Kaikki neljä "Ässää" tiskiiin

JPS sai välisarjan ottelussa vastaansa viime kauden finaalivastustajansa Oulun Luistinseuran. OLS lähti otteluun ylhäältä agressiivisesti karvaten. 2min. kohdalla Jaakko Liukkosen tarkka pitkä pallo tavoittaa Santeri "Ässä" Laitisen, joka vie kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vain hetki avausmaalista, kun JPS saa ylivoimahyökkäyksen ja Laitinen pistää jälleen pallon pussiin. JPS siirteli hyvin palloa ja taasen hyvä hyökkäys. OLS:n puolustus joutui rikkomaan ja Mikko Rytkönen lataa varmasti pilkulta tilanteeksi 3-0. OLS toipui JPS:n salama-alusta ja sai omaan peliinsä otetta. Varmasti läpi ottelu torjunut JPS-vahti Aatu Valtonen venyy haamupelastukseen OLS:n hyökkääjän päästyä  ns. varmaan maalipaikkaan. Kerran kopsahtaa pallo JPS-maaliin yläristikkoon, ennenkuin puhalletaan pilliin maalin merkiksi. Maalin teki kuitenkin JPS ja Laitinen, Ville Utin hyvästä esityöstä. Sitten vihdoin puolentunnin pelin kohdalla OLS avaa maalitilinsä, kun ex-jipsiläinen Visa Knuuttila pamauttaa vastustamattoman kulmakanuunsa JPS-verkkoon. OLS sai uutta puhtia maalista ja viisi minuuttia edellisestä osumastaan OLS-palkittu Tommi Pikkuhookana kaventaa hyvä hyökkäyksen päätteeksi taukonumeroiksi 4-2.

JPS aloitti toisen jaksonkin hyvällä liikkeellä. Viisi minuuttia jaksoa pelattu, kun Jaakko Liukkonen nousee hyvin ja lyö kaarelta. OLS-vahti Lappalainen torjuu, mutta paluupallossa on, kuinkas muutenkaan, "Ässä" Laitinen, joka nostaa pallon nätisti OLS:n maaliin. Vieraat eivät kuitenkaan antaneet periksi, vaan jatkoivat hyvällä temmolla. JPS-puolustus joutui nyt vuorostaan rikkomaan alueella ja Antti Pesonen lyö rankkarin varmasti sisään. Vauhdikas jääpallo-ottelu jatkui ja tilanteita oli molemmilla maaleilla. Mikko Rytkönen lyö kulman jälkeisestä hässäkästä JPS-johdoksi 6-3 reilun tunnin pelin jälkeen. Loppupelissä OLS yritti, JPS puolusti uhrautuvasti ja iski nopeita hyökkäyksiään. Lisämaaleja ei kuitenkaan hyvistäkään tilanteista kumpikaan saanut aikaiseksi, joten pisteet jäivät Jyväskylään. Jipsistä palkittiin ansaitusti Santeri Laitinen.  Ville Utin raju työnteko syöttöpisteineen oli keulakuvana koko joukkueen hyvälle sykkeelle tänään.

Purhonen hyökkää. kuva: Kari Korhonen

Ottelu oli kaikenkaikkiaan hyvää ja vauhdikasta jääpalloviihdettä aivan loistavissa olosuhteissa. JPS:n ottelut jatkuvat jo tulevana lauantaina, kun Viitaniemen toiseen kenttäpäätyyn luistelee aina niin "rakas" Helsingin IFK.

JPS pisteet: Santeri Laitinen 4+0, Mikko Rytkönen 2+0, Ville Utti 0+3, Jaakko Liukkonen 0+2. mv. Valtonen

Kulmat:  JPS  6   OLS 6

Jäähyt:  JPS 30min.   OLS 40min.

Erotuomarit: Vuorenmaa - Mäkinen - Mikkola