JPS tasurilla lohkovoittoon

Lohkon viimeisessä ottelussa JPS-HIFK ratkottiin lopullisesti Suomen Cupin välieräpaikat. Lämpöasteet eivät haitanneet ja kenttämiehet olivat loihtineet jään kiiltäväksi. HIFK aloitti vahvasti vyöryttäen hyökkäyksiä ja karvaten tiukasti. 6min. kohdalla HIFK saa rangaistuslyönnin, jonka kovalyöntinen Harri Hiukka lataa varmasti verkkoon. Jokusen minuutin jälkeen lataa Tuomas Jalkanen kovan pyssyn, vieden "kilpipaidat" jo 0-2 karkumatkalle. HIFK painoi päälle, mutta Jipsikin alkoi saada juonesta kiinni. Jakson loppupuolella Santeri Laitinen ei tällä kertaa erehdy pilkulta kaventaen tilanteeksi 1-2. Pari minuuttia ennen jakson loppua onnistuu Jaakko Liukkonen kulmalyönnissään maalin arvoisesti ja taukoa lähdettiin viettämään tasatilanteessa.

Jaakko Liukkonen onnistui kulmalyönnissään!

Toista jaksoa oli pelattu vajaa kymmenen minuutia, kun JPS:n lahja Hifkille, Joni Vuopio esittää tyylilleen uskollisen yksilösuorituksen. Kentän läpi purjehdus ja pallo verkkoon 2-3. Parikymmentä minuuttia myöhemmin Jipsin Ville Utti karvaa pallon uhrautuvasti ja vapauttaa vikkeläkinttu Nico Nevalaisen maalintekoon. Loppupelin JPS yritti vältellä loukkaantumisia HIFK:n rajujen otteiden lisääntyessä. Varsinkin vihellyksen jälkeiset lyönnit eivät kuuluisi jääpallopeliin!

Tasapeli riitti lohkovoittoon ja välieräpaikkaan. JPS kohtaa välierissä Kampparit ja toisen lohkon voittaja Akilles saa vastaansa Veiterän.

JPS pisteet: Santeri Laitinen 1+0, Jaakko Liukkonen 1+0, Nico Nevalainen 1+0, Tuomas Rintala 0+1, Ville Utti 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:  JPS  7    HIFK  6

Jäähyt: JPS 30min. HIFK  50min.

Erotuomarit: Vuorenmaa - Flink - Mäkinen

Late Tammilehto yrittää karkuun! (kuva: Kari Korhonen)