puolustaminen molemmilta joukkueilta sävytti koko avausjaksoa. Puoliajan lopulla  Aku Ojanen lyö ilmasta HIFK:n taukojohtoon 2-1.

Toisella jaksolla JPS oli selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta HIFK:n puolustus pysäytti hyvin JPS-yritykset. Välillä kovinkin ottein luutinut Juha Laitinen joutui jättämään kentän ottelun lopussa kolmanteen jäähyyn. HIFK-vahti Huber oli myös mies paikallaan, torjuen varmasti läpi ottelun. Toinen jakso oli hiukan yli puolen välin, kun alkaa tapahtua. JPS:n painostus tuo vihdoin tuloksen, kun HIFK:n kaaren sisällä Niko Herranen neppaa ilmasta tasoituksen 2-2. HIFK:n aloitus ja Patrik Huber lyö pitkän kaaripallon tavoitellen kärkimiehiä. Pallo meneekin maalia kohti ja Valtonen valmistautuu nappaamaan pallon sekä avaamaan. Pallo lipsahtaakin hanskoista suoraan  maaliin ja HIFK siirtyy 3-2 johtoon. JPS painoi päälle, mutta HIFK kesti ja tasoitti otteluvoitot. Kotijoukkueen palkittu oli hyvin JPS:n hyökkäyksiä katkonut Tuomas Jalkanen ja Jipsin palkittu oli Sampsa Purhonen. JPS oli tänään vähän tehoton ja hyökkäyksiä ei saatu päättymään toivotulla tavalla. Pallonhallintaan nähden maalipaikkoja olisi pitänyt saada enemmän ja niissä olisi pitänyt olla terävyyttä. Näitä kaivataan taas koti-Viitaniemessä, jolloin lopullinen selvyys välieräjoukkueesta Veiterää vastaan saadaan. Ratkaiseva ottelu alkaa sunnuntaina klo 14.

JPS pisteet: Ville Utti 1+0, Niko Herranen 1+0, Miika Putkonen 0+1. mv. Valtonen.

Kulmat: HIFK  6   JPS  7

Jäähyt: HIFK 50min.  JPS 10min.