BANDYLIIGA

JPS puolusti vierasvoiton

JPS lähti ensimmäiseen välierään Porvooseen nöyrin mielin. Vastassa suvereenisesti runkosarjaa hallinnut Akilles, joka ei ollut hävinnyt kotonaan yhtään ottelua.

JPS sai hyvän alun, kun reilun viiden minuutin pelin jälkeen pääsee Anssi Hänninen lyömään ottelun avausmaalin. Mikko Rytkösen syötöstä Anssi napauttaa hiukan kaaren takaa nätisti alakulmaan. JPS loi muutaman hyvän maalintekopaikan, mutta lisämaaleja ei avausjaksolla syntynyt. Akilleksella oli jakson loppupuolella tukku kulmalyöntejä, mutta peittäjät, Arto Smedsin johdolla teki uhrautuvaa työtä tiukan maalimuurin lisäksi.

Toisella jaksolla JPS puolusti tarkasti ja iski vastahyökkäyksillä. JPS siirtyi 0-2 johtoon 58.minuutin kohdalla, kun Rytkönen pamauttaa kulmalyönnin verkon perukoille. Akilles otti aikalisän ja lisäsi miehiä yläkertaan. Sitten molemmilla joukkueilla oli kulmalyönneistä mahdollisuus lisämaaleihin, josta sitten Akilles onnistui avaamaan maalitilin. Jukka Loukkola pääsee kulman jälkitilanteesta n. neljännestä reboundista sohimaan pallon Jipsin maaliin. 83min. ja hyviä torjuntoja esittänyt JPS-vahti Valtonen näkee hyvin vaihdosta kirmanneen Joonas Janhusen. Joonas pääsee läpiajoon, mutta häntä rikotaan takaapäin. Pallon mennessä maaliin, oli päätuomari Wallen ehtinyt vierailijoitten harmiksi puhaltaa pelin poikki ja näyttää rangaistuslyöntiä. Pilkulle asettui Mikko Rytkönen, joka ei erehtynyt ja JPS siirtyi 1-3 johtoon. Loppuajan Akilles löi pitkää palloa ja aiheutti hässäköitä JPS-maalille, josta sitten lisäajalla Karlqvist vielä kaventaa loppulukemiksi 2-3. JPS puolusti viisaasti libero Matti Viitasen johdolla ja iski tarvittavat maalit. Näin JPS tarrasi hennolla otteella finaalipaikkaan, joka on kuitenkin kovan työn ja tuskan takana. Akilles tulee vuorenvarmasti sisuuntuneena Jyväskylään perjantaina hakemaan myös vierasvoittoa.

Ryde mukana kaikissa JPS:n maaleissa

Kaikki paikalle Viitaniemeen perjantaina 7.3. Ottelu alkaa klo 19, mutta tule ajoissa paikalle, sillä nähtävää riittä jo ennen ottelun alkuakin.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 2+1, Anssi Hänninen 1+0, Tuomas Rintala 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:   Akilles 10    JPS 10

Jäähyt:    Akilles 10min.   JPS 15min.