OLS - JPS 4-2 (0-2)

JPS aloitti räväkästi historallisen ensimmäisen finaalinsa. Mikko Böhm löi tulisesti ja Mikko Rytkönen siirsi pallon reboundista upealla kääntölaukauksella verkkoon ja JPS siirtyi 0-1 johtoon.

Lumisade haittasi jäätä pitkin pelaamista varsinkin ensimmäisellä jaksolla. JPS taisteli ilmapallot omilleen ja sai niistä aikaan hyviä hyökkäystilanteita. JPS:n kulman jälkitilanteesta Arto Smedsin lyönnin seurauksena Anssi Hänninen vei jipsin jo 0-2 johtoon. Molemmilla joukkueilla oli jakson lopulla monia maalipaikkoja, mutta varsinkin JPS:n maalivahti Aatu Valtonen venyi hyviin pelastuksiin.

Toisella jaksolla lumisade hiukan hellitti. Ja joukkueet pystyivät vihdoinkin pelaamaan jäätä pitkin. Petri Paasovaara ohjaa Samuli Koivuniemen tarkan syötön tyhjään maaliin heti jakson alussa JPS:n pelatessa vajaalla. Tasoituksen OLS tekaisee kulmalyönnistä. Samuli Koivuniemi iskee JPS:n pelaajamuuriin ja tarkka erotuomarikolmikko näkee pallon käyvän sekunninsadasosan maalin puolella. OLS painoi päälle ja JPS sinnitteli luoden muutamia vastaiskuja. Atte Lämsä siirtää OLS:n 3-2 johtoon syöttökuvion päätteksi "punanuttujen" hiukan ihmetellessä tapahtunutta. JPS lähti taka-ajoon loistavan Jyväskylästä saapuneen kannattajaryhmän kannustamana. Rajun päivätyön raataja Ville Utti pääsee tekopaikkaan, mutta OLS-vahti Olli Lappalainen venyy aivan huikeaan torjuntaan. Vastahyökkäyksestä OLS:n pelin sielu Jarmo Mällinen niittaa karkumatkan päätteeksi loppunumerot 4-2.

JPS saavutti seuran histoarillisen ensimmäisen mitalin, joka jäi kuitenkin hopeaksi. Mahdollisuudet mestaruuten oli hyvät, mutta tällä kertaa ei aivan rahkeet siihen riittäneet.

Tarkempaa kauden analyysiä sekä finaalikuvia hiukan myöhemmin.!

JPS Bandyliiga kiittää kaikkia niitä tahoja, jotka ovat mahdollistaneet ensimmäisen miesten jääpallomitalin saavuttamisen Jyväskylään!