Toisen jakson ilotulitus toi selvän voiton SiPS:istä

rn

JPS lähti KuFu-tappion jälkeen palauttamaan junaa taas raiteilleen eli pyrkimyksenä oli palata voittokantaan. Pelaajatilanne oli jonkin verran parantunut edellisestä pelistä ja kentälle saatiin vahva avaus, vaikka muutama runkomies oli edelleen sivussa. SiPS ei päästänyt punanuttuja helpolla, mutta todella kaksijakoisen pelin jälkeen pisteet jäivät Jyväskylään lopulta todella selkein lukemin.

rn

Ottelun alku ei luvannut hyvää Jipsille, sillä SiPS:in kova prässi aiheutti jatkuvasti vaikeuksia punaisten pelinrakenteluun. Ensimmäinen hyvä tekopaikka tuli vieraille, kun pallo ajautui boksin eteen vapaana olevalle taffelille, joka yritti nostaa pelivälineen yli vastaan tulleen Teemu Holopaisen, mutta Temppeli venytti ruhonsa äärimmilleen ja onnistui pysäyttämään laukauksen. SiPS:illä oli tämän lisäksi muutama hyvä vetopaikka noin 20 metristä, mutta kudit suuntautuivat päin Holopaista. Jipsin ensimmäisen jakson pelistä ei hirveästi positiivista sanottavaa ole, vaikka muutaman kerran maali oli lähellä syntyä. Ensin Eemeli Jokinen pelasi seinän Lasse Saaren kanssa ja pääsi tämän jälkeen tykittämään boksin ulkopuolelta, mutta Select pomppasi yläriman kautta päätyverkkoihin. Toisen kerran rima kolisi, kun Jaakko Ahokas puski näyttävästi Saaren keskityksestä, mutta maalivahdin parhaat kaverit estivät toistamiseen johto-osuman synnyn. Kuten jo mainittu, Jipsin peli ei ensimmäisellä jaksolla silmiä hivellyt, monessa tilanteessa oltiin askel vastustajaa jäljessä. Toki osasyy tästä kuuluu vieraille, jotka olivat hyvällä jalalla liikkeelle ja tekivät kotijoukkueen pelaamisen vaikeaksi. Taukoa lähdettiin siis viettämään kiikarilukemissa.

rn

Ensimmäinen jakso oli tiukkaa taistelua, vauhdissa Joonas Heino

rn

Toinen jakso alkoi pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Poikkeuksena kuitenkin se, että enää SiPS ei päässyt juurikaan maalintekosektorille. Tosin JPS-hyökkäyskin vaikutti jakson alussa edelleen melko hampaattomalta. Jipsin sinnikäs jauhaminen alkoi kuitenkin lopulta kantaa hedelmää ja ensimmäisen kerran tämä realisoitui tunnin pelin jälkeen. Aapo Autio pelasi pallon nätisti laitaan Ahokkaalle, joka leikkasi sisään boksiin ja siirsi kuulan takaviistoon Saarelle, jonka vastustamaton laukaus viuhui aivan takatolpan viereen. Vapauttavan avausmaalin jälkeen Jipsin mylly alkoi pyöriä täysillä. Muutaman minuutin sisään Saari pääsi pommittamaan kulmapotkun jälkitilanteesta ja Ahokas pääsi puskemaan kahdesti, mutta ilman tulosta. 65 minuutin kohdalla Saari sai jälleen vetopaikan kulman jälkitilanteesta boksin rajalta ja taas laukaus oli tarkka sujahtaen alakulmaan. Viimeistään tässä kohtaa vieraiden selkärangasta kuului naksahdus ja JPS käytti tätä armotta hyväkseen. Kolmas maali syntyi vartti ennen loppua, kun Autio kuljetuksen jälkeen pelasi seinän Saaren kanssa, murtautui boksiin ja viimeisteli kylmän viileästi ohi vastaan tulleen maalivahdin. Vain neljä minuuttia tästä ja Autio viimeisteli illan toisensa. Ahokas tanssi päätyrajalla hetken sambaa ja lähetti tarkan keskityksen maalille, jossa Autio niittasi päällään varmasti 4-0 maalin. Kotijoukkueen tahti jatkui hurjana, sillä vain kolme minuuttia tästä ja Autio syötti pallon boksin kulmaan Saarelle, joka otti yhden tikin eteenpäin ja tykitti hurjan kudin suhteellisen pienestä kulmasta yläriman kautta sisään. Jipsin viimeinen maali syntyi, kun Saari voitti pääpallon kulmapotkun jälkeen ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Ville Kujanpää, jolla oli helppo työ niitata pyöryläinen verkkoon kuudennen kerran. Pieni tahra loppulukemiin tuli kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Sami Kinnunen pääsi törkkäämään SiPS:in ainokaisen maalinedustahässäkässä. Näin ottelu päättyi siis lopulta selviin 6-1 lukemiin.

rn

rn

Lasse Saari oli kentän kuningas

rn

Ottelu oli todella kaksijakoinen, sillä ensimmäisen tunnin ajan JPS pelasi kenties kauden huonointa peliään, mutta viimeinen puolituntinen olikin sitten melkoista ilotulitusta. Tässä todennäköisesti avitti se, että vierasjoukkueen jalat alkoivat väsyä kovan prässäämisen seurauksena. SiPS ei missään nimessä olisi ansainnut hävitä peliä näin runsain numeroin, mutta viimeisen puolen tunnin aikana Jipsin viimeistely oli rautaista. Punaisten riveistä on nostettava esiin Saari, joka todella komeista laukauksista syntyneen hattutemppunsa lisäksi antoi vielä syötön kahteen muuhun maaliin. Lisäksi jalustalle on nostettava kahden maalin Autio, joka jahtaa tiukasti Ahokasta taistelussa lohkon maalintekijäkuninkaan tittelistä. Nyt Jipsillä on taas viikko aikaa nuolla haavoja. Seuraavan kerran punanutut ovat tulessa ensi perjantaina Jämsänkoskella Ilvestä vastaan.

rn

rn

Aapo Autio ja hämmentävä tuuletus

rn

JPS – SiPS 6-1 (0-0)

rn

59 min 1-0 Saari (Ahokas)

rn

65 min 2-0 Saari

rn

74 min 3-0 Autio (Saari)

rn

78 min 4-0 Autio (Ahokas)

rn

81 min 5-0 Saari (Autio)

rn

84 min 6-0 Kujanpää (Saari)