BANDYLIIGA

JPS tyly isäntä

JPS lähti hyvin latautuneena ensimmäiseen puolivälierään Viitaniemessä. Runsaslukuiselle yleisölle tarjottiin ensin näyttävä  alku soihtueen ja sitten kentälle luistellut nälkäinen kotijoukkue.

Kotijoukkue aloitti yhdeksännellä minuutilla maalinteon. Kulman jälkitilanteesta Niko Herranen vie Jipsin 1-0 johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin vikkeläkinttu Nico Nevalainen siirtää tilanteeksi 2-0. JPS:n liukkaat luistelijat painostivat maalitilanteita vierailijoitten päätyyn. HIFK-puolustus joutui rikkomaan ja Mikko Rytkönen lataa pilkulta numeroiksi 3-0. Jakson puolenvälin jälkeen Tuomas Rintala jättää älykkäästi Nevalaiselle, joka nautiskelee numeroiksi 4-0. 36min. kohdalla HIFK:n Joni Vuopion silmitön taklaus ja Sampsa Purhonen joutui jättämään kentän. Vuopion jäähyä ehti kulua vajaa minuutti, kun Joel Pöntinen kuittaa maalillaan tilanteeksi 5-0. Jakson lopussa HIFK saa rangaistuslyönnin. Harri Hiukan kovan lyönnin torjuu loistavasti JPS-vahti Valtonen. Heti perään HIFK:n hyvä vapari, mutta siinäkin Valtonen venyy upeasti ja tauolle lähdettiin  selvissä 5-0 numeroissa.

HIFK tuli toisen jakson alkuun hyvällä sykkeellä, mutta JPS-karvaus toimi hyvin ja aivan huippuvaarallisia paikkkoja vierailijat eivät pystyneet luomaan. Pelikellossa lähes tunti, kun JPS iski terävästi. Ensin kulmakuvion päätteeksi Santeri Laitinen lisää tilanteeksi 6-0. Minuuttia myöhemmin nähtiin illan näyttävin maali, kun nuori Riku Hämäläinen saa pallon vauhtiin ja hassuttaa koko HIFK-puolustuksen ja ohittaa vielä näyttävästi maalivahti Huberin ja numerot valotaululla 7-0. Raati katsoi muutenkin Rikun pelisuorituksen palkinnon arvoiseksi.  Pari minuuttia myöhemmin  hasssutteluvuorossa oli  Tuomas Rintala 8-0. Loppupuolituntinen oli enemmän tai vähemmän pelailua. HIFK-palkittu Jussi Hyry rikkoo vierailijoitten kuparisen ja Ville Utti tekaisee loppunumeroiksi 9-1. Jipsillä oli vielä paikkoja lisätä johtoaan, mutta paras terävyys oli jo siirretty odottamaan seuraavaa kohtaamista.

Päävalmentaja Tammilehto kiitteli koko joukkuetta hyvästä asenteesta, mutta varoitteli tulevasta koitoksesta. Ärsytetty HIFK on varmasti sisuuntunut ja tekee kaikkensa kotiluolassaan siirtääkseen ratkaisua kolmanteen otteluun.

JPS pisteet: Nico Nevalainen 2+0, Mikko Rytkönen 1+3, Tuomas Rintala 1+2, Santeri Laitinen 1+2, Niko Herranen 1+1 Joel Pöntinen 1+0, Riku Hämäläinen 1+0, Ville Utti 1+0. MV Valtonen

Kulmat:  JPS  5  HIFK 7

Jäähyt: JPS 30min.   HIFK 40min.

erotuomarit:  Vuorenmaa - Mäkinen - Kyllönen