Kosa MWC 2011: JPS - Boltic

Illan myöhäisotteluun lähtötilanne oli seuraava: Hammarby oli jo viidessä pisteessä. Jos voitamme viimeisen pelin, maaliero tai tehdyt maalit ratkaisevat lohkoykkösen. Jos pelaamme tasan, olemme lohkomme kakkonen. Jos häviämme, loppuvat pelit siihen. Vastustajalta oli yksi kova pelaaja pelikiellossa ja meiltä huilivuorossa Eetu ja Juuso. Keli oli pilvipoutainen ja lämmintä varmaan viitisen astetta.

Ensimmäisen jakson alku oli melkoista Bolticin myllytystä. Vastustaja otti kuitenkin jäähyn seitsemän minuutin pelin jälkeen ja Jipsi pääsi paremmin peliin mukaan. Otso sai kuitenkin jäähyn nelisen minuuttia myöhemmin, mutta sen aikana ei onneksi syntynyt sen kummempaa. Peli oli erittäin fyysistä. Tauolla tilanne oli 0 - 0.

Otso otti toisen jäähyn heti toisen jakson toisella minuutilla. Jäähyn loppuhetkillä Samppa torjui huikeasti läpiajon ja heti perään Boltic otti jäähyn. Kolme minuuttia myöhemmin Samppa torjui jälleen loistavasti. Pari minuuttia tuosta Late sai pallon keskialueella , vei sen ylös kulmalipulle vasenta laitaa, päätyrajaa pitkin maalille, harhautti vielä viimeiset pari vastustajaa ja harkitun hätäilemättömästi pisti pallon verkkoon: 1 - 0 Jipsille! Kolme minuuttia myöhemmin Samppa nappasi syöksyen kovan ja tolpan viereen suuntautuneen vaparin - mieletön suoritus. Viitisen minuuttia edellisestä Tuomas löi hienosti, mutta molke torjui pallon yli päätyrajan. Seuranneesta kulmasta Tuomaksen puoli metriä matala lyönti löysi tiensä verkon perille: tilanne 2 - 0 Jipsille ja kolme minuuttia peliaikaa jäljellä. Minuuttia myöhemmin Boltic otti turhautumisjäähyn. Kellon näyttäessä jo 50+, kaaripallosta virhepomppu Jipsin rangaistusalueella ja liberomme Jimi syöksyy lyömään palloa pois. Hän osuukin palloon ollessaan vielä selkeästi ilmassa, mutta tuomari hetken emmittyään viheltää rankkarin. Pallo pilkulta maaliin ja taululle numerot  2 - 1. Ottelu päättyy heti keskialoituksen jälkeen.

Toistan tässä vielä, että peli oli erinomaisen fyysinen. Jipsi pelasi pää kylmänä ja sydän lämpöisenä eli periksi ei annettu ja aina taisteltiin loppuun saakka. Nyt eivät jääneet pallot pyörimään muurin eteen, ryysärit painoivat loppuun asti jne. Suurta urheiluviihdettä, vaikka ei välttämättä sovi verenpainetautisille ja huonosydämisille. Tuo viime hetken maali vei Jipsin lohkokakkoseksi ja vastaan tulee siis Kirov aamulla klo 8.30 paikallista aikaa. Voitto luvuin 2-0 olisi riittänyt lohkovoittoon, ja silloin vastaan olisi käynyt Botnia. Kulmalyönnit voitti Jipsi 5 - 4.

Matchens lirare: Samuel Gerovoi :-))