JPS jakoi lahjoja

JPS sai vastaansa sarjajohtajan Lappeenrannasta. Kotijoukkue lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Veiterää ja aloitti pelin pallonhallinnalla. Jipsillä muutama selvä tekopaikka ensimmäisen vartin aikana ilman onnistumisia. Veiterä kyttäsi vastaiskuja ja Jipsin virheitä. Pelitilanteista huolimatta avausmaalin tekee vierasjoukkue. Veiterä-vahti Meurosen heitto yllättää JPS-puolustuksen. Janne Hauska  kiertää maalille ja syöttää nätisti poikittain, josta Antti-Juuso Ropo lakaisee pallon verkkooon. JPS jatkoi sinnikkäästi, mutta edelleen ilman tulosta. Sitten pallonlahjoitus ja Hauska kuittaa tilanteeksi 0-2. JPS painaa päälle saaden tukun kulmalyöntejä sekä jäähypenkille vastustajia. Taas kuitenkin kuittaa Veiterä. Kulman jälkitilanteesta Ropo tekee illan toisen maalinsa. Pari minuuttia ennen jakson päättymistä JPS saa vihdoin kuparisensa rikki, myös kulman jälkitilanteesta, Santeri Laitisen ollessa viimeistelijänä.

JPS tuli toiselle jaksolle pyörremyrkyn lailla. Veiterän puolustus joutui rikkomaan ja rangaístuslyönnin niittaa varmasti maaliin Mikko Rytkönen. Reilu minuutti ja peli tasan, Lasse Tammilehdon viimeistellessä JPS-palkitun Ville Utin hyvästä esityöstä. Reilu minuutti tasoituksesta ja kommonikaation puute JPS-puolustuksessa. Veiterä-palkittu Eetu Peuhkuri kiittää lahjasta ja vie vieraat jälleen johtoon. Pari minuuttia ja jälleen JPS tasoittaa. Sampsa Purhonen lataa kaukaa ja Laitinen pistää paluupallon maaliin. JPS jatkoi kiriään ja Veiterän joutuessa rikkomaan. Rytkönen toistamiseen pilkulle, mutta tällä kertaa Meuronen aavistaa "Ryden" kudin ja torjuu hienosti. Sitten taas turha pallonmenetys ja Veiterä kuittaa Kim Monosen toimesta tilanteeksi 4-5. Veiterä käy kuittaamassa Tero Määttälän toimesta ja peli näytti selvältä. JPS yrittää vielä. Rytkönen lataa ja tällä kertaa paluupallon maalaa Tammilehto. Minuuttia myöhemmin tulee lopullinen lahjayllätys ja Hauska laittaa nauraen pallon maaliin. Viimeisen kympin aikana Veiterä kaunistelee numeroiksi 5-9, Jipsin uskon loppuessa.

Purhonen lataa! kuva: Kari Korhonen

JPS oli vauhdikkaassa kenttäpelissä hyvin Veiterän kyydissä, mutta karmeat virheet käänsivät pelin vierailijoille. Virheitä on saatava karsittua, mikäli pistetiliä aiotaan lihottaa. Veiterä teki hyvällä prosentilla tarjotut paikat ja jatkaa sarjajohdossa.

JPS pisteet: Lasse Tammilehto 2+0, Santeri Laitinen 2+0, Mikko Rytkönen 1+1, Sampsa Purhonen 0+2, Ville Utti 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:  JPS  8   Veiterä 8

Jäähyt:  JPS -     Veiterä 50min.

erotuomarit: Wallen - Flink - A.Viitanen