JPS päätti sarjan voitokkaasti

JPS lähti kauden viimeiseen sarjaotteluun Pieksämäelle pienellä kokoonpanolla, sillä penkille saatiin vaihtomaalivahdin lisäksi ainoastaan kolme pelaajaa. Tilanteen teki hankalaksi se, että kaikki kolme pelaajaa olivat yhden varoituksen päässä pelikiellosta, joten heitä ei karsintapelejä silmällä pitäen voitu avaukseen laittaa. Jipsi oli kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa voittanut SaPa:n murskaavin lukemin 10-1. SaPa oli kuitenkin terästänyt otteitaan syyskierroksella ja joukkue oli neljän ottelun voittoputkessa ennen viimeistä peliä, joten oli selvää, että tiedossa ei ollut samanlaista läpikävelyä kuin kevätkierroksella.

rn

Ottelun ensimmäinen jakso oli melko tasaista pelailua Jipsin pitäessä hieman enemmän palloa kotijoukkueen kuitenkin myös saadessa osansa pallonhallinnasta. Pieksämäellä oli viikon aikana satanut paljon ja vesi oli tehnyt kentästä todella pehmeän ja liukkaan ja monilla pelaajilla olikin suuria vaikeuksia pysyä pystyssä, joka luonnollisesti vaikeutti joga boniton pelaamista. SaPa siirtyi ottelussa johtoon 25 minuutin kohdalla. Maalin viimeisteli tarkalla laukauksella boksiin murtautunut Juuso Liukkonen. Tilannetta edelsi muutaman jipsiläisen turha ryntäily, jonka jälkeen heidät oli liukkaalla kentällä helppo pelata ulos tilanteesta. Vieraat eivät tästä kuitenkaan häkeltyneet vaan alkoivat ottaa peliä enemmän haltuunsa ja tasoitus syntyi vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin. Ville Kujanpää sai pallon boksin rajalle ja onnistui kaatuessaankin syöttämään pelivälineen Jaakko Ahokkaalle, joka antoi kovan matalan syötön maalin edustalle, missä Aapo Autio oli kärkkäänä ja siirsi pallon tyhjään maaliin. Punanutut jatkoivat vahvasti ja viisi minuuttia myöhemmin syntyi johtomaali. Tällä kertaa Ahokas syötti pallon laitaan Kujanpäälle, joka ehti jo kerran kaatua, mutta pomppasi nopeasti pystyyn ja keskitti etutolpalle, mihin Autio oli hiipinyt ja tämä ohjasi pallon nätistä takakulmaan. JPS:n ensimmäisen jakson lopun vahva kymmenminuuttinen sai kruununsa minuuttia ennen taukovihellystä. Marcus Åberg syötti pallon keskelle Simo Kinnuselle, joka jatkoi ykkösellä pystyyn juosseelle Kujanpäälle, joka pääsi läpiajoon ja viimeisteli vastustajan maalivahdin hapuilevan vastaantulon jälkeen etukulmaan. Näin taukoa siirryttiin viettämään tilanteessa 1-3.

rn

Toinen jakso noudatteli pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin Jipsin pitäessä hitusen enemmän palloa hallussaan. JPS siirtyi turvalliseen tuntuiseen kolmen maalin johtoon 56 peliminuutilla, kun Jaakko Ahokkaan lähettämä pystypallo vapautti Kujanpään jälleen läpiajoon eikä tämä erehtynyt vaan sijoitti pelivälineen tällä kertaa maalin takakulmaan. Tilannetta edesauttoi SaPa:n topparin liukastuminen, jonka seurauksena läpiajo syntyi. SaPa tuli vielä peliin mukaan ja kavensi Jipsin johdon kahteen maaliin, kun pelikello näytti 67 minuuttia. Jipsin puolustuksen hieman sekoillessa Jussi Kauppinen pääsi laukomaan kotijoukkueen toisen osuman boksin rajalta. Tästä maalista SaPa sai uutta henkeä ja piti vieraita tiukoilla loppupelin ajan luoden muutaman hyvän maalintekotilanteen, mutta kahta maalia lähemmäksi joukkue ei enää päässyt. Pelin ratkaisuosuma syntyi 87 peliminuutilla, kun Eemeli Jokinen lähetti kovan keskityksen oikealta jonka SaPa:n toppari yritti katkaista, mutta epäonnekseen ohjasi pallon omaan maaliin. SaPa sai vielä yhden lohdutusosuman, kun Pentti Savolainen survoi maalinedustaruuhkasta pallon rysään.

rn

Näin kauden viimeinen sarjaottelu päättyi siis lukemiin 3-5. Erityisen positiivista pelissä oli voiton lisäksi se, että kukaan ei loukkaantunut eikä kukaan hankkinut itselleen pelikieltoa tuleviin karsintoihin. Karsinta Kakkoseen pelataan kaksiosaisena eurosäännöillä pelipäivien ollessa 8.-9.10 ja 15.-16.10. JPS:n vastustaja karsinnoissa on joko Pohjoislohkon voittanut AC Kajaani tai lohkossa toiseksi sijoittunut Kajaanin Haka. Jipsi pelaa ensimmäisen osaottelun vieraissa ja toisen kotona. Kotiottelun ajankohdasta tiedotetaan heti, kun se saadaan selville.

rn

SaPa – JPS 3-5 (1-3)

rn

25 min 1-0 Liukkonen

rn

34 min 1-1 Autio (Ahokas)

rn

39 min 1-2 Autio (Kujanpää)

rn

44 min 1-3 Kujanpää (Kinnunen)

rn

56 min 1-4 Kujanpää (Ahokas)

rn

67 min 2-4 Kauppinen

rn

87 min 2-5 Oma maali (Jokinen)

rn

89 min 3-5 Savolainen

rn

JPS: Teemu Holopainen (46 min Anssi Korkiakoski) – Marcus Åberg, Joonas Heino, Timo Eirola (v) (82 min Santeri Paajanen), Riku Lamberg – Simo Kinnunen (79 min Eemeli Jokinen), Aapo Salopelto, Aapo Autio, Aarne Ylönen, Ville Kujanpää (70 min Anton Stutzle) – Jaakko Ahokas