Botnia kauhoi pisteet

JPS lähti neljän päivän sisällä kolmanteen otteluunsa. Lumisade muutti pelin luonnetta ja jääpallon hienoudet saivat jäädä. Botnia aloitti terävästi ja loi  muutaman vaarallisen  tilanteen, josta kotijoukkue selvisi. Jipsilläkin oli aivan avopaikka, kun Santeri Laitinen oli nokikkain Botnian läpi ottelun varmasti torjuneen Juuso Tervosen kanssa. Botnia-vahti veti tilanteesta pitemmän korren ja torjui tilanteen kulmalyönniksi. Botnia avasi maalihanat, kun yksi monista pelissä nähdyistä hässäköistä päättyi Samuli Majamäen tarkkaan alanurkka sivallukseen. JPS kaventaa tovi myöhemmin Mikko Rytkösen kulmalyönnillä. Mika Liikanen vetäisee Botnialle tuomitun rankkarin ohi maalin. Sitten reilun puolen tunnin pelin jälkeen Teemu Määttä kiskaisee vapaalyönnistä jäänuoliaisen ja paluupallosta Jimi Heinonen vie vieraat 1-2 taukojohtoon.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä, JPS:n lähtiessä takaa-ajoon. Tilanne vaikeutui, kun jäähypenkillä istui yhtäaikaisesti kolmekin punapaitaa. JPS selvisi taistellen ensimmäisestä jäähysumasta. Sitten jälleen jäähyjä ja jälleen rangaistuslyönti. Tämän Teemu Määtän rankkarin nappaa JPS-palkittu Aatu Valtonen. JPS vääntää ja taistelee, mutta kymmenen minuuttia ennen loppua tullut toinen rankka jäähysuma lopetti Jipsin pyristelyn. Botnian ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Botnia-palkittu Tomi Herranen niittaa tilanteeksi 1-3. Ottelun lopussa vihdoin Botnian rangaistuslyöntikin onnistuu Kasperi Hirvosen toimesta.

JPS väsähti hiukan ja sortui jäähyihin, joista osa tuli  kieltämättä tosi kevyin perustein. Vastaavat Botnian rikkeet JPS:n hyökkäyspäässä kuitattiiin vain vapaalyönnillä, jos niilläkään. Nyt on viikko aikaa seuraavaan koitokseen koota rivit ja lähteä taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 1+0, Tuomas Rintala 0+1. mv. Valtonen

Kulmat: JPS  6   Botnia  8

Jäähyt: JPS 100 min  Botnia 10 min.

Erotuomarit: Mård - Mutanen - Flink