JPS kellisti HIFK:n

JPS matkasi hakemaan toista puolivälierä voittoa HIFK:n kilpipaidoista sen kotiluolaan Brahen kentälle. Kotivoitto taskussa JPS lähti vakaasti katkaisemaan sarjaa heti toisessa ottelussa. Vastassa oli kuitenkin ärsytetty ja rutinoitunut kotijoukkue, joka lähti otteluun rajulla yrityksellä. HIFK:n Tomi Tasten tekaisi ottelun avausmaalin, joka livahti JPS-vahti Valtosen käsien välistä. Tasten luikerteli jakson puolessa välissä ja vei kotijoukkueen jo 2-0 karkumatkalle. Tästä minuutti ja Aku Ojanen ampuu rangaistuslaukauksen ylärimaan. Vastahyökkäys Jipsille ja Ville Utti laukoo pakin jaloista 2-1 kavennuksen. JPS sai uutta intoa avausmaalistaan ja vaarallisia hyökkäyksiä alkoi syntymään HIFK:n kenttäpäätyyn. Tuomas Rintala vapauttaa loisto-ottelun pelanneen Ville Utin maalintekoon ja peli on tasan 2-2. Pari minuuttia myöhemmin huono purku keskialueelle ja HIFK:n nopea vastaisku, jonka päätteeksi Niclas Boreniuksen jäänuoliainen vie kotijoukkueen 3-2 taukojohtoon.

Ville Utti siiviitti JPS:n takaa-ajoon 2+0

Toinen jakso oli samanlaista tiukkaa vääntöä jokaisesta pallosta. Kumpikaan joukkue ei antanut tuumakaan periksi ja taistelu voitosta oli tasaväkistä. 54. min pelikellossa ja JPS:n Mikko Rytkönen tekee todellisen tahtomaalin. Ryde saa pallon keskialueella ja lähtee haastamaan HIFK:n puolustusta, joka roikkui puserossa, hakkasi, repi ja raastoi. Rytkönen oli päättänyt tehdä maalin ja sen hän myös teki kaikesta epätoivoisesta häirinnästä huolimatta.

Ryde tasoitti tahtomaalillaan!

Peli jatkui tasatilanteessa kovalla sykkeellä. Molemmat saivat pelata ylivoimallakin, mutta maalia ei vain syntynyt. 83min. ja JPS siirtyy 3-4 johtoon. Rytkönen passaa Anssi Hänniselle, joka ei lähde tilanteessa lyömään, vaan lakaisee hallitusti alakulmaan ohi hiukan maskissa olleen HIFK-vahti Huberin. HIFK painoi lopussa päälle kuin herhiläinen. Muutama kulmalyönti ja loukkantumisen johdosta yli kuusiminuuttisen yliajan lopussa lähes maaliviivalla pyörinyt pallo olivat tiukimmat tilanteet HIFK:n kavennukselle. JPS selvisi taistellen ja otti riemukkaan 3-4 voiton.

Anssi Hänninen ja voittomaali!

Näin JPS eteni välieriin, jotka alkavat tulevana keskiviikkona. Päävalmentaja Tammilehto kiitteli joukkuetta loistavasta asenteesta puolivälieräsarjassa. Viime kauden Suomen mestarit oli passitettu kesälomille ja uudet haasteet odottavat nälkäistä "Jipsin Tivolia".

JPS pisteet: Ville Utti 2+0, Mikko Rytkönen 1+1, Anssi Hänninen 1+0, Mikko Böhm 0+1 ja Atte Hänninen 0+1. mv. Valtonen

Kulmat:  HIFK  7    JPS 6

Jäähyt:  HIFK 20min.  JPS 40min.