BANDYLIIGA

Elli JPS:n peräsimeen!!

Esko Tammilehto JPS:n edustusjoukkueen päävalmentajaksi

Maailmanmestarivalmentaja Esko ”Elli” Tammilehto (s. 1958) on Jyväskylän Palloseuran bandyliigajoukkueen uusi päävalmentaja. Solmittu sopimus on mallia 1+1.

JPS:n edustusjoukkueen valmentajana  Tammilehto on toiminut edellisen kerran vuosina 1994-1996, jolloin joukkue oli parhaimmillaan runkosarjan viides.Viimeisimmät kaudet hän on valmentanut JPS:n juniorijoukkueita. Päättyneellä kaudella hän johdatti JPS:n P-17 joukkueen SM-hopealle.

Valmentajana Tammilehdon suurin saavutus on Suomen ensimmäinen ja ainoa jääpallon maailmanmestaruus vuonna 2004. Maajoukkueen päävalmentajana Tammilehto toimi 1999‒2004. Lisäksi Tammilehto valmensi WP-35:n kahdesti Suomen mestaruuteen (1993,1994). Vuoden jääpallovalmentajaksi Tammilehto on valittu neljästi (1993, 1994, 2002 ja 2004). Hänet kutsuttiin Jääpallon kunniagalleriaan numerolla 2 heti kunniagallerian perustamisen yhteydessä viime talvena.

Pääsarjatasolla jääpallossa Esko Tammilehto edusti pelaajana Veitsiluodon Vastusta (Kemi), JPS:aa, Botniaa sekä ruotsalaista  Selånger SK:ta (Sundsvall). Suomen mestaruus pelaajana tuli Botniassa vuonna 1992 viimeisellä aktiivikaudella. Tammilehto pelasi huikeat 121 A-maaottelua. Vuoden jääpalloilijaksi hänet valittiin vuonna 1986. JPS:n edustusjoukkueen pelaajana Tammilehto on ollut viiden kauden ajan. Pääosin alakerran pelaajana kertyivät tehot 30+19=49 ja JPS:n kaikkien aikojen tehotilaston 19. sija.

Aiheesta myös muualla:

http://www.radiocity.fi/alueet/jyvaskyla/esko_tammilehto_on_jpsn_uusi_paavalmentaja/31/11362

http://yle.fi/urheilu/maailmanmestari_palaa_paavalmentajaksi_jyvaskylaan/6582193

Päättyneellä kaudella JPS:n  bandyliigamiehistö sijoittui runkorajassa seitsemänneksi ja Mikkelin Kampparit (pronssia) passitti sen puolivälierissä selvänumeroisesti katsomon puolelle kahdessa ottelussa.

JPS:n johto on tyytyväinen, että Ellin edustusjoukkueen valmentaminen on nyt totta. Pyrkimyksenä on sekä vahvistaa joukkuetta että tuoda lahjakkaita junioreita  harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa.  Fysiikkavalmentajana jatkaa Sami Kalaja ja maalivahtivalmentajana sekä managerina Jyrki Saviranta. Valmennustiimiä täydennetään mahdollisesti myöhemmin. Pelaajasopimuksia on kasassa vajaa kymmenen ja uusista  sopimuksista tiedotetaan lähiaikoina!

Lisäksi JPS:n seurajohto haluaa kiittää Mika Sillgreniä  kahdesta viime kaudesta, jotka Silu hoiteli kunniakkaasti!


Näytä lisää uutisia

BANDYLIIGA

Vastuuvalmentaja
Topi Rytkönen
Joukkueenjohtaja
Jarkko Lampinen
0405535305
jlampine[at]gmail.com
Huoltaja
Juha Niiranen
Seppo Rytkönen
Jesse Svärd
Fysiikkavalmentaja
Joni Vuopio
Jari Linjala