JPS taipui maalilla!

Runkosarjan viimeiseen kotiotteluun JPS sai vieraakseen sarjavoiton jo kuitanneen Porvoon Akilleksen. JPS lähti otteluun hakemaan vielä mahdollista parempaa sijoitusta, muiden kärkijoukkueiden pistemenetyksiä myös odottaen.

Ottelun alku näytti kuitenkin ihan muuta. Puolivaloilla peliin lähtenyt kotijoukkue sai kaivaa pallon maalistaan jo parin minuutin kohdalla. Akilles oli hivenen terävämpi alkuvartin ja loi parempia maalipaikkoja. JPS kaventaa, kun pelihommiin palannut Mikko Rytkönen syöttää maalin eteen Mikko Böhmille. Jakson puolen välin jälkeen Juuso Johansson lyö luistimien välistä helpohkosti kulmalyönnin sisään. Kymmenen minuuuttia myöhemmin Jukka Loukkola vie vieraat jo 1-3 johtoon. Muutama minuutti myöhemmin Santeri Laitinen saa irtopalllon ja kaventaa varmasti 2-3. Sitten Loukkola tällää selllaisen vaparin kaarelta, että kolinat vain kuului maaliraudoissa. JPS kaventaa juuri ennen taukovihellystä  Ville Utin toimesta Akilleksen paitsioansan petettyä.

JPS tuli hitusen paremalla asenteella toiselle jaksolle. Pelin hallinta tasoittui ja jakso muodostui jäähysumaksi. Kummankin joukkueen istuessa jäähyllä yhteensä 100 minuuttia. Tosin myös tuomarikolmikkokaan  ei kokenut onnistumisen hetkiä täysin sekameteliksi menneestä toisesta jaksosta. Ensin Rytkönen tasoittaa pelin hyvän hyökkäyksen päätteeksi  ja heti minuutti myöhemmin menee Akilles taas johtoon Andreas Flinkin ohjatessa maalin edestä pallon ohi Valtosen. 71min. ja vieraitten palkittu Rasmus Lindqvist lyö voimalla tilanteeksi 4-6. JPS lähtee vielä kirimään. Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Tuomas Rintala vapauttaa Jipsin palkitun Böhmin, joka kaventaa tilanteeksi 5-6. JPS painoi päälle, saaden muutaman kulmalyönninkin. Kotijoukkueen kulmalyönnit olivat kuitenkin aika hampaattomia tänään. Akilles kesti kotijoukkueen rynnistyksen, välillä uhrautuvasti "heittäytyen". Laukaukset jäivät pelaajamuuriin tai Akilles-vahti  Lukas Tallbergin syliin, osan viuhuessa ohikin.

Mikko Böhm kaksi maalia Akilleksen verkkoon!

Näin Akilles otti toisen voiton Jipsistä ja pääsee ensimmäisenä valitsemaan sunnuntaina puolivälierä vastustajansa. JPS pelaa Lappeenrannassa Veiterää vastaan viimeisen runkosarjan ottelunsa. Kotietu kuitenkin puolivälieriin on pitkästä aikaa saatu hyvällä pelillä. Lisää kolhuja tuli toisen jakson hullunmyllyssä, mutta kaikki on laitettava peliin jo ensi keskiviikkona. JPS:n puolivälierä vastustaja selviää sunnuntai-iltana.

JPS pisteet: Mikko Böhm 2+0, Mikko Rytkönen 1+1, Ville Utti 1+1, Santeri Laitinen 1+0, Atte Hänninen 0+1 ja Tuomas Rintala 0+1. mv. Valtonen.

Kulmat:   JPS 11       Akilles 6