KuFu vei toistamiseen täyden pistepotin

rn

JPS ja KuFu taistelivat lohkon kärkiottelussa varsinkin KuFu:n kannalta elintärkeistä sarjapisteistä maanantaina Vehkalammella. Erityisen tärkeitä pisteet olivat KuFu:lle sen vuoksi, että mikäli JPS olisi ottelun voittanut, olisi ero sarjaykkösen ja –kakkosen välillä kasvanut jo kahdeksaan pisteeseen. KuFu onnistui kuitenkin vaiherikkaan ottelun jälkeen kuittaamaan itselleen täyden pistepotin ja näin taistelu sarjan herruudesta tullee jatkumaan tiukkana aina hamaan loppuun saakka.

rn

rn

Tällä kertaa Riku Lamberg on noussut Ali Koljosta korkeammalle

rn

Ottelussa mentiin alusta saakka kohtuullisen kovalla tempolla päästä päähän. KuFu:n kova prässi aiheutti varsinkin ottelun alussa suuria vaikeuksia Jipsin pelinrakentelulle, mikä kärsi myös siitä, että keskikenttää oli jouduttu loukkaantumisten takia rakentamaan uusiksi. Molempien joukkueiden olisi pitänyt rikkoa kuparinen jo ensimmäisellä jaksolla, siksi monta maalipaikkaa pelissä nähtiin. Hienoinen etulyöntiasema tässä tilastossa kallistui Jipsin suuntaan, josta Aapo Salopelto, Kimmo Väre, Jaakko Ahokas, Lasse Saari ja Aapo Autio pääsivät vuorollaan yrittämään verkkojen heiluttelua, mutta tuloksetta. Parhaat paikat siunaantuivat Salopellolle ja Saarelle, mutta molemmissa tilanteissa KuFu:n maalivahti Juho Kauppinen veti pitemmän korren. KuFu:lla oli myös jakson alussa muutama tekopaikka, mutta herkullisin tilanne syntyi viisi minuuttia ennen taukoa, kun Aki Malinen pääsi maalin edestä jatkamaan keskitystä, mutta Jipsin maalilla toisen pelinsä pelannut Teemu Holopainen venyi paraatipelastukseen.  Näin vauhdikas ensimmäinen jakso päättyi kiikarilukemiin.

rn

rn

Aapo Autio yrittämässä maalintekoa

rn

Toisen jakson alussa Ahokas pääsi ampumaan boksin sisältä, mutta KuFu:n puolustus blokkasi vedon ja Ahokkaan jatkopusku tilanteessa jäi löysäksi. Pelin ensimmäinen ja myös viimeiseksi jäänyt maali nähtiin, kun pelikello ilmoitti ajaksi 58 minuuttia. Jipsin boksiin päätynyt pallo pomppasi Joonas Heinon ja Malisen yli ja molemmat pelaajat lähtivät tavoittelemaan pelivälinettä. Malinen pääsi hieman Heinon eteen ja huomattuaan, että ei ehdi käsiksi palloon ennen Holopaista, kaatui ainakin punaisten lasien läpi katsottuna helpohkosti ja tuomari vihelsi osoittaen rangaistupistettä. Tuomarin puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että hänen silmiinsä tilanne varmasti näytti siltä, että Heino olisi repinyt Malisen takaapäin kumoon. Itse rankkarin Riku Venäläinen ampui hyvällä, kovalla laukauksella tilanteessa hyvin mukana olleen Holopaisen ulottumattomiin. Viisi minuuttia tämän jälkeen Malisella oli tilaisuus niitata KuFu kahden maalin johtoon, mutta boksin sisältä lähtenyt laukaus pysähtyi tolppaan. JPS alkoi koko ajan panostaa enemmän hyökkäykseen, mikä aiheutti myös KuFu:lle herkullisia vastahyökkäystilanteita. Ahokas sai loistavan tilaisuuden tasoittaa ottelu, kun hänelle pelattiin loistava keskitys oikealta ja hän pääsi vapaasti puskemaan viidestä metristä, mutta jälleen hyvän ottelun pelannut Kauppinen oli pallon tiellä. Kertaalleen JPS sai pallon maaliinkin Aution toimesta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. KuFu:lla oli myös tilanteita vastahyökkäyksistä iskeä niitti ottelulle, mutta viimeinen silaus jäi hyökkäyksistä puuttumaan. Lopussa JPS siirtyi vielä kolmen hyökkääjän taktiikkaan ja sai luotua painetta KuFu:n maalille, mutta verkkoihin saakka palloa ei onnistuttu toimittamaan ja näin vierasjoukkue vei pisteet lukemin 0-1.

rn

rn

KuFu:n Riku Venäläinen yrittää karistaa Jipsin pakit kannoiltaan

rn

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin vauhdikas ja hyvätasoinen ja ansaitsi näin kärkiottelun statuksensa. Tilanteisiin nähden peli olisi voinut päättyä miten päin vain, mutta missään nimessä KuFu:n voittoa ei voi pitää ansaitsemattomana. Vierasjoukkueesta erottuivat edukseen maalivahti Kauppinen ja etenkin kärjessä jatkuvasti punaisten puolustukselle vaikeuksia aiheuttanut Malinen.

rn

rn

Akrobatiaa jalkapallokentällä a'la Aapo Salopelto ja tuntemattomaksi jäävä KuFu:n pelaaja

rn

Tappiosta huolimatta JPS jatkaa siis yhä sarjakärjessä kahden pisteen erolla KuFu:un. Seuraava ottelu pelataan jo perjantaina jälleen Vehkalammella, jolloin vastustajaksi saapuu Siilinjärveltä SiPS. Toiveena on, että tuohon peliin saadaan parsittua muutama pelaaja kasaan, jotta saataisiin vaihtopenkillekin hieman leveyttä.

rn

JPS – KuFu 0-1 (0-0)

rn

58 min 0-1 Venäläinen rp

rn

JPS: Teemu Holopainen – Marcus Åberg, Timo Eirola (v), Joonas Heino, Riku Lamberg (80 min Ville Kujanpää) – Lasse Saari, Niko Nuttunen (93 min Anssi Korkiakoski), Kimmo Väre (69 min Aarne Ylönen), Aapo Salopalto, Jaakko Ahokas – Aapo Autio (v)