JPS ja Kampparit pistejakoon!

Perjantai-ilta tarjosi jälleen vauhdikkaan jääpallotapahtuman, kun JPS kohtasi Mikkelin Kampparit Viitaniemen tekojäällä.

Ottelu alkoi tunnustellen ja toisten virheitä kyttäillen. Ensimmäinen virhe sattui kotijoukkueelle reilun kahdenkymmenen minuutin jälkeen. Paha syöttöharha, josta Tuomas Liukkonen pääsee lataamaan läheltä. JPS-vahti Aatu Valtonen torjuu, mutta Eetu Karhunen kuittaa paluupallon verkkoon. Puolentunnin kohdalla Ville Uttia rikotaaan alueella ja Mikko Rytkönen ei erehdy rangaistuslyönnissään. Jakson viimeisillä sekunneilla Jipsillä vapari hyökkäysalueella, joka pelataan hätäisesti. Punaisten odotellessa taukovihellystä, Kamppari-palkittu Kimmo Huotelin vapauttaa Valtteri Hauskan ja vieraat siirtyi 1-2 taukojohtoon.

Toinen jakso oli myös tiukkaa puolustamista. Aika ajoin JPS sai hyviä hyökkäykseen lähtöjä, mutta Kamppari-puolustus tukahdutti ne hyvissä ajoin ennen maalitilanteisiin pääsyä. Samalla Kampparit käänti katkot nopeasti vaarallisiksi vastaiskuiksi. Ilman JPS-palkitun Aatu Valtosen muutamia huippupelastuksia vieraat olisivat karanneet voittoon. Jipsin vaaralliset maalintekopaikat olivat aika vähissä. Kamppari-vahti Markus Hartikaisen hyvä kaksoistorjunta kulmalyönnistä ja yksi vapaalyönnin venytys ylänurkasta olivat lähes ainoat kunnon paikat. Muut tilanteet olivat helppoja poimintoja silloin harvoin kun ne maalivahdille asti tulivat. JPS hallitsi hienokseltaan pelin loppupuolta ja vyörytti tilanteita kohti Kamppari-päätyä. Mustien puolustus oli edelleen kuin muuri, mutta alueella tapahtunut rike vei pallon jälleen pilkulle. Rytkönen keskittyi ja latasi oranssin vastustamattomasti maalin kattoon ja näin tilanne tasan. Molemmilla oli vielä muutama hyökkäys, mutta aivan mahtipaikkoja ei niistä syntynyt ja pisteet jaettiin veljellisesti.

Aatu Valtonen palkittiin!

JPS saa olla tyytyväinen jälleen noususta  tappioasemasta pisteeseen. Puolustus pelasi Matti Viitasen johdolla hyvin ja vielä kun joukkue karsii hiukan virheitä sekä parantaa syöttötarkuutta on varmasti luvassa pisteitä lisää. Näitä JPS lähtee metsästämään heti huomenna kun vieraaksi saapuu Narukerä Porista. Ottelun puhaltaa käyntiin klo 15, tänäänkin hyvin oikeutta jakanut Kaj Wallen.

JPS pisteet: Mikko Rytkönen 2+0 mv. Valtonen

Kulmat:   JPS  4    Kampparit   6

Jäähyt:   JPS 20min.   Kampparit  5min.

Erotuomarit:  Wallen - Flink - Laukkanen