BANDYLIIGA

Rytkönen ja Hännisen Anssi Jipsiin!

Mikko Rytkönen JPS:n vahvuuteen ja Anssi Hänninen palaa kahden vuoden jälkeen takaisin Jyväskylään

Jyväskylän Palloseuran bandyliigajoukkue saa kovan luokan vahvistuksen. Mikko Rytkönen on tehnyt  yksivuotisen  sopimuksen JPS:n kanssa, joka sisältää ns. ulkomaan pykälän. Rytkönen on kolmekymppinen JPS:n oma kasvatti, joka neljä edellistä kautta pelasi Ruotsin Elitserienissä. Nyt oli Mikon mukaan hyvä aika paluulle Jyväskylään ja koti JPS:aan. Näin JPS  saa kovasti viime vuosina kaipaamaansa ratkaisuvoimaa sekä maailmalta kerättyä mallia tekemiseen nuoreen joukkueeseen. Viime aikoina Rytkönen on siirtynyt pelaamaan kärjestä hieman alemmas keskikentälle niin seurajoukkueessa kuin maajoukkueessakin.

Mikko Rytkönen pelasi 2005-06 kotimaisen huippukauden  JPS:n riveissä. Hän voitti tuolloin maalikuninkuuden 44 maalilla. Kun syöttöjä kertyi vielä 12, niin tehotpisteet olivat hulppeat 56. Tämä merkitsi vientiä pois Jyväskylästä. Suuntana oli Villa BK Lindköpingissä, jossa kausi jäi  torsoksi loukkaantumisen vuosi. Kausi 2007-08 tuotti hopeaa kotoisessa Bandyliigassa Tornion Palloveikoissa. Sitten torniolaiset siirtyivät Ruotsin sarjoihin Haaparanta-Tornio Bandyn nimissä pelaamaan. Mikko pelasi HT-bandyssä kolme vuotta, joista kaksi Elitserienissä. Rytkönen edusti kaksi edellistä kautta IFK Kungälviä, jossa valmentajana toimi A-maajoukkuettakin luotsannut Tommi Österberg. Parhaalla kaudellaan Elitserienissä Rytkönen keräsi tehot 22+7 =29.

Mikko Rytkönen nousi Tornion vuosien aikana A-maajoukkueeseen. Miesten maaotteluita on kertynyt yhteensä 30, joissa maaleja on syntynyt 25 kappaletta. Vuodesta 2009 MM-kisoja kiertäneeltä Mikolta löytyy MM-hopeaa (2011) ja –pronssia (2010).

Mikko on toivevahvistus - huippukaveri sekä pelaajana että ihmisenä; valottaa päävalmentaja Esko Tammilehto. Hän on omille nuorille pelaajille hyvä malli  harjoittelussa, pelaamisessa ja joukkueessa toimimisessa. Kovat tehot Ruotsin Elitserienissä  ja maajoukkueessa ovat hyvä osoitus pelaajan tasosta. Huippuluokan kärki, mutta myös hyökkäävä keskikenttäpelaaja.
Todella innostavaa ja motivoivaa koko joukkueelle, kun hän päätti palata JPS:aan
.

Rytkönen kertoo, että huippuvalmennus sekä oikea ajankohta olivat suurimmat syyt paluuseen kasvattajaseuraansa. Paluuta on harkittu jo jonkin aikaa, mutta nyt kaikki asiat tuntuivat natsaavan kohdalleen ja on hienoa palata aina niin rakkaaseen Viitaniemen ”monttuun” taistelemaan JPS:n värien puolesta ;jatkaa Mikko

 ANSSI HÄNNINEN PALAA JYVÄSKYLÄÄN

Anssi Hänninen, 25v. palaa kahden HIFK-kauden jälkeen takaisin Jipsiin!  Anssin sopimus on mallia 2+1v. Pronssi ja päättyneen kauden Suomen Mestaruus olivat Anssin saavutukset pääkaupunkiseudun vierailullaan. Viime kauden runkosarjassa tehot olivat 8+6 ja pudotuspeleissä tärkeisiin paikkoihin sattuneet 3+4. Ääretön nopeus ja fyysisyys ovat Anssin parhaat puolet pelaajana! Kuudetta liigakautta aloitteleva Hänninen tuo lisää kovaa harjoittelumotivaatiota sekä perinteistä suomalaista taistelutahtoa esimerkillään koko joukkueelle.

Anssi on todella fyysinen hyvä peruspelaaja. Hyvä luistelija, joka joka pystyy pelaamaan useita paikkoja -  keskikentällä, hyökkäyksessä, sivutukena ja tuo sillä tavalla joukkueeseen lisää peluutusmahdollisuuksia. Viime vuonna HIFKin mestarijoukkueessa useassa pelissä ratkaisijan roolissa. Mukava saada JPS- henkisiä paluumuuttajia takaisin joukkueeseen; iloitsee päävalmentaja Tammilehto tulevasta pelaajastaan.

 Haluan olla yhtenä osana  kehittämässä Jipsiä ja yleensä jääpalloa. On tärkeää koko lajille, että saadaan bandyliigan voimasuhteet tasaisemmaksi ja tasoa nostettua. Kahden HIFK-vuoden aikana tuli paljon lisää kokemusta ja näkemys pelaamisesta on parantunut. Koen, että minulla on  annettavaa JPS:lle matkalla kohti parempaa menestymistä ja on mukava palata tuttuihin ympyröihin; kommentoi Anssi Hänninen  paluutaan Jyväskylään!

 


Näytä lisää uutisia

BANDYLIIGA

Vastuuvalmentaja
Topi Rytkönen
Joukkueenjohtaja
Jarkko Lampinen
0405535305
jlampine[at]gmail.com
Huoltaja
Juha Niiranen
Seppo Rytkönen
Jesse Svärd
Fysiikkavalmentaja
Joni Vuopio
Jari Linjala