BANDYLIIGA

JPS Cup-voittoon Veiterästä

Suomen cupin A-lohkon avausotteluna käytiin JPS - Veiterä. Koko päivän kestänyt lumisade esti kentän jäädyttämisen ja näin ollen jään pinta ei aivan paras mahdollinen ollut. Pallonhallinta oli haastavaa, mutta tasapuolista.

Ensimmäisellä jaksolla  lumisade oli sakeampaa ja peli oli enemmän pitkän lyöntiä. JPS avasi ottelun maalihanat Santeri Laitisen kulmalyönnillä. Viisi minuuttia myöhemmin Mikko Rytkönen vie Jipsin jo 2-0 johtoon. Veiterällä oli avausjaksolla omat paikkansa, mutta JPS-vahti Aatu Valtonen venyi pariin huippupelastukseen. Jakson lopussa Veiterä kuitenkin kavensi Miikka Tujulan toimesta taukonumeroiksi 2-1.

Toisella jaksolla lumisade hiukan laantui ja ajoittain nähtiin hyviä sommitelmia puolin ja toisin. Jakson alkuun Laitinen lisää JPS-johdon 3-1. Pari minuuttia myöhemmin Janne Hauska kuittaa tilanteeksi 3-2. Vajaan tunnin pelin jälkeen Veiterä onnistuu kahdessa perättäisessä kulmalyönnissään ja siirtyy 3-4 johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin oli JPS vuoro onnistua kahdesti. Ensin Laitinen kruunaa "kypärätemppunsa" kulmalyönnistä ja seuraavasta tilanteesta Ville Utti niittaa kaukaa aivan käsittämättömän pommin ylänurkkaan. Pelin loppu oli armotonta taistelua jokaisesta pallosta. Molemmilla oli avopaikkansa, mutta ainut maali nähtiin vasta ottelun lopussa Mikko Rytkösen toimesta. Näin JPS voitti lohkon ensimmäisen pelin 6-4. Erikoistilanteista molemmat joukkueet tekivät kolme maalia.

JPS:n näkyvin oli kolmen maalin Laitisen lisäksi, erittäin laajalla säteellä raatanut Mikko Rytkönen. Ryde aiheutti aina hässäkkää vastustajan maalin tuntumassa ja Veiterän puolustus käytti välillä aika härskejäkin otteita Rytkösen pysäyttämiseksi. Kotijoukkue taisteli uhrautuvasti. Puolustuksessa häärinet Otso Tulomäki ja Jarkko Honkanen katkoivat hyvin Veiterän rynnistyksiä.

Turnaus jatkuu huomenna ja JPS:n ottelu on klo 19.30. Vastaan luistelee tuolloin Narukerä Porista.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 2+2, Santeri Laitinen 3+0, Atte Hänninen 0+3, Ville Utti 1+0, Lasse Tammilehto 0+1. mv. Valtonen

Kulmat: JPS 6   Veiterä 8

Jäähyt: JPS  -   Veiterä 10 min.

erotuomarit: Tuhkanen - Söderberg - A.Viitanen