Jyväskylän valtikka pysyy kauden loppuun asti punaisten hallussa

rn

JPS lähti puolustamaan Jyväskylän herruutta aina vaikeaa vastustajaa, BET:in sinisilmiä, vastaan. Kauden ensimmäinen välienselvittely oli kevätkierroksella päättynyt lopulta kenttätapahtumiin nähden turhan selkeisiin 1-5 Jipsin voittolukemiin. BET osoittautui jälleen todella vaikeaksi vastustajaksi, mutta punanuttujen parempi viimeistely varmisti Jyväskylän valtikan säilymisen Jipsin leirissä.

rn

rn

Jyväskylän derbyssä nähtiin tiukkaa taistelua. Tässä Aapo Autio ottamassa luuloja pois Erik Hakasalolla

rn

Peli alkoi, kuten niin moni peli viime aikoina, punaisten osalta todella vaisusti. BET oli siirtyä johtoon jo 5 minuutin kohdalla, mutta Juha Huuskon 20 metristä lähettämä laukaus kilpistyi tolppaan. Viisi minuuttia tästä ja siniset saivat uuden tilaisuuden, kun Tero Kupari pääsi laukomaan boksin rajoilta Eetu Parpalan syötöstä, mutta kuti suuntautui kohti Teemu Holopaista, joka onnistui pysäyttämään laukauksen. Jipsin peli oli todella jäässä ja varsinkin pelinrakentelu tökki todella pahasti, johtuen toki myös BET:in kovasta prässistä. Kotijoukkue sai silti loistavan mahdollisuuden johtomaalin 20 minuutin pelin jälkeen. Oikealta lähtenyt matala keskitys muutti suuntaa pakista ja yhtäkkiä pallo kimposi Jaakko Ahokkaan lapikkaaseen, joka kuitenkin onnistui viidestä metristä ohjaamaan pallon täysin tyhjän maalin ylärimaan. Heti seuraavassa hyökkäyksessä sinisilmät tulivat jälleen vahvasti. Ensin yrittämään pääsi Parpala, jonka laukauksen Holopainen torjui. Ripariin ehti ensimmäisenä Roope Leskinen, mutta tämän jatkolaukaus painui niukasti yli maalin. 32 minuutin kohdalla JPS siirtyi pelitapahtumien vastaisesti ottelussa johtoon. Joukkue sai vapaapotkun noin 30 metrin päästä maalista. Marcus Åbergin takayläkulmaa kohti suuntautunut laukaus/keskityspallo yllätti BET:in maalivahdin Markus Söderströmin, joka sai vielä kätensä pallon tielle, mutta jotenkin Select löysi tiensä verkon perukoille. Näin Åbergin nimiin merkittiin kauden ensimmäinen maali herkullisessa paikassa. BET:illä oli vielä tasoituspaikkaa ensimmäisen jakson lopussa, ensin yrittämään pääsi Leskinen ja hänen jälkeensä Matti Haataja, mutta Jipsin maali pysyi koskemattomana jakson loppuun asti ja näin tauolle siirryttiin kotijohdossa 1-0.

rn

rn

Marcus Åberg ehti maalinteon ohella ohjeistamaan myös puolustusta

rn

Toinen jakso alkoi Jipsin kannalta mainiosti ja punaisten johto tuplaantui jo neljän minuutin pelin jälkeen. Eemeli Jokinen lähetti pallonriiston jälkeen pystysyötön, joka sopivasti vielä hidasti matkaansa pakin kosketuksesta, Ahokkaalle ja nyt mies näytti miksi hänen nimensä komeilee lohkon maalintekijälistan kärjessä. Määrätietoinen ajo boksin sisään ja kylmänviileä viimeistely ohi vastaan tulleen Söderströmin. BET kuitenkin kavensi vain kuusi minuuttia seitsemän minuuttia myöhemmin, kun vaihdosta kentälle kirmannut Kalle Palho ehti boksin rajalla ensimmäisenä pystysyöttöön ja nosti pelivälineen hallitusti yli puolimatkaan jääneen Holopaisen. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Ahokas pääsi uudestaan yrittämään johdon tuplaamista, mutta 20 metristä lähetetty viuhuva kuti painui hieman ohi takatolpasta. Heti seuraavasta hyökkäyksestä JPS kuitenkin siirtyi jälleen onnekkaasti kahden maalin johtoon. Riku Lamberg lähetti hyvän matalan keskityksen maalille, jota Olli Rundgren lähti katkaisemaan, mutta epäonnekseen ohjasi pallon omaan maaliin. Hetken maalin jälkeen vaikutti jo siltä, että BET ei enää jaksaisi taistella pisteistä, mutta siniset tulivat vielä kerran maalin päähän. Palho pääsi kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä käsiksi irtopalloon kulman jälkeen ja tökkäsi kuulan kohti maalia. Holopainen pystyi ainoastaan hieman muuttamaan pallon kulkusuuntaa, mutta tolpalla päivystänyt Lamberg sai rinnallaan ohjattua pelivälineen turvallisille vesille tai ainakin niin luultiin. Linjamies oli kuitenkin nähnyt pallon ylittävän maaliviivan ja näin tilanne tuomittiin maaliksi, mitä se ei missään nimessä ollut. BET sai lopussa vielä hyvin painetta Jipsin maalille Söderströminkin noustessa muutamaan kulmatilanteeseen, mutta maalin asti palloa vierasjoukkue ei enää saanut. Punaiset joutuivat vielä pelaamaan aivan loppuhetket vajaalla, kun Aapo Autio sai toisen varoituksensa suunsoitosta yhden kyseenalaisen tilanteen jälkeen. JPS onnistui vielä viimeisillä sekunneilla varmistamaan voiton, kun Olli Väisänen syötti pallon Aarne Ylöselle, joka onnistui kiertämään puolessa kentässä olleen Söderströmin ja juoksi pallon tyhjään maaliin. Osuma oli myös Ylöselle kauden ensimmäinen.

rn

rn

Voittomaali syntyi Riku Lambergin keskityksestä

rn

JPS siis säilytti puhtaan saldonsa tämän vuoden Jyväskylän derbyissä lukemin 4-2. Peliesitys oli kuitenkin melko heikko ja BET olisi ansainnut ottelusta paljon enemmän kuin tyhjän pistepussin. Sarjassa on nyt jäljellä kolme kierrosta ja vahvasti näyttää siltä, että JPS on etenemässä kohti sarjavoittoa, koska Jyväskylän kolmas joukkue FC Blackbird auttoi punaisia voittamalla sarjakakkosen KuFu:n. Selvää on, että peliesitysten pitää vielä loppukaudella parantua, mikäli nousukarsintapaikka otetaan vastaan.

rn

JPS – BET 4-2 (1-0)

rn

32 min 1-0 Åberg

rn

49 min 2-0 Ahokas (Jokinen)

rn

56 min 2-1 Palho

rn

65 min 3-1 Oma maali

rn

80 min 3-2 Palho

rn

90+5 min 4-2 Ylönen (Väisänen)