JPS - ToPV 8 -2

Toinen pohjoisen´joukkue saapui Viitaniemeen kahden päivän sisään. Tornion Palloveikkojen kokenut miehistö jatkettuna nuorilla lupauksilla yritti horjuttaa Jipsiä.

Hyvällä asenteella ToPV tulikin ottelun alkuun. Tiukka karvaus sotki JPS:n peliä ja tukku harhasyöttöjä avasi muutaman paikankin vierailijoille. JPS avasi kuitenkin maalihanat vartin pelin jälkeen. Tornion  kulman jälkitilanteesta maalivahti Aatu Valtosen pitkä heitto tavoitti Mikko Rytkösen, joka läpiajon päätteeksi pisti pallon vuorenvarmasti verkkoon. ToPV painoi päälle ja järjesteli tukun maalipaikkoja, mutta Valtonen selvitti ne parilla huipputorjunnalla. JPS:n toinen maali oli ensimmäisen toisinto. Valtosen pitkä avaus ja Rytkönen taituroi illan toisen osumansa. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkuetta vaivasi tietynlainen hermostuneisuus ja huolimattomuus. Parit kulman lahjoitukset vastustajalle sekä osoitteettomat  avaussyötöt avasivat hyviä maalipaikkoja Torniolle. Vain maalivahti Valtosen hyvät pelastukset sekä hyvä onni pitivät vieralijat nollilla avausjakson.

Valtonen

Huipputorjuntoja ja pari syöttöpistettä! (" ei huono")

Toista jaksoa oli ehditty pelata vain neljä minuuttia, kun turhan pallon menetyksen jälkeen iskee ToPV. Jari Vaattovaara kaventaa tilanteeksi 2-1. Vain minuutti tästä, saa JPS vaparin n. paristakympistä. Tornion asetellessa muuria, kiskaisee Tuomas Rintala suoraan hirmukudin ja JPS johtaa 3-1. Toisen jakson puolivälissä Jipsille jälleen vapari ja nyt oli Mikko Böhmin vuoro tempaista tilanteeksi 4-1. ToPV rynnii vielä. Vaattovaara vapauttaa laidalta Pekka Niskan, joka lyö napakasti uransa ensimmäisen Bandyliigamaalinsa. Viimeisen reilun vartin aikana JPS menee menojaan. Atte Hännisen nosto tavoittaa velipoika Anssin, joka vippaa  hallitusti tilanteeksi 5-2. Atte Hänninen jatkoi hyviä sivurajojaan. Tällä kertaa kohteena Rytkönen, joka ottaa haltuun ja lyö komeasti 6-2. Santeri Laitinen hyödyntää Tornion alakerran sähellyksen ja niittaa 7-2. Rytkönen lyö pilkulta illan päätösnumerot 8-2. JPS rakenteli toisella jaksolla tukun vaarallisia hyökkäyksiä ja paremmalla viimeistelyllä olisi numerot voineet olla isommatkin. Tosin ToPV:n maalivahti Janne Vanha-Ahokin napsi mukavasti muutaman. JPS esitteli tänään myös ensimmäisen Bandyliigaottelunsa pelanneen Pirkka Lahtisen, joka suoriutui debyytistään vähintääkin kohtalaisesti. JPS:n palkittu oli ansaitusti neljän maalin mies Mikko Rytkönen. Väheksyä ei sovi myöskään maalivahti Valtosen panosta, varsinkin alun vaikeina hetkinä. Aneemisen alun jälkeen JPS nosti tasoaan, mutta parantamisen varaa jäi vielä aika paljon. ToPV:n palkittu oli työmyyrä Igor Zolotarev.

JPS pisteet:  Mikko Rytkönen 4+0, Atte Hänninen 0+3, Aatu Valtonen 0+2, Tuomas Rintala 1+0, Mikko Böhm 1+0, Anssi Hänninen 1+0, Santeri Laitinen 1+0. mv. Valtonen

Kulmat:  JPS  3     ToPV   6

Jäähyt:  JPS 30min. ToPV 20min.

erotuomarit: Vuorenmaa - Mikkola - Flink