BANDYLIIGA

Pisteet jaettiin kuin "pikkujouluissa" lahjat!

JPS sai vieraaksi Lappeenrannan Veiterän, joka oli jo tällä kaudella osoittanut Viitaniemessä vaarallisuutensa, pokkaamalla JPS:n 50-vuotisjuhlaturnauksen  voiton marraskuun alussa.

Veiterä tuli otteluun kuin tuulispää ja painoi heti pelin JPS:n päätyyn. Paljon kevyemmällä jalalla luistelleet vierailijat sommittelivat vaarallisia hyökkäyksiä yhtenään kohti "Jipsin" maalia. JPS:n puolustus selvisi kuin ihmeen kaupalla takaiskuitta. Pääsyyllinen oli loistavasti pelannut JPS-vahti Aatu Valtonen, joka palkittiinkin kotijoukkueen parhaana. JPS:n ensimmäisen jakson harvoista hyökkäyksistä syntyi ottelun avausmaali pelin 19.minuutilla. Joonas Janhunen lyö ja paluupallon verkkoon pistää Miika Putkonen! Jakson loppua kohden peli hiukan tasaantui, mutta Matti Viitasen johtama puolustus teki hartiavoimin töitä estääkseen Veiterän maalien synnyn! Kuusi minuuttia ennen jakson loppua yllättää Joni Vuopio kaukovedollaan Veiterän maalivahti Meurosen. Jakson loppuun torjuu vielä Valtonen läpiajon!

Toinen jakso alkoi murheellisesti kotijoukkueen kannalta. Eetu Peuhkuri syöttää hyvin laitaan ja Joel Pöntinen tekee bandyliigan avausmaalinsa pienellä siirrolla takanurkkaan! Veiterä tuli jälleen jakson alkuun vauhdilla ja 57.minuutin kohdalla vierailijoiden palkittu Tero Määttälä tasoittaa pelin lukemiiin 2-2. Veiterän vikkeläkintut painoivat päälle, mutta JPS heräsi taistelemaan. JPS siirtyy 3-2 johtoon Otto Töytärin kulmamaalilla pelikellon näyttäessä 69. minuuttia. Veiterä painaa ja pallo pyörii JPS-maalin tolpissa ja välillä Valtosen varmoissa hanskoissa. JPS sai hyviä vastahyökkäyksiä, mutta muutamista erittäinkin hyvistä paikoista ei palloa Veiterän verkkoon saatu. Pelin viimeisellä minuutilla Veiterä lähtee viimeiseen hyökkäykseen ja "vanha kettu" Miikka Tujula suihkuttaa kylmää vettä kotijoukkueen niskaan tasoittamalla päätösnumeroiksi 3-3.

Varmoja ja välillä huikeitakin torjuntoja esittänyt Aatu Valtonen palkittiin kotijoukkueen parhaana!

Ottelun lopputulos oli sittenkin ehkä oikeutettu! Veiterä hallitsi palloa ja JPS iski vaarallisesti sekä puolusti uhrautuvasti. Tietenkin viime sekunttien maali jäi harmittamaan Joulun viettoon siirtyviä "punapaitoja"!

Perinteiseen tapaninpäivän peliin saapuu tutusti WP-35. Suuntaa siis askeleet Viitaniemeen viimeistään ottelun alkuun klo 15.00 mennessä!

JPS pisteet: Joni Vuopio 1+1, Miika Putkonen 1+0, Otto Töytäri 1+0, Joonas Janhunen 0+1, Tuomas Rintala 0+1! MV: Valtonen

Kulmat:  JPS 8     Veiterä 8

Jäähyt:    JPS 30min. Veiterä 30min.

erotuomarit: Tuhkanen - Niiranen - Pietiläinen