Botnia onnekkaampi lumipyryssä!

Kokoonpanovaikeuksien kanssa paininut JPS sai vieraakseen  Helsingin Botnian. Lumipyry sotki kotijoukkueen peliä enemmän ja vain jaksojen alussa JPS pystyi hyviin sommitelmiin!

Ottelu oli ehtinyt vanhentua vain kolme minuuttia, kun Joonas Janhunen vapauttaa Tuomas Rintalan! Tume pistää varmasti pallon pussiin! JPS sai muutamia paikkoja, niissä kuitenkaan onnistumatta! Lumen estäessä jäässä pelaamisen alkoi Botnia ottaa otetta haltuunsa. Puolen tunnin pelin jälkeen Botnia onnistuu kulmalyönnissään ja tasoittaa tilanteeksi 1-1 Teemu Määtän toimesta. JPS pelasi yhden ylivoimalla , mutta tuloksettomasti. Jakson lopulla aktiivisemmin pelannut Botnia sai muutaman tekopaikan, mutta Aatu Valtonen torjui mallikkaasti!

Heti toisen jakson avausminuutilla Jipsin Joni Vuopio karvaa pallon oikealla ajoituksella  ja porhaltaa yksin läpi. Botnian palkittu maalivahti Juuso Tervonen estää kuitenkin torjunnallaan maalin synnyn! JPS pystyi jälleen muutamin järjestelmällisiin hyökkäyksiin, mutta tolppaa lähemmäksi ei palloa saatu! 62.min kohdalla Botnia siirtyy Eemi Dolkin toimesta 1-2 johtoon. Syöttö vain annettiin räikeästi korkella mailalla ja valitettvasti tätä ei tuomarikolmikko havainnut. JPS:n aikalisän jälkeen Jussi Hyryn johtama puolustus hoiteli tyylikkäästi pallot pois maaliltaan. Samalla Botnialle avautui hyviä vastahyökkäys paikkoja. Näistä yhdestä, hiukan paitsiolta haiskahteneesta tilanteesta Niklas Johansson karkaa maalintekoon. Tilanne jo 1-3 vierasjoukkueelle ja JPS:n peli puuroutunut lumikinoksiin jakson loppuun saakka. Lisäksi kapteeni Sampsa Purhonen oli toisen jakson puolen välin jälkeen loukkaantuneena vaihtopenkillä. Kotijoukkuen parhaana palkittiin Niko Herranen!

Botnia oli taidokkaampi pitkän pallon pelaamisessa ja samalla onnekkaampi maalinteossa, jääpallokin on maalintekopeli . JPS:n peli oli jaksojen alkuja lukuunottamatta sekavaa ja välillä hiukan hengetöntä. Lumisateen ja epävarmojen tuomarisuoritusten taakse ei voi piiloutua, vaan on otettava mailat kauniiseen käteen ja ryhdyttävä oikeasti pelamaan!

Tume Rintala 1-0 !                          kuva: Kari Korhonen

JPS pisteet: Tuomas Rintala 1+0, Joonas Janhunen 0+1.

Jäähyt:     JPS 10min.           Botnia 20min.

Kulmat:    JPS     7                Botnia   4

erotuomarit: Niiranen - Pietiläinen - Laukkanen