JPS historiallisesti Bandyfinaaliin!

JPS lähti katkaisemaan välieräsarjaa kotikentällään Viitaniemessä. Lähes 600-päisen katsojajoukon riemuksi JPS raivasi hienolla pelillä itsensä ensimmäistä kertaa seuran yli 50-vuotisen historian aikana jääpallon Suomen Mestaruus otteluun.

Heti ensi minuutilla JPS tekee avausmaalin Mikko Böhmin toimesta. Sen jälkeen peli aaltoili päästä päähän. JPS-vahti Aatu Valtonen venyy huipputorjuntaan kulman jälkitilanteesta. Sitten Ville-Veikko Angeria littaa ilkeän korkuisen ja tasoittaa tilanteeksi 1-1. Pari minuuttia myöhemmin Santeri Laitinen yllättää Akilles-vahti Gustafsonin ja siirtää kotijoukkueen 2-1 johtoon. Sitten perään saa Akilles rangaistuslyönnin ja Akilleksen palkittu Jukka Loukkola tasoitta pelin. JPS painoi päälle ja Akilleksen puolustus joutui rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Miesylivoimalla JPS siirtyi 4-2 taukojohtoon. Mikko Rytkösen ja Ville Utin maaleilla.

Toisen jakson alku oli tasaista peliä. Jipsillä oli parempia tekopaikkoja lähteä karkumatkalle. 62min. ja Atte Hänninen huudattaa kotiyleisöä onnistuneella kulmalyönnillä. Sitten Jaakko Liukkonen ui nätisti päätyyn ja näkee maalille syöksyneen Joonas Janhusen, joka runnoo oranssin verkkoon 6-2. Mikko Rytkönen taiteilee tilanteeksi jo 7-2. Heti perään kuitenkin Jukka Loukkola kaventaa maalivahdin pitkän heiton jälkeen tilanteeksi 7-3. Laitinen iskee kulmasta 8-3 ja Akilleksen Andreas Flink samoin kulmasta loppunumeroiksi 8-4. JPS:n palkittu oli keskikentän raataja ja neljä syöttöpistettä saalistanut Tuomas Rintala.

Tume Rintala 0+4

Kilpaa nousevan kuun kanssa hymyillyt päävalmentaja Tammilehto kiitti koko joukkuetta loistavasta pelistä ja suuntasi mietteet kohti tulevaa finaalia.

JPS pisteet: Tuomas Rintala 0+4, Santeri Laitinen 2+0, Mikko Rytkönen 2+0, Mikko Böhm 1+0, Ville Utti 1+0, Atte Hänninen 1+0, Joonas Janhunen 1+0, Anssi Hänninen 0+1, Jaakko Liukkonen 0+1, Mikko Tammilehto 0+1. MV. Valtonen

Kulmat:  JPS 12   Akilles 4

Jäähyt:   JPS 20min.   Akilles 40min.

erotuomarit:  Pyysing - Niiranen - Oksanen