JPS - Abakan 1 - 11 (1-7)

Ensimmäinen tämän kauden ottelu Viitaniemessä oli vierailijoiden juhlaa! Venäjän pääsarjan Sajan/Hakasia Abakan oli selkeästi potkun edellä kotijoukkue "Jipsiä"

Peli alkaa murheellisesti, sillä ensimmäisellä minuutilla pallo oli kotijoukkeen maalissa alakerran virheen seurauksena. Seuraavat 4 maalia Abakan paukutteli kulmalyönneistä, joista vain yksi, Pekka Hiltusen kattolyönti oli mahdoton torjuttava.Kolme muuta meni enemmän tai vähemmän muurin välistä! Abakanin viidestä avausjakson kulmalyönnistä onnistumisprosentti oli huikea. JPS ainoan maalin pelin 8 min. kohdalla tilanteeksi 1-2 teki Otto Töytäri vapaalyönnistä. Abakan kaunisteli pelin 33min ja 36min kohdalle taukonumeroiksi 1-7. Jakson viimeinen maali oli oiva osoitus Alexei Savelevin heittotarkkuudesta ja Sergei Usupovin haltuunotosta!

Toisen jakson alkuun JPS:lla oli kaksi avopaikkaa! Otto Töytäri ei aivan onnistunut paluupallosta nostamaan yli Savelevin ja Joni Vuopion puolittainen läpiajo onnistui, mutta linjamies ei nähnyt pallon käyvän yli maalilinjan! Abakanilla oli toisella jaksolla seitsemän kulmalyöntiä, mutta JPS oli tiivistänyt muuriaan ja näin yksikään ei onnistunut löytämään tietään maaliin! Peliä oli jäljellä reilut 20min., kun molemmat joukkueet vaihtoivat maalivahtejaan! Abakanin veräjän suulle luisteli Suomen maajoukkue maalivahti Marko Herajärvi, joka sai aika rauhassa voimistella ja venytellä maalillaan. Kotijoukkueen maalille luisteli 17-vuotias Ville-Matias Lammi, joka sai heilua hikihatussa ! " Vilkku" hoiteli mallikkaasti osuutensa vaikka pari maalia livahtikin selän taakse.

Abakan oli siis reilusti askeleen edellä, mutta ei sovi kotijoukkueenkaan hävetä suoritustaan. Varsinkin kurinalainen puolustuspeli onnistui suhteellisen mukavasti, vaikka vieraat 11 maalia tekikin! Hyvät hyökkäykseen lähdöt olivat kuitenkin aika harvinaisia Abakanin tiukan puolustamisen johdosta.

Abakanin maalit jakautuivat aika tasaisesti eri pelaajille. Kahteen maalin ylsivät kuitenkin Pekka Hiltunen (kulmat) ja Sergei Jihachev.

JPS pisteet: Otto Töytäri 1+0, Sampsa Purhonen 0+1.

jäähyt: JPS 10min.    Abakan 10min.

kulmat: JPS   -          Abakan  12