Porvoossa maalikarkelot

JPS lähti Porvooseen sarjakärjen vieraaksi ilman kahta vakiopelaajaansa. Joonas Hjelt (selkä) puolustuksesta ja Ville Utti(kuume) keskikentältä jäivät kokoonpanosta pois. Onneksi rinki on laaja ja pelaajia riittää.

Porvoossa oli hyvät olosuhteet ja katsomossa porukkaa todistamassa Bandyliigan kärkikamppailua, josta muodostui varsinainen maali-iloittelu.

JPS aloitti todella räväkästi. Anssi Hänninen  pistää Rytkösen lyönnistä aiheutuneen paluupallon sisään ensimmäisestä hyökkäyksestä  ja Santeri Laitinen iskee kulmalyönnin verkkoon. Näin vieraat johtivat yllättäen 0-2, kun peli oli ehtinyt vanhentua alle kaksi minuuttia. Lasse  Kyllönen avaa Akilleksen maalitilin, mutta Niko Herranen kuittaa muutaman minuutin kuluttua ja tilanne 1-3 alle vartin pelin jälkeen. Andreas Flink kaventaa reboundista 20min. kohdalla, mutta jälleen JPS kuittaa pari minuuttia myöhemmin Mikko Rytkösen  toimesta. Jakson lopulla Akilles kaventaa kahdella erikoistilannemaalillaan,  Lindqvist upottaa rankkarin ja Johansson tasoittaa kulmalyönnistä.

Toinen jakso eteni tasatahtiin, Akilleksen mennessä aina johtoon ja JPS:n tasoittaessa pelin. Huono puoli Jipsin kannalta oli se, että tasoitusmaalin synnyttyä, kuittaa Akilles heti johtomaalin ja vieraat pysyivät takaa-ajajina. JPS:n toisen jakson maalintekijöinä oli Rytkönen, Anssi Hänninen ja Mikko Böhm. Ottelun ratkaisu tuli noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun JPS tasoituksen jälkeen Jukka Loukkola ja Matti Vainio tekevät maalin mieheen. Akilles jatkaa näin vahvasti sarjakärjessä. JPS:n päävalmentaja Tammilehto ihmetteli maalien määrää ja harmitteli virheitä, jotka johtivat moneen Akilleksen maaliin. - Yleensä seitsemällä tehdyllä maalilla pitäsi olla lähellä voittoa, mutta tänään välillä peli tuntui 50-luvun lippalakkijääpallolta, tee sinä nyt maali, niin minä teen sitten,  tokaisi Tammilehto. Vauhtia ottelussa oli kyllä ja Akilleksen hyökkäyskalusto on sarjan vaarallisin, mutta virheitä karsimalla JPS pystyy kyllä jatkossa haastamaan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan helmikuun lopussa Viitaniemeen saapuvan Akilleksen.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 2+2, Anssi Hänninen 2+0, Santeri Laitinen 1+0, Niko Herranen 1+0, Mikko Böhm 1+0, Tuomas Rintala 0+3, Atte Hänninen 0+2. mv. Valtonen

Kulmat:  Akilles  7      JPS  6

Jäähyt:  Akilles 20min   JPS 30min.